A Milli Futbol Takımı antrenorlerinden Oğuz Cetin, Fenerbahce'nin elde ettiği başarıların Başkan ve yonetimin gercekleştirdiği yatırımların bir sonucu olduğunu belirterek, bu başarıların Milli Takıma da yansıyacağını soyledi. Eski başkanlarımızdan Ali Şen ise, Fenerbahce'nin Chelsea ile Londra'da 0-0 berabere kalarak turu gececeğini ileri surdu. Fenerbahce Televizyonu'nda Turhan Seven'in hazırlayıp sunduğu Haftalig programının bu haftaki konukları A Milli Futbol Takımı antrenorlerinden Oğuz Cetin ile Fenerbahce Spor Kulubu eski Başkanı Ali Şen oldu. Programa telefonla katılar Oğuz Cetin, "Oncelikle Fenerbahce'nin Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasında olması cok onemli. Bu sonucun, ozellikle başkanın ve yonetimin başa geldikten sonra Fenerbahce'de gercekleştirdikleri yatırımların neticesinde geldiğini duşunuyorum. Sahada alınan başarı orada oluşan bir şey değil. Bircok unsurları var. Başkan ve yonetimin yapmış olduğu yatırımlar ile kulubu ekonomik guc olarak belli bir noktaya taşımış olmaları, Fenerbahce'nin camia ve kulup olarak seviyesini yukseltmiş olmaları cok onemli. Fenerbahce artık cok dişli bir ekip. Cok kaliteli oyunculara sahip. Fenerbahce Chelsea karşında ilk yarıda beklediğimiz gibi değildi. Hele ilk golden sonra takım uzerinde bir guvensizlik oluştu. İkinci yarıda Kazım'ın oyuna girmesi ile birlikte Fenerbahce'nin canlanması, daha cesur oynaması, ileride coğalabilmesi ve bunun yanında Semih'inde oyuna girmesi cok onemliydi. Fenerbahce'nin Chelsea'yi yenmesi bence cok buyuk bir başarı. Milli takım bazında alınan başarılar ulke icin ne kadar onemli ise kuluplerimizin de uluslar arası seviyede gostermiş olduğu başarılar bizim icin cok onemli. Hem ulke puanı, hem de ulke futbolu acısından onemli. Fenerbahce'nin elde etmiş olduğu bu başarılar Milli Takıma da yansıyacaktır. Hem oyuncu bazında, hem futbol adına Fenerbahce'nin gostermiş olduğu başarı cok onemli. Oyuncuların kendilerine olan guvenleri acısından da cok onemli. Ben Fenerbahce'nin İngilterede'de de gol atacağına inanıyorum. Bireysel hataları en aza indirmeleri ve iyi konsantre olmaları gerek. Bence İngiltere'de Chelsea'yi cok zor bir mac bekliyor" diye konuştu. Yine programa telefonla katılan Ali Şen ise, "Fenerbahce Chelsea karşısında oyun disiplininden hic kopmadı. Zaten Zico'dan bu tarafa oyundan hic kopmuyorlar. Bu bir takım icin cok onemli. Buradaki en onemli faktor Zico'nun tecrubeli ve sakin oluşu. Sakin olan, telaşlı ve urkek olmayan teknik direktorun tavrı, sahadaki futbolcular tarafından hep bir gozle gozlenir. Bu da futbolculara tesir eder. Fenerbahce ilk yarı iyi değildi.Belki de Şampiyonlar Ligi'ndeki en kotu oyunuydu. Cok ağır oynadı. Ancak Kazım ikinci yarı oyuna girdi işler değişti. Amator bir mac gibi oynuyor, profesyonel bir futbolcu gibi soğukkanlı davranıyor. Takıma hareket getiriyor.Volkan her gecen gun iyiye gidiyor. Başta buyuk başkan Aziz Yıldırım olmak uzere, yonetim kurulunu, futbolcuları ve taraftarı tebrik ediyorum.Adım falcıya cıktı. Fenerbahce Beşiktaş'ı 2-1 yener dedik, Chelsea'ye 2 gol atar ve yener dedik; oyle oldu. Londra'da Fenerbahce golsuz berabere kalır ve tur atlar. Arsenal ile eşleşiriz, onları da yener Moskova'da Manchester United ile final oynarız" diye konuştu. Fenerbahce'nin Resmi Sitesi. __________________