Selcuk'tan ilginc yorum
Fenerbahçe0 Mesaj
●42 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Selcuk'tan ilginc yorum
-
14-10-2019, 01:17:31Kayıtlı ÜyeFenerbahce’nin milli futbolcu Selcuk Şahin, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde farklı kazandıkları PSV Eindhoven macından sonra Konyaspor macına cok iyi konsantre olamadıklarını soyledi. Selcuk, PSV Eindhoven macından iki gun sonra Konyaspor ile oynadıklarını belirterek, "Konyaspor macına belki kafa olarak, tam hazırlanamadık. Butun oyuncularımızda rehavet vardı. Umduğumuzdan cok daha iyi bir Konyaspor cıktı karşımıza" dedi. Konyaspor’un iyi oynadığını anlatan Selcuk, şoyle devam etti: "Maca iyi pas yaparak cıktılar. Biz de baskı yapamadık. Bu kopuk kopuk oynamanın bir nedeni diye duşunuyorum. Takım halinde oynayamadık. Takım 70 metre alanda oynadı. Orta saha icin bu cok buyuk bir alan. Birbirimize daha yakın oynasaydık, Konyaspor’a bu kadar pas imkanı bırakmazdık. Tabii gol yedikten sonra moral bozukluğu oldu, onlarda da guven arttı. İkinci yarı attığımız golden sonra her şey duzeldi. Kotu oynadığımız bir mactan 3 puan almamız, bizim icin buyuk moral oldu." "KONYASPOR MACINDAKİ OLAY, AB’Yİ GECTİ" Konyaspor macında Anelka’nın elle attığı iddia edilen golle ilgili konuşmak istemedini vurgulayan Selcuk, "Şu anda tek gundem o oldu. Avrupa Birliği’nin bile onune gecti" dedi. Bu konunun kapanması gerektiğini dile getiren milli futbolcu, "Hakem hataları her yerde oluyor. Bizim aleyhimize de oldu, lehimize de olmuş olabilir. Futbolcular da hata yapıyor, hakemler de hata yapıyor. Tum gazetelerde birinci sayfada verildi. Diğer takımların da tepkisi cok fazla oldu. Artık bu konunun kapanması gerekir" diye konuştu. Fenerbahceli futbolcular olarak boyle şeyleri normal karşıladıklarını anlatan Selcuk, "Takım olarak iyi gidiyoruz. Moraller de iyi. Bir şeyler bulmaya calışıyorlar ama bu bizi etkilemiyor" şeklinde konuştu. "TAKIMDA SİSTEM OTURDU" Fenerbahce’de şu anda hangi oyuncu oynarsa oynasın diğerini aratmadağını ifade eden Selcuk Şahin,"Şu an takım oturdu, belki de sistem oturdu. Benim gibi, Aurelio ve Appiah gibi ozellikle orta sahadaki oyuncular defans yapmayı seven, mucadeleyi seven oyuncular. O yuzden bir problem yaşanmıyor. Takımda 20 kişilik kadroda herkes oynayabilecek durumda. Son macta cok genc olan Olcan da bunu gosterdi" dedi. Selcuk, teknik direktor Christoph Daum’un genc oyuncuları fazla şans vermediği şeklindeki goruşlere katılmadığını kaydederek, şunları soyledi: "Genclerin hicbiri oynamadıkları zaman kusmemeli. Buyuk bir takımda oynadıklarını onlar da biliyorlar. Konyaspor macında 2-0 mağlupken Daum, genc bir oyuncu olan Olcan’a şans verdi. Hocamız gerektiğinde genc oyunculara da şans verecektir. Ama onemli olan o şansı yakaladığında iyi değerlendirmek. " Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ilk hedeflerinin gruptan cıkmak olduğunu belirten Selcuk, "İstanbul’da Schalke 04’u yenip, gidip oradan da yenilmeden gelirsek bu gruptan cıkarız. Schalke 04 guclu bir takım. Ama biz Fenerbahce gibi oynarsak iki mactan da galibiyetle ayrılırız" diye konuştu. "MİLLİ TAKIMDA ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRDİM" Selcuk, (A) Milli Takım’da oynamanın hedefleri arasında her zaman olduğunu vurgulayarak, "Fatih hoca da sağolsun beni buraya layık gordu ve şans verdi. Ben de bu şansı iyi değerlendirdiğimi duşunuyorum" dedi. Fenerbahce’de oynamadığı bir donemde milli takıma cağrılmasının kendisi icin buyuk bir moral olduğunu anlatan Selcuk, şoyle konuştu: "Gecen sezon takımımda surekli oynayamıyordum. Cezalılar, sakatlıklar olduğunda zaman zaman sans buluyordum. Benim acımdan uzucu geciyordu. Fatih hoca milli takımda şans verdi. Ben de bunu iyi değerlendirince belki Daum da beni farklı bir gozle değerlendirdi ve o da şans verdi. Fenerbahce’de şansımı iyi kullandım. Kendi takımımda da devamlı bu şekilde oynamak istiyorum. İnşallah devamı gelir. Şu an her şey iyi gidiyor." "RİSKLİ BİR BOLGEDE OYNUYORUM" Selcuk, oynadığı bolgenin bir takımın yukunu ceken bir bolge olduğunu kaydederek, "Risk aldığım zamanlar pas hatası yapmam normal" dedi. Oynadığı bolgenin en fazla topla buluşan oyuncunun oynadığı bolge olduğunu dile getiren Selcuk, "100 toptan belki 10 tanesini kaybediyorum ve belki bu milletin gozune fazla batıyor. İlerde oynayan oyuncular daha fazla top kaybı yapıyor ama ilerde oynadıkları icin fazla goze batmıyor. Benim yaptığım top kayıplarında direkt kalemizde tehlike yaşıyabiliyoruz. Yaptığım her hata benim icin ders olmuştur. Eleştirilere de saygı duyuyorum ama şu an icin her şey iyi gidiyor" diye konuştu __________________