Anelka'nın gozuyle Turkiye..
Fenerbahçe0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- Anelka'nın gozuyle Turkiye..
-
14-10-2019, 01:16:36Kayıtlı ÜyeAnelka, diğer Avrupa Birliği (AB) ulkelerinden farkı olmadığını belirttiği Turkiye'yi her ortamda savunacağını ve burasıyla ilgili merakı olanlara olumlu referanslar vereceğini de dile getirdi. Kapak dosyası olarak kullanılan Anelka roportajına Fransız dergisi, tam 10 sayfa yer ayırdı. Butun soylenenlerin aksine Turkler'in hoş ve guler yuzlu olduğuna dikkat ceken Anelka, "Nesiller arası farklılık goze carpıyor. Gencler daha cok Amerikan ve Avrupalı etkisinde. Bir tarafta bıyıklı insanları, diğer yanda sacları joleli Diesel kıyafetli kişileri gormek cok ilginc. Sokakta başı kapalı bir kadın ile mini etekli bir kadın yan yana yuruyor. Hepsi armoni icinde yaşıyor. Turkiye'nin AB'ye uyeliği tartışılıyorsa bunun sebebi halkının Musluman olmasıdır. Oysaki Kuran'daki kurallar diğer ulkelere de uygunluk teşkil ediyor. Turkiye ruhunu satmak istemeyeceğinden AB'ye girişi karmaşık olabilir. Turkiye, Musluman bir ulke olmasaydı AB bu kadar zorluk cıkarmaz.” dedi. Fransız futbolcu, Muslumanlığın kariyerinde hicbir zaman kendisine sorun cıkarmadığını belirterek, “1996'da PSG'de oynarken musluman oldum. Dinim kuluplerimle sorun oluşturmadı. Burada da, Paris'te, Londra'da, Madrid'te, Manchester'da nasıl dua ediyorsam oyleyim. Hayatımın şekli ve işleyişi değişmedi. Turkiye'ye camileri icin gelmedim. Zaten camiye cok gitmiyorum. Benim icin din turizm değildir. Bir camiye turistik ziyaret yapmak bir şey ifade etmez. Camide dua edilir, resim cekilmez. Bahse girerim birkac yıl sonra Turkiye'nin modernliğinin farkına varılacak. Bundan 10 sene evvel Dubai bir coldu şimdi ise olağanustu. Tıpkı İstanbul gibi.” diye devam etti. /Zaman __________________