[IMG]http://img849.**************/img849/8320/o0hq.jpg[/IMG] Fenerbahce Ulker'in Sırp oyuncusu Bjelica, "Takım icin oynamayı ve arkadaşlarıma pozisyon yaratmayı seviyorum" dedi. Fenerbahce Ulker'in Sırp oyuncusu Nemanja Bjelica, takım icin oynamayı ve arkadaşlarına pozisyon yaratmayı sevdiğini soyledi. THY Avrupa Ligi'nin resmi internet sitesine acıklamalarda bulunan Bjelica, skor uretmeyi sevdiğini ancak sayı atmaktan cok asist yapmayı tercih ettiğini kaydederek, "Skor uretmeyi sevmediğimi soyleyemem. Ancak asist ve sayı arasında bir secim yapmak zorundaysam her zaman asisti tercih ederim. Cunku takım icin oynamayı ve diğer arkadaşlarıma pozisyon yaratmayı seviyorum. Bunu da iyi yaptığımı duşunuyorum" ifadelerini kullandı. Bjelica, basketbola genc yaşta başlamasının kendisi icin buyuk bir avantajı olduğunu belirterek, "Gozumu basketbolla actım sayılır. 7 yaşımdan beri basketbol oynuyorum. Yeteneğimi, bu kadar erken yaşta basketbola başlamama borcluyum" yorumunda bulundu. Boyalı alandan daha fazla sayı uretmek icin calıştığını kaydeden Sırp basketbolcu, gecen yıl potaya gidebilmek icin dripling ozelliğini geliştirmeye calıştığını ancak henuz yeterli seviyede olmadığını belirtti Bjelica, Sırp basketbolunun efsanelerinden Dejan Bodiroga'yı ornek aldığını vurgulayarak, "Kucukluğumde idolum Bodiroga'ydı. Onun maclarını ve yaptıklarını izlemeyi severdim. Tabii ki onun gibi olamam. Hic kimse onun gibi olamaz" değerlendirmesinde bulundu. Kızılyıldız'da forma giydiği 2008-2010 yılları arasında takımın başantrenoru Svetislav Pesic'in kariyerinde onemli bir yere sahip olduğunun altını cizen 25 yaşındaki oyuncu, "Pesic, Kızılyıldız'da bana oyun kurucu pozisyonunda forma şansı verdi ve bu kariyerimdeki en onemli adımdı. Pesic olmasaydı burada olamazdım" diyerek sozlerini tamamladı. Resmi Gazete __________________