"Aziz Yıldırım'ın Haluk Ulusoy ile problemi var"
Fenerbahçe0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- "Aziz Yıldırım'ın Haluk Ulusoy ile problemi var"
-
14-10-2019, 01:58:50Kayıtlı ÜyeFutbol Federasyonu Yonetim Kurulu Uyesi Tahir Kıran, Fenerbahce ile federasyon arasında sorun olmadığını, Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım'ın Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ile problemi olduğunu soyledi. Aynı zamanda Fenerbahce Kongre Uyesi olan Tahir Kıran, Futbol Extra dergisine verdiği roportajda, ''Federasyon ile Fenerbahce'nin ilişkileri niye kotu'' şeklindeki bir soru uzerine, ''Boyle bir şey yok. Ben Fenerbahce ile ayrı tutuyorum bunu. Aziz Yıldırım'ın sayın başkanımız Haluk Ulusoy'la bir problemi var'' dedi. Haluk Ulusoy'un Yıldırım ile bir problemi bulunmadığını anlatan Kıran, şoyle devam etti: ''Aziz Yıldırım secildiği gun başkanımız kendisine tebrik mesajını gondermiştir, ama Ulusoy secildiği gun Yıldırım ne kendi adına ne de kulubu adına başkanımıza ve yonetimimize bir tebrik mesajı yollamıştır. Başkanımızın babası hastanede bir ayı aşkın yattı. Butun Turkiye ziyaretine geldi, ama Fenerbahce Kulubu'nden bir tek kişi uğramadı. Bir tek Murat Kuş geldi, o da Haluk Ulusoy'la muhabbetinden dolayı geldi. Belki geldiği duyulsaydı o da kaos oluştururdu camianın icinde. (Niye gittin Murat Kuş) diye sorarlardı.'' ''YILDIRIM BU ŞEKİLDE DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR'' Tahir Kıran, Aziz Yıldırım ile başkanlığı bırakma donemi icinde goruştuğunu, kendisine 8 sene bu kulube hizmet ettiğini, bırakmasının doğru olmayacağını soylediğini ve goreve devam ettiği takdirde federasyonla Fenerbahce'nin ilişkilerini duzeltmeye uğraşacağımızı bildirdiğini soyledi. Aziz Yıldırım ile goruşmesinde, ''Sayın başkan, şu federasyonla ilgili demeclerinizi biraz daha rolantiye alırsanız, zaman icinde bir yakınlaşma soz konusu olur, sizi de bir araya getiririz. Zaten başkanımızın kapısı acık. O federasyon başkanı, sen Turkiye'nin en buyuk kuluplerinden birinin başkanısın. Bir araya gelmenizde fayda var'' dediğini anlatan Kıran, ''Aziz Yıldırım, (Fenerbahce 15 puan farkla şampiyon olur, benim kimseye ihtiyacım yok) dedi. Bu goruşmemiz, kendisinin bıraktığını acıkladığı zamanda Fransa'dan donuşunde oldu. Boyle bir cevap aldım ve hayretler icinde kaldım. Aziz Yıldırım bu şekilde devam etmesini istiyor. Haluk Ulusoy'un kimseye karşı bir art niyeti ve ayrımı yok'' diye konuştu. ''YONETİMDE OLMAMA KARŞIYDI'' Tahir Kıran, Aziz Yıldırım'ın federasyonun secimlerinde kendisinin Haluk Ulusoy'un listesine girmesine karşı olduğunu kaydetti. Yıldırım'a bunu sorduğunda, ''Boyle bir şey yok'' cevabı aldığını ifade eden Kıran, ''Halbuki Cemal Aydın'a ve Kemal Unsal'a Hilton Oteli'nde soylemiş. Ben ve Tahkim Kurulunda yer alan Yılmaz Savaşer icin (Bu isimler listede var mı) diye sormuş, (Bu isimler olmazsa listeyi destekleyebiliriz) demiş. Aziz Yıldırım'ın etrafından kumelenmiş insanlar yerlerinden kıpırdamamak icin her turlu Bizans oyununun icine giriyor'' dedi. Tahir Kıran, daha once federasyonda gorev aldıktan sonra da Aziz Yıldırım ile goruşme taleplerine cevap alamadığını dile getirerek, ''En son bu bırakma konusu olduğunda bir arkadaşım vesilesiyle telefonda konuştum. Yurtdışından dondukten sonra da oturup goruştuk. İyi mi yapıyor, kotu mu yapıyor, zaman icinde herkes gorecek'' diye konuştu. Goruşmede Aziz Yıldırım'a ''Herkesi kucakla'' dediğini anlatan Kıran, şoyle devam etti: ''Fenerbahce başkanı, Galatasaray ve Beşiktaş başkanı da dahil herkesi kucaklamak zorunda. Turkiye'de ciddi şekilde bir Fenerbahce duşmanlığı oluştu. Her gittiği yerde adama kufur edilir mi? Canaydın'a, Demiroren'e niye kufredilmiyor? Diyarbakır'a gidiyor, kendi memleketinde bile kufur yiyor. Olaylar bu noktaya geldiyse şapkanı onune koyup duşuneceksin (Ben nerede hata yaptım). Bir insan her şeyi doğru yapacak diye bir kaide yok ki. (Her şeyi ben biliyorum) dediğin zaman kaybedersin. Bu tur cemiyetlerde 'Biz' diyenler hep kazanmış, 'Ben' diyenler hep kaybetmiştir.'' ''KUFUR EDİLEN YERDE MAC BİTECEK'' Tahir Kıran, bu sezon kufrun ve şiddetin onune gecmek icin buyuk cezalar verileceğini soyledi. ''Turkiye'de ya futbol oynanacak ya futbol oynanacak'' diyen Kıran, ''Turkiye'de kufur edilen yerde mac bitecek. Kufur varsa futbol yok, futbol varsa kufur yok. Ozellikle yonetici demeclerine karşı ozel tedbirler alınacak. Artık ufak tefek değil, acıtacak cezalar verilecek. Mesela Fenerbahce kupa finalinde kursuye cıkmadı, tarihi bir ceza verdik. Seneye kaybeden takımın cıkmama ihtimali nedir? Cok zor'' şeklinde konuştu. Tahir Kıran, federasyonun işbaşına geldiğinden bu yana en buyuk başarısının Turkiye'nin FIFA'dan aldığı cezanın 3 maca indirilmesi olduğunu belirterek, ''İkinci başarılarımız ise hakemlerin ligin ikinci yarısında sorunsuz ve şaibesiz maclar yonetmesidir'' dedi. Tesisleşme konusunda calışmalarını da anlatan Kıran, Riva'da milli takımlar koyu kuracaklarını, bu proje icin 7 milyon dolarlık bir butce ayırdıklarını, bunun 3.5-4 milyon dolarını sponsorlardan karşılamayı duşunduklerini soyledi. Tahir Kıran, genel merkez icin eski başkan Levent Bıcakcı doneminde kiralanan Zarifi Koşku'ne gecmenin federasyona 10 milyon dolara mal olacağını, bu yuzden Eylul ayında bu kontratı feshedip, şu anki merkezin yanındaki arsaya genel merkezi yapmayı planladıklarını anlattı. Federasyonun bir tane ucak alma projesi olduğunu ifade eden Kıran, ucağı hem milli takıma hem de durumu iyi olmayan Anadolu kuluplerine tahsis edeceklerini soyledi. __________________