Fenerbahce Kulubu