Yeni yıla ozel
İşte bir yıl daha gecti. Omur sermayemiz gunden gunde azaldığını bağırırcasına bize haykırmakta. Acaba hangimiz bunun farkındayız? Ya da farkında olup da gormemezlikten mi geliyoruz.
Etrafınızdakiler size yeni yılın geldiğini buyuk bir heyecanla size haber verir. Yeni yıla ceşitli hazırlıklar, kutlamalarla “hoş geldin” denilir.. Aslında bir yıl daha olume yaklaştık diye uzulmemiz gerekirken bunun icin organizasyonlar yapmak bana cok anlamsız geliyor. Şahsen ben yeni yıla girerken boyle eğlenceleri hic duşunmem. Yeni yıl geliyor diye coşkulu duşuncelere kapılmam. Duşuncelerim elbette olur. Once bu biten yılda neler yaşadığımı, hangi gunahları kalbime noktaladığımı, hangi iyiliklerle kalbimi vicdanımı rahatlattığımı duşunur dururum. Yaptığım cocuksu hareketler ve hatalar icin uzulur ve pişmanlık duyarım.
Bir taraftan sevinirim aslında. Yeni yıl demek benim icin gecmişte yaptığım hataları telafi etmek, yeni başarılara imza atmak, demek. Bence yeni yıla girerken “yeni yıl, yeni yıl” diyerek batılı toplumların mantıksız anlayışına duşmemek gerekir.
Hele şu piyango biletleri…!Bu bir torba icerisinde secilen bir buğdayın bize denk gelip gelmemesi durumu. Gerci bu piyango biletleri milyonlar satılıyor. Bu milyonlar bilet icerisinde bir miktar paranın milyonda bir olasılığını hesaplarsak bize denk gelmesi imkansız değil mi? Peki siz bu parayı alan kişiyi cok mu mutlu zannediyosunuz? Bu parayı alıp da oldurulenler , kotu yollara yelken acan insanları duymadınız mı? Emin olun safsataya gerek yok. Aslında omrumuzun gunden gune, saniyeden saniyeye azaldığını hepimiz biliyoruz. Bir gun oleceğimizi ve bu dunyaya hangi amacla geldiğimizi bir kez daha duşunerek bu yeni yıla adım atalım. Hepinize mutlu yıllar!
Sumeyye KAYMAZ
07.12.2010
PAZARTESİ
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Yenİ yila hİtap