Roberto Carlos, yarın deplasmanda CSKA Moskova ile yapacakları Avrupa Şampiyonlar Ligi macında,en iyi sonucu alabilmek icin ellerinden geleni yapacaklarını soyledi. Lokomotiv Stadı'nda, teknik direktor Zico'dan once basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, ''Gucumuzu gostermemiz icin, Şampiyonlar Ligi'ndeki hedeflerimizde iyiye gidebilmek icin buradan alınacak bir galibiyet bizi daha avantajlı duruma getirecek. Bu zor mactan kendi adımıza en iyi sonucu almak icin elimizden geleni yapacağız'' dedi. ''HER ŞEYDEN ONCE İYİ OYNAMAMIZ LAZIM'' Roberto Carlos, CSKA Moskova karşısında galip gelebilmek icin kendilerini maca vererek, FC Inter'i 1-0 yendikleri mactaki ruhu sahaya yansıtmaları gerektiğini soyledi. Fenerbahceli futbolcu, şoyle konuştu: ''Her şeyden once iyi oynamamız lazım. Kendimizi bu maca vermemiz lazım. Bu baş etkenlerden bir tanesi olacak. FC Inter macında gosterdiğimiz o ruhu yakalarsak, son maclardaki cıkışımızı devam ettirirsek, iyi oynamayı kafamıza koyarsak ve mucadele ruhunu sahaya yansıtırsak iyi bir sonucla cıkarız.'' TARAFTAR KARŞILAŞTIRMASI Roberto Carlos, bir soru uzerine, takımı ateşleyici guc olması acısından Fenerbahce taraftarlarını, Rus taraftarlarla kıyaslayamayacağını soyledi. Lokomotiv Stadı'nda cok mac oynadığını anlatan Brezilyalı futbolcu, Rus seyircisinin takımını hareketlendiren bir yapıya sahip olduğunu anlatarak, ''İki takım taraftarını karşılaştırırsak, Fenerbahce taraftarı gibi taraftar yok. Takımı ateşleyen, her zaman takımın arkasında duran boyle bir taraftar yok. Bu nedenle kıyaslama yapmak istemiyorum'' şeklinde konuştu. Roberto Carlos, bir soru uzerine de sol tarafta onlu arkalı oynadıkları Vederson ile iyi anlaştıklarını belirtti. CSKA Moskova'nın Brezilyalı oyuncularını tanıdığını anlatan Brezilyalı oyuncu, ''Jo ile fazla tanışmışlığım yok. Dudu ve Vagner'i tanıyorum. Brezilyalı olmalarından kaynaklanan kaliteleri var. Bunu da her zaman gosteriyorlar. Onlar acısından da bizim acımızdan da umuyorum guzel bir mac olur'' dedi. Rakibin zayıf ve guclu yonleri hakkındaki duşuncesiyle ilgili soruya yanıt vermek istemediğini belirten Roberto Carlos, ''Benim işim futbol oynamak, ben bunu yapacağım. Tek isteğim iyi bir futbol oynayıp takımıma kazandırmak'' diye konuştu. Turkcell Super Lig'deki Ankaragucu macında attığı deparla ilgili, ''Sol kanatta Ferrariye benzettiler'' şeklindeki yorum uzerine Brezilyalı oyuncu, ''Kendimi fiziksel olarak iyi hissediyorum. Yaşım ya da herhangi bir etken kendimi iyi hissetmememe engel olmuyor. Onumuzdeki maclarda da elbette bunları yapabilirim, kafam rahat'' değerlendirmesini yaptı. __________________