AZRAİL’E RUHLARI ALMA GOREVİ NASIL VERİLDİ?
Azraile ruhları alma gorevi nasıl verildi? Bilindiği uzere Rabb’imiz insandan once toprağı yaratmıştı Yarattığı bu topraktan da insanı yaratmayı murad edince dort buyuk meleğinden Hazret–i CebrÂil’e emretti:
– Git, yarattığım topraktan bir avuc al getir!
CebrÂil aleyhisselam toprağa gidip ondan bir avuc alacağını bildirdi Toprak razı olmadı
– Beni yoktan yaratan Allah (cc)’a sığınıyorum, benden bir parca alma! dedi
Cebrail aleyhisselam eli boş dondu
Rabb’imiz bu defa İsrafil aleyhisselama emretti:
– Git topraktan bir parca al getir
Hazret-i İsrafil de topraktan bir parca istedi; ama toprak ona da aynı cevabı verdi:
– Beni yoktan var eden Rabb’ime sığınıyorum, benden bir şey alma
İsrafil de eli boş dondu Bu defa da Rabb’imiz MikÂil’e emretti:
– Git, topraktan bir parca al da gel
Toprak, yine Yaratan’a sığındı, vermedi
Bu defa da Rabb’imiz Azrail aleyhisselama emretti:
– Git, topraktan bir kabza al da gel, ondan Âdem’i yaratacağım!
Azrail aleyhisselam gidip toprağa durumu anlattı, bir avuc alacağını soyledi
Toprak şoyle cevap verdi:
– Ben, beni yoktan var eden Rabb’ime hep itaat etmek istiyorum İsyan aklımdan bile gecmiyor Benim parcamın da hep boyle itaat icinde olmasını isterim İcabında isyan da edebilecek başka bir varlığa menşe olmayı istemem Bu yuzden istediğin parcayı vermiyor, senden Allah (cc)’a sığınıyorum!
Fakat Azrail aleyhisselam bu mazereti dinlemedi, kabzasını vurup topraktan bir parcayı alarak dedi ki:
– Ben de Allah (cc)’ın emrini yerine getirmeden donmekten Allah (cc)’a sığınıyorum!
Boylece eli dolu donen AzrÂil’e Rabb’imiz sordu:
– Toprak bana sığınmadı mı?
– Sığındı, ama ben de senin emrini yerine getirmeden donmekten sana sığındım, alıp getirdim
Bunun uzerine Rabb’imiz AzrÂil’e değişmeyecek emrini verdi:
– Oyle ise topraktan koparıp getirdiğin bu parcanın omru tamamlanınca yine toprağa gonderme işini sana veriyorum Bundan sonra yarattığım insanların ruhlarını sen kabzedecek, geldikleri toprağa yine sen gondereceksin!
Bunun uzerine AzrÂil aleyhisselam endişeye kapılarak dedi ki:
– Ya Rab, kulların bana kusmeyecekler mi? Zira benim elimle olecekler?
Rabb’imizin irşadı şoyle oldu:
– Ben olumlerine perdeler koyacağım Bana sen perde olacaksın, sana da hastalıklar, kazalar, musibetler perde olacak Coğu insanlar sebepleri gorecek, onlarda kalacaklar, seni ilk anda, on planda bulmayacaklar
MESUT BEKİR KOPDAĞI
(BİLİMSEL KONULARDA ARAŞTIRMACI)
http://mesutbekirkopdagi.wordpress.com
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Azrail hakkında hikaye tıkla oku oğren (mesut bekir kopdağı)