Fenerbahce Ulker başantrenoru Zeljko Obradovic, sarı-lacivertli kulupteki geleceğiyle ilgili olarak umutlu konuştu. "Bu birlikteliğin taraflar acısından herkesin istediği ve mutlu olacağı şekilde devam edeceğini umuyorum" diyen Obradovic, Fenerbahce Ulker'de kalma isteğini dile getirdi. Sarı-lacivertli takımla ilgili goruşlerini ve hedeflerini Genclik ve Spor Bakanlığı'nın resmi yayın organı Genclik Spor Dergisi'ne değerlendiren Obradovic, pota gundemine dair carpıcı acıklamalarda bulundu. Fenerbahce Ulker'de ikinci sezonunu geciren Obradovic, "Bu yıl tabii ki gecen seneye oranla daha farklı. Oncelikle kimle calıştığınızı ve oyuncularınızı daha yakından tanımak icin zamana ihtiyacınız oluyor. Bu yuzden bu yıl benim icin bir onceki yıldan daha kolay geciyor" diye konuştu. Gecen yıl takıma geldiğinde oyuncuları cok fazla tanıma fırsatı bulamadığını kaydeden tecrubeli antrenor, "Bu sezonla birlikte takıma, oyunculara ve şehre daha fazla adapte olabildim. Bu yıl durum farklı. Kadromuzun temelini koruduk ve herkes birbirini daha yakından tanıdı. Ben de oyle. Sistem yavaş yavaş oturuyor. Dolayısıyla bu sene, gecen yıla oranla daha fazla parmakla gosterilen bir takım olduğumuzu duşunuyorum" ifadelerini kullandı. 'Euroleague'in en kritik bolumundeyiz' THY Avrupa Ligi'nde sezonun en kritik yerinde olduklarını ve şu ana kadar her şeyin yolunda gittiğini dile getiren Obradovic, şoyle dedi: Ancak her zaman daha iyi oynama ihtimali vardır. Bu konuda hicbir zaman tatminkar olmadım. Oyuncularımın, oyunları ne kadar iyi olursa olsun, daima daha iyi olmaları yonunde gelişeceğine inanırım. Sezonun ilk antrenmanından son macına kadar calışıyoruz. Bu bizim hayatımız. Sezon cok uzun, oldukca fazla oynuyorlar, farklı bircok musabakaya giriyorlar. Oyuncular icin bu kolay değil. Şu an sezonun en onemli bolumundeyiz ve bunun bilincindeyiz." 'Final Four'u konuşmak icin henuz erken' Fenerbahce Ulker'in THY Avrupa Ligi'nde Final Four'da yer alıp almayacağıyla ilgili şu anda konuşmanın iyi olmayacağını duşunen Obradovic, "Final Four'a henuz uzağız. Bu konuda ya da daha henuz yaklaşmamış olan hicbir şey hakkında konuşmak istemiyorum. Onumuzde başka şeyler var. Daha yolumuzda cok onemli 2 mac bizi bekliyor. Kime karşı oynarsak oynayalım cok sıkı bir oyun olacaktır. Cunku play-off gercekten zordur. Bu nedenle Final Four'a oldukca uzağız. Her şeyi adım adım duşunmeliyiz" ifadelerine yer verdi. 'Fenerbahce'de mutluyum ve basketbola konsantreyim' Fenerbahce Ulker'in Avrupa'nın en onemli kuluplerinden biri olduğunu soyleyen Obradovic, "Bizlere inanan cok buyuk bir taraftar kitlemiz var. Salon ve basketbol sevgisi anlamında buyuk bir avantaja sahibiz. Burada mutluyum ve basketbola konsantreyim. Bu birlikteliğin taraflar acısından herkesin istediği ve mutlu olacağı şekilde devam edeceğini umuyorum" diye konuştu. Tecrubeli antrenor, "THY Avrupa Ligi'nde sistem olarak şampiyonluğun tek mactan ziyade, seri sonunda belli olmasına dair eleştirilere katılıyor musunuz?" sorusuna ise, "Hayır. Bence Euroleague'in harika bir sistemi var. Bu sistem devam etmeli" yanıtını verdi. 'Genc oyuncuların ayırt etmesi gereken konu...' Obradovic, genc oyuncuların her zaman desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Onlara verdiğimiz fırsatları, ne yazık ki her zaman değerlendiremiyorlar ama oyuncular daha cok genc. Desteğimize ve hayatı anlamaya ihtiyacları var. İcinde bulundukları dunyayı anlamaya ihtiyacları var. Yakınlarında bircok insan var ancak hangileri onlar icin gercekten en iyisini istiyor, bunu ayırt edebilmeliler" değerlendirmesinde bulundu. 'Başarılı bir antrenor olmak istiyorsanız herkes sizin icin cok onemli olmalı' Avrupa basketbolunda en fazla şampiyonluk kazanan antrenor olma titrini taşımanın kolay olmadığını belirten Obradovic, şunları soyledi: "Kolay diye bir şey yok. Onemli olan kendini basketbola adamaktır. Ben kendimi tum oyuncularıma ve kulupte calışan herkese adıyorum. Herkes size saygı duyuyor. Başarılı bir antrenor olmak istiyorsanız herkes sizin icin cok onemli olmalı. En alt seviyeden, en ust seviyeye kadar." 'Hayatım boyunca başka bir işte calışmayı duşunmedim' Avrupa basketbolunun en onemli antrenorlerinden olan Obradovic, hayatı boyunca basketbol dışında başka bir meslekte calışmayı duşunmediğini soyledi. Obradovic, "Sevdiğim bir işi yaptığım icin cok mutluyum. Basketbolun dışında ailemle ve arkadaşlarımla vakit gecirebiliyorum. Benim icin en iyi hayat bicimi bu sanırım" dedi. Obradovic'in hayatındaki en sevmediği soru! Zeljko Obradovic, hayatında en sevmediği sorunun "Sizi en cok ne motive eder?" olduğunu soyledi. Başarılı antrenor, "kısa kısa" koşesinde yer alan sorulara ise şu yanıtları verdi: Hayatınızdaki en iyi beş oyuncu? Elbette takımdaki oyuncularım. En buyuk ozleminiz? Ulkem. Calışmaktan en cok zevk aldığınız? Sahadaki herkes. Hayatınızdaki en buyuk hatanız? Hayat hatalarla doludur ama bilirsiniz bunun uzerine fazla duşunmek iyi değildir. Hayatınız boyunca bir şeylere karar vermek durumunda kalırsınız. Ben şuna inanıyorum, daha doğrusu oyle yapıyorum. Kararımı veriyorum ve yanlış bir karar bile olsa uzerinde fazla duşunmuyorum. Cunku duşunmeye başlarsanız bu pek iyi olmuyor. En buyuk mutluluğunuz? Cocuklarım. DHA