Selma altay rodopman: Hedefimiz yelkende ilk olimpiyat madalyası (fbu)
Fenerbahçe0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Selma altay rodopman: Hedefimiz yelkende ilk olimpiyat madalyası (fbu)
-
14-10-2019, 02:13:05Kayıtlı ÜyeFenerbahce Doğuş Yelken Şube Sorumlusu Selma Altay Rodopman, Dunya Kupası’ndan başarılı sonuclarla donen Fenerbahce Doğuş yelken sporcuları Alican Kaynar ve Cağla Donertaş ile FB TV Guncel programına konuk oldular. Fenerbahce Doğuş Yelken Sorumlusu Selma Altay Rodopman, Dunya Kupası’nı bronz madalya ile tamamlayan Alican Kaynar ve 10. olan Cağla Donertaş ile ilgili,“Sporcularımızın dereceleri son derece iyi. Bu başarılar tesadufi değil. Uzun sureli ve planlı calışmalarımız meyvelerini veriyor. 2015’te goreve geldiğimde yaptığımız planlamaların, başkanımız Aziz Yıldırım ve yonetim kurulumuz tarafından desteklenmesiyle ve onların bizlere inanmasıyla bir sistem oturttuk. Bu sistemli calışmanın sonrasında da Doğuş Grubu ile bir sponsorluk anlaşması yaptık. Doğuş Grubu ile yapılan bu sponsorluk anlaşması Turk yelkenciliği icin bir ilk oldu. İstikrarlı sistem ve surdurulebilir başarı icin bu cok onemli. Sponsorluk anlaşması kapsamında tum sporcularımız icin ayrı ayrı calışma, antrenman ve kamp programları duzenlendi. Aralıksız ve sistemli şekilde calışmalarını surdurduler. Alican, 2016’da Rio’dan dondukten hemen sonra kampa gitti ve calışmalara devam etti. Bu cok onemli. ara vermek yok, yarıştan kopmak yok… Yurt dışında dikkat ediyorum sporcular hep ekiplerine teşekkur ediyorlar. Cunku onemli olan, başarıyı getiren ekip calışması. Alican ve Cağla’nın dunya kupasında aldıkları başarılı sonuclar icin gururluyum. Başarıya ulaşmış olmaları Turk sporu, Turk yelkenciliği adına bir gurur kaynağı” ifadelerini kullandı. Programda Cağla Donertaş ise, “Bu yıl okulumdan mezun oldum. Derslerimle birlikte devam ettiriyordum şimdiye kadar antrenmanlarımı ve yarış programlarımı ve daha yoğun oluyordu benim icin. Şimdi tum dikkatimi yelkene vereceğim. Miami yarışlarında kendimi gormek, denemekti asıl amacım. Oncesinde Avusturya’da dağ kampına gitmiştik, fiziksel olarak hazırlanalım diye. Ben bu kadar az calışmayla bile 10. olduğumu gorunce bu sezon yapacağım yoğun calışmalarla cok daha iyi yerlere gelebileceğimi gordum. Miami bitti ancak ara vermeden yarın yeniden kampa gidiyoruz. Tekrardan calışmalara başladık” diye konuştu. Alican Kaynar ise, “Miami’de duzenlenen dunya kupası sezonun ilk yarışıydı. Herkes uzun bir kamp doneminden cıkıp hazır bir şekilde bu yarışa geliyor. Cok zorlu bir yarıştı. Bir gun ruzgÂrlı bir gun hic ruzgarsızdı. O yuzden gunde 3 yarış yapmak zorunda kaldık. Kondisyon ve fitness oldukca on plana cıktı. Dinlenmeye hic fırsat kalmadı yarışlar arasında. RuzgÂr karadan estiği icin taktiksel ve stratejinin cok on plana cıktığı bir yarış oldu. Aldığımız bu sonuclarla diyebilirim ki; kışın kamp doneminde hem kara hem de deniz antrenmanlarında iyi calışmışız. Sezon uzun. Dediğim gibi doğru yolda olduğumuzu gorduk. 2018 bizim icin cok onemli bir yıl. Burada onemli olan nokta bu performansımızı koruyabilmek” dedi. Programa katılanlar şu goruşleri dile getirdi: Selma Altay Roodopman: Fenerbahce Doğuş Yelken ekibi olarak profesyonel bir bakış acısıyla spor yonetimi ve planlaması yapmaya calışıyoruz. Dr. Malte Philip 2015’ten beri bizimleydi. Kendisi dunyaca tanınmış bir yelken profesyoneli. Alman milli takımını calıştırmış, olimpik sporcuları olan bir profesyonel. 