HOŞ GELDİN RAMAZAN

Ramazan Muslumanlara kardeşliği, yardımlaşmayı ve doğrululuğu hatırlatır. Daha da onemlisi Allahın bir kulu olduğumuzu hatırlatır durur.

Oruc biz Muslumanlara gercekten de cok guzel bir duygu yaşatıyor. Hele akşama kadar iftarı beklemek dunyanın en sabır isteyen ve en hayırlı ibadet olsa gerek. Bu sayede aclık ceken yoksulları daha iyi anlıyoruz. Aslında farkında olmadan empati de kuruyoruz. Kendimizi onların yerine koyuyoruz. Boylece onların ne kadar zorluk cektiklerini anlıyor yardımlaşma konusundaki bilincimizi de arttırmış oluyoruz.

Gecen ramazan ayında orucluydum ve okulda vardı. Bazen okulda oruc tutmak zor geliyordu bana. Ama sonra duşununce tarladaki, inşaattaki insanlar aklıma geliyordu. Onlar da orucluyken iş yapmak zorundalar. Sırf aileleri icin calışıyorlar. Allah icin de ibadet ediyorlar. Oysa onların işi daha zor değil mi? Bunu duşununce halime şukrediyordum. Biz sıralarda oturup ders dinliyoruz. Hele oğretmenlerim onlara daha cok kafam takılıyordu. Orucluyken ders anlatıyorlar, cocuklarla uğraşıyorlardı. Demek ki sırf Allah rızası icin ne olursa olsun oruc tutuyorlardı.

Yine o eski heyecanlı gunleri yaşayacağız. Her akşam yine annemle teravih namazına gideceğim. Bu sefer okul da yok. Bol bol Kur’an-ı Kerim okurum. İnşallah Rabbimiz gunahlarımızı af eder, ibadetlerimizi de kabul eder.

Ramazan ayı biz Muslumanlar icin cok buyuk bir fırsat. Bu yıl varız ama gelecek yıl yaşamamıza garanti var mı? Rabbimizin bize farz kıldığı orucu gereğiyle yerine getirmeliyiz. Bu ay sadece oruc değil diğer ibadetlerimizi ve davranışlarımızı gozden gecirmeliyiz.

Hepinize iyi Ramazanlar.

Sumeyye KAYMAZ