.::: Fenerbahce Taraftarı Belgeseli :::. ...byTG...
Fenerbahçe0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- .::: Fenerbahce Taraftarı Belgeseli :::. ...byTG...
-
14-10-2019, 01:16:26Kayıtlı ÜyeFenerbahce taraftarının takımlarına duyduğu aşk, belgesel film haline getirildi. Coğu sahnesi Şukru Saracoğlu Stadı'nda cekilen 'Takım Boyle Tutulur' adlı film, 25 Kasım'da seyirciyle buluşacak ABD'de sinema sektorunde calışan Okan Altıparmak, 'Takım Boyle Tutulur' adıyla Fenerbahce taraftarının belgeselini cekti. Altıparmak'ın, Serdar Aksoy ve Andreas Treske ile ortak yapımı olan 120 bin dolar butceli film, 25 Kasım'da 100 kopya olarak vizyona girecek. Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadı'nda yaptıkları 280 saatlik cekimden 107 dakikalık belgesel hazırlayan Altıparmak, "1 yıl boyunca seyircileri cektik. 6 da taraftar secip onların hikÂyeleri etrafında butun Fenerbahce taraftarını filme aktardık." 'Fener bankası kurulsun' Altıparmak sozlerini şoyle surdurdu: "Seyircilerden biri bir ev hanımı. İstanbullu bekÂr bir kadın, 23 yaşında bir erkek, telefon şirketinde calışan bir kadın, bir kuyumcu ile ilkokul oğretmeni var. Bir de 1 yıllığına Turkiye'ye gelen ABD'li Fenerbahceli var belgeselimizin karakterleri arasında. Bir Fenerli genc, 'Fenerbahce sevdiği din gibi' diyor, bir başkası ise, 'Paramızı başka bankalara yatırmaktan bıktık, Fenerbahce bankası kurulsun, oraya yatıralım' diye konuşuyor." 'Fenerlilerin hikÂyesi, filmin hikÂyesi oldu' Futbolcu Ogun Altıparmak'ın oğlu olan belgeselin yapımcı ve yonetmeni Okan Altıparmak, bu projede fikrin doğuşunu şoyle anlatıyor: "Bir gun trafikte giderken Fenerbahce taraftarını gordum; bir film yapayım, gercek insanlar oynasın, onların hikÂyeleri, filmin hikÂyesi olsun istedim. Projeyi Aziz Yıldırım'a sundum ve 'Sadece manevi destek istiyorum' dedim. Bize cekim rahatlığı ve manevi destek verdiler." Milliyet Hadi hayırlısı olsun! Bakalım nasıl bişey olmuş! __________________