2020’ye dek tum planlamamızı yaptı. Tum koordinasyonu, sporcuların planlamalarını, antrenorlerin planlarını hazırladı. Şube olarak 4’u olimpik antrenor olmak uzere toplam 21 antrenorumuz var. Sporcularımızın her birine ayrı ayrı program, planlama yapılıyor. Spor psikoloğumuz, diyetisyenimiz, fizyoterapistlerimiz var. Bunların hepsi bir ekip calışması. Sponsorluktan once 3 kişilik bir olimpiyat ekibimiz vardı. Şimdi bu kadro genişledi. Uzun vadeli, sistemli başarı icin takım ruhu, know how, bilgi birikimi, ancak bu şekilde oluyor. Sportif başarı icin aidiyet cok onemli. Sporculara aile ortamı sağlamanız gerekiyor. Bu anlamda Fenerbahce sportif anlamda hep lider olmuş bir kulup. Hedefimiz Turkiye’nin yelkende ilk olimpiyat madalyasını alıyor olmak. Sportif olarak planlamanız hazırsa maddi olarak da şartlarınız sağlandı ise başarı icin hazırsınız demektir. Hep birlikte sporcularımızın başarılarını gururla izlemeye devam edeceğiz. Biz 2020 Tokyo’ya hazırlanıyoruz ve 2024 olimpiyatları icin de planlamamızı yaptık. 3 sporcudan oluşan olimpik takımımız bugun 7’ye cıktı. Onemli olan altyapıdan sporcu yetişmesi ve hedeflerimizin, planlarımızın surekliliğinin sağlanması. Altyapı sporcularımız ile olimpik sporcularımızın ortak kampları ve calışmaları oluyor. Altyapıdaki genc sporcularımız Alican gibi Cağla gibi başarılı sporcuları kendilerine ornek olarak goruyorlar ve daha hırslı calışıyorlar. Cağla Donertaş: Miami’de yapılan Dunya Kupası oncesinde Avusturya’da 8 gunluk bir kamp yaptık.Sabah 7’den akşam 9’a kadar gunde 4 tane antrenman yapıyorduk. Burada genclere bu sistemin nasıl olduğunu oğretmeye calıştık. Cok yorucu ancak cok keyifliydi. İlk kez boyle bir kamp yapma şansım oldu. Yarın tekrar bu kez olimpik takımla kampa gidiyoruz. Yine yoğun bir calışma sureci başlıyor. Alican Kaynar: Yılda 200 gunum yurtdışında geciyor. 2017 yılı oldukca iyi gecti. Dunya sıralamasında ilk 3’e cıktım ve tum yıl pozisyonumu korumayı başardım. Princess Sophia’da bronz aldım, World Cup’ı 6. olarak bitirdim. Bir tek Dunya Şampiyonası şanssızlık oldu benim adıma. Ancak 2017’nin geneline bakacak olursam cok iyi bir sezon gecirdim. Kariyerimin zirvesine cıktım. 2018’in de ilk yarışı itibariyle aldığım bronz madalya ile başarılı grafiğim devam ediyor. Selma Altay Rodopman: Yelkende rakipleriniz ile aranızdaki asıl farkı ara vermeksizin calışarak yaratabiliyorsunuz. Yelken ancak rakibinle başarıya ulaşabildiğin bir spor. O yuzden olimpik sporcularımız gidip rakipleriyle olabilecekleri yerlerde kamp ve calışmalar yapıyorlar. Onların yıllık planlamalarını bu doğrultuda yapıyoruz. Doğuş Grubu sponsorluğunun ardından sporcular acısından ne gibi farklar oldu? Cağla Donertaş: Doğuş Grubu ile yapılan işbirliği gercekten cok onemli. Ben bir sporcu olarak bunu her zaman soyluyorum. Bizim imkÂnlarımız dunyanın en iyi ulkelerindekiyle aynı. Bu yuzden hepimizin hedefi madalya… Yelkende başarı icin geniş bir ekip gerekiyor. Kulup, federasyon sponsorlarımız var. Hepsi cok onemli. Biz sporcular olarak şu anda sadece hedeflerimize odaklandık. Başka hicbir şeyle ilgilenmiyoruz. Bunlar bir sporcu icin cok cok onemli. Kafamız rahat şekilde hedeflerimize doğru yuruyoruz. Alican Kaynar: Tum sporlarda olduğu gibi -ki yelkende işin maddi boyutu cok ciddi ve onemli- en iyi ekipman, antrenor, ekip olmazsa olmaz. Doğuş Grubu’nun desteği, Kulubumuzun desteği ve federasyonun desteği ile birleşti ve cok guclu yapı oluşturuldu. En ust seviyede, olimpik boyutta destek alıyoruz. Bunun surdurulebilir olması cok onemli. Biz ve eminim ki bizden