Yeni Hoca Secimi Nasıl Yapılmalı?
Fenerbahçe0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- Yeni Hoca Secimi Nasıl Yapılmalı?
-
14-10-2019, 01:00:00Kayıtlı ÜyeArkadaşlar bu sezonuda buyuk bi hayal kırıklığıyla kapatıyoruz ve tek neden yapılan yanlış teknik adam secimi ve Futbolcu secimi değil tabiiki fakat buyuk etken bunlar. Gelecekte aynı hataya duşulmemesi icin bir teknik adamı secerken neye dikkat edilmesi gerekildiğini yazıcam nacizane. İlk once teknik adam karakterli bir adam olması lazım gerektiğinde başkana ve medyaya karşı futbolcularını koruyabilcek karakterde biri olmalı.futbolcusunu medyay yem etmemeli.Bu karakteristik ozelliği olmalı. Gelelim futbol anlamında olmazsa olmazlarına.. Herşeyden once cok iyi bir ekibi olması lazım,kondisyonerinden yardımcı antrenorlerine kadar tam bir ekip olmalılar..dunya futbolunu cok iyi tanıması oyuncuları yakından bilmesi gerekir. Oyun karakteri olmalı iyi bir hocanın orneği rehagel beğenirsiniz beğenmezsiniz fakat yunanistan gibi bir takımı avrupa şampiyonu yaptı bunu nasıl yaptı,oyun karakteriyle sert ve inatcı savunma taktikleriyle.orneğin van gaal oyuncuların isimlerine yaşına bakmaksızın herkezin imkansız dediği bir tkaımı 3sene icinde şampiyon yaptı sebep oyun karakteriydi.onunda ozelliği rakibe onde basması ve defans buloğunu onde kurup orta sahayı yetenekli değil savaşcı pas yapan oyunculardan kurmasıdır. Her teknik adamın birer oyun kararkteri vardır ama bize her ne hikmetse hicbir karakteri olmayan teknik adamlar secilip getiriliyor..zico,aragones,lorant,daum hicbir teknik taktik ağırlığı olmamıştır calıştırdığı takımların.bunların arasında zico insalığıyla başta soylediğim karakteristik ozellikleriyle futbolcularını kazandı,daum ise herşeye rağmen iyi kondisyon ve disiplinli yapısıyla bi yerlere kadar getirebildi takımı adını bile sayamadığım geri kalan azizzedelerin hicbiri iyi teknik direktor kriterine girmeyen hocalar. Ben Lucescuya cok karşı cıkan biriydim fakat son zamanlarda shaktar gibi bir takımla uefada yaptıklarını gorunce ona ısınmaya başladım acıkcası.ayrıca kendisi goran ericksondan sonra en uzun sure italyada teknik adamlık yapmış hoca.kısa vadede başarılı olabilir uzun vadede zararı dokunabilir genclere pek iyi şans vermemesinden dolayı. Kesinlikle Reijkard karşıyım başarısız bir teknik adam futbolculuğunun altında kalmış biri tıpkı hagi gibi..illa hollandalı getirceklerse dick advocat yada van marvijk tan başkası işe yaramaz. Turkiyede Ersun Hocayı bizzat izledim cok iyi bir teknik adam fakat yanında cok iyi bir menajere ihtiyacı var oyuncularla ilgilenicek bu volkan ballı olamaz.aykut kocaman yetersiz ve fazla duygusal,rıdvan hakkında pek bişey yazamıycam ama ilk gelişinde medyaya dayanamayıp kacmıştı fazla kuvvetli değil. Ne olursa olsun aragonesten iyi demiyelim tekrar aynı şeyleri yaşamayalım umarım. __________________