Turkiye Futbol Federasyonu başkanı Hasan Doğan, sınırsız yabancı kararı cıkabileceğini soyledi.26 Mart 2008 09:09Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, 6’sı sahada sınırsız yabancı kararı alabileceklerini belirtti. Birinci Lig icin de 21 yaş altı, iki yabancı duşunuluyor Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Belarus macı icin geldiği Minsk’te onemli acıklamalarda bulundu. Doğan, bugun Minsk’te yapacakları yonetim kurulu toplantısında cok onemli kararlar alacaklarını soyledi. İşte Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın gundemdeki konularla ilgili olarak yaptığı carpıcı acıklamalar... - ‘Her ilceden bir yurek’ kampanyasının geliri seksen milyar, gideri ise uc trilyon olarak ortaya cıktı. Sadece televizyon reklamları icin harcanan rakam 2.2 trilyon. Federasyonun zararı ortadadır. - 6+2 yabancı sayısına kesinlikle karşı değiliz. Hatta altısı sahada sınırsız yabancı bile olabilir. Ama bunun icin kriterler getireceğiz. Yaş ve millilik kriterleri uygulanacak fakat İngiltere’deki gibi katı da olmayacak. - FIFA’nın Sidney’de yapacağı toplantıda onemli kararlar cıkabilir. FIFA sahada oynayan oyuncuların altısının yerli olmasını istiyor. Eğer boyle bir karar alınırsa biz de bunu uygularız. Buyuk bir ihtimalle de bu karar cıkacak. - Birinci ligde yabancı kontenjanı iki tane olacak. Ama orada da kriter olacak ve gelen futbolcu, 21 yaşın altında olacak. Cunku duşenler ve cıkanlar arasında haksız rekabeti onlemek istiyoruz. - Spor sayfalarında gorunmek ve aktor olmak istemiyorum. Bu soyleşilerimi tamamen ekonomi sayfalarında yapma amacındayım. Bana artık bir futbol seyircisi bir futbolsever olarak gibi bakın. Dunyaya baktığınız da hangi federasyon başkanı spor sayfalarından tanınıyor ? THY ile birlikte daha yukseğe Futbol Federasyonu, Turk Hava Yolları (THY) ile ana sponsorluk anlaşması imzaladı. THY Teknik Hangar’da duzenlenen imza torenine THY Yonetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Muduru Temel Kotil, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Milli Takımlar Teknik Direktoru Fatih Terim, milli futbolcular ve diğer yetkililer katıldı. Hasan Doğan, goreve 45 gun once gelmelerine rağmen 14 milyon dolar olan sponsorluk gelirlerini 22.2 milyon dolara taşıdıklarını soyledi. Milliyet __________________