sonraki jenerasyon da buyuk başarılara imza atacak. Selma Altay Rodopman: Yelkende başarı icin onemli bir ucgen var. Sporcu, kulup-sponsor ve aile desteği bir arada olduğu zaman başarı geliyor. Aile desteği cok onemli. Cağla’nın ailesini, Alican’ın ailesini tanıyorum. Onların desteği olmasa her şey daha zor olurdu. Doğuş Grubu şubemize ve sporcularımıza her anlamda inanılmaz bir destek sağlıyor. Kulubumuz zaten her şartta bizlerin yanında ve bugunlere gelmemizde en onemli pay Fenerbahcemizin… Cağla Donertaş: 2020 Tokyo Olimpiyatları hepimizin madalya icin ter dokeceği bir organizasyon olacak. Bundan oncekilerde de yine madalya istiyorduk ama bu sefer cok daha gercekci noktadayız. Ozenle calışıyoruz. Hepimizin farklı farklı başarılar elde edeceğine inanıyorum ben. 2017’nin son doneminde bir 10 gun Tokyo’da yarıştım ve 10.bitirdim. Cok iyi bir sonuc bu da. Tum rakiplerim bir aradaydı. Alican Kaynar: Bizim inanmamızla beraber rakiplerimizin de bizim gucumuzu ve hedefimizi goruyor olması cok onemli. Doğuş Grubu’nun desteği ile bence artık biz o potaya girdik. Rakiplerimiz de bunu hissedecektir. Fenerbahce Doğuş Yelken olarak profesyonel bir sistemle calıştığımızın ve hedeflerimizin buyuk olduğunun herkes farkında. Diğer ulkeler ve diğer sporcular. Antrenmanlarımıza ara vermeden konsantrasyonumuzu bozmadan 2020’ye doğru ilerliyoruz. Selma Altay Rodopman: Altyapı calışmalarımıza cok onem veriyoruz. Hollandalı unlu antrenor Stephan de Vires ile 4 yıllık bir anlaşma yaptık. Bizim altyapımızdan ve genclerden sorumlu. Stephan’ın Avrupa deneyimini altyapımızdaki 60 sporcumuza sunuyoruz. Altyapıdaki sporcularımız, Stephan’ın planladığı Dr. Malte Philipp’in yorumlarıyla son haline gelen bir sistem uzerinden calışıyorlar. Altyapımızda cok disiplinli bir sistemimiz var. Antrenorlerimizi de MAlte’nin ve Stephan’ın onderliğinde eğitiyoruz. Sadece sporcularımızı değil antrenorlerimizi de eğitiyor olmak ve bilginin sistemimiz icinde kalması ve gelişmesi cok onemli. Fenerbahce Spor Kulubu’nun tum branşlarda lider olması tek amacımız. Madalyanın otesinde yelkenin Turk gencleri arasında yayılması cok onemli. Fenerbahce Doğuş Yelken’in altyapısına gelebilmek icin sporcuların Haziran’da yaptığımız yaz okuluna gelmeleri, kurslara katılmaları gerekiyor. Burada başarılı performans sergileyip secilen oğrenciler alt yapı takımlarımıza denemeye alınıyor. Orada da başarı sağlayanlar devam ediyorlar ve olimpiyatlara giden surece dÂhil oluyorlar. Yarışlara katılmak istemeyen sadece yelken yapmak isteyenleri de genc yat takımlarımıza alıyoruz. Burada sayın başkanımıza ve yonetim kurulumuza teşekkur ediyoruz. Aynı zamanda bize sponsorluğun otesinde bir aile bakış acısıyla yaklaşan Sayın Ferit Şahenk’e ve Doğuş Grubu’na da teşekkur ediyoruz. Alican Kaynar: 2018’de World Cup serisini takip edeceğim. Olimpiyatlar icin ilk kotayı veren Avrupa Dunya Şampiyonası’na katılacağım. Cok zorlu gececek bir yarış olacak cunku erkeklerde kotaları duşurduler. Kota alabilmek icin ilk 8 icerisinde olmak gerekiyor ve 2020 Olimpiyatları icin bu cok onemli. Sponsorumuz Doğuş Grubu'na bize verdikleri destek icin bir kez daha teşekkur ederim. Cağla Donertaş: Bu yıl 2020 Olimpiyatları icin cok onemli olan kota yarışı var. Erkeklerde kotayı duşurduler ancak kadınlarda arttırdılar. Ancak yine de kolay olmayacak, herkes performansını gostermeye calışacak. Biz direkt madalyaya konsantre olmaya calışacağız. Sponsorumuza teşekkur ediyorum bize verdikleri tum destek icin. Resim site __________________