"Semih gelseydi yedek oturacaktı" Fenerbahce Teknik Direktoru Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın deplasmanda CSKA Moskova takımıyla yapacakları macın, takımının gruptaki durumunun netleşmesi acısından cok onemli olduğunu vurgulayarak, ''Alabileceğimiz en iyi sonucu istiyoruz'' dedi. Karşılaşmanın oynanacağı Lokomotiv Stadı'ndaki antrenman oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zico, takımının karşılaşmaya iyi motive olduğunu bildirdi. Brezilyalı calıştırıcı, ''Bizim icin onemli bir maca cıkacağız. Takım olarak motive bir haldeyiz. Gruptaki durumumuzu netleştirmek ve daha iyi duruma goturmek icin alabileceğimiz en iyi sonucu almak istiyoruz. Yarın bizim adımıza olumlu bir skor cıkarabilmek icin elimizden gelen her şeyi yapacağız'' diye konuştu. Rakiplerinin 3'lu savunma kurgusuyla oynamasının kendileri icin bir avantaj yaratıp yaratmayacağı sorulan Zico, ''Bunun bizim acımızdan avantaj olacağını soyleyemeyiz. Cunku rakibimiz bu sisteme alışıp benimsemiştir. Kendi sahalarında iyi performans sergileyen bir ekip. Bunun avantaj olacağını soylemenin mantığı yok. Onemli olan mucadele. Oyuncularımızın kafası tamamen buraya donmuş durumda'' dedi. -''SEMİH GELMİŞ OLSAYDI YEDEK KULUBESİNDE OLACAKTI''- Zico, gol yollarında etkisiz kaldığı icin eleştirilen Kezman'a yarınki mac icin guvendiğini ifade etti. Kezman'ın buyuk bir oyuncu olduğunu onemli ve kritik maclarda attığı gollerle gosterdiğini ifade eden Zico, Sırp oyuncu icin, ''Kafasını yere eğecek hicbir sebebi yok'' diyerek şunları soyledi: ''Buyuk takımlarda calışan futbolcular zamanı geldiklerinde baskı gorebilirler. Bu da onların saha icinde verimli olamamalarına yol acar. Kezman buyuk futbolcu. Buyuk ve kritik maclarda neler yapabileceğini gorduk. Takım arkadaşları olsun, ben olayım hep destek olduk. Benim ona guvenim sonsuz. Ona guveniyorum. Bu durumdan asıl cıkacak olan kendisidir. Takım olarak butun desteği gosteriyoruz. Kafasını yere eğecek hicbir sebebi yok. O iyi bir futbolcu. Bu mac icin de ona sonuna kadar guveniyorum. Semih gelmiş olsaydı yedek kulubesinde olacaktı.'' CSKA Moskova takımının Brezilyalı forveti Vagner Love icin ozel bir onlem alıp almayacağı sorusuna ise Zico, ''Ne kadar yetenekli ve kaliteli bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Ozel olarak dikkat etmemiz gereken bir oyuncu. Topu ayağına aldığında cok etkili olan, zeki, yetenekli bir oyuncu. Takımımızda Roberto Carlos, Edu, Lugano ve Aurelio onun oyun yapısını biliyor. Sonucta onu etkisiz hale getirmemiz gerekiyor'' şeklinde yanıt verdi. Yarın sahaya sureceği 11 sorulan Brezilyalı teknik adam, henuz onlerinde bir antrenmanları daha bulunduğu icin bunu acıklamak istemediğini, ilk 11'in kafasında şekillendiğini bildirdi. 01.10.2007 Kaynak : AA __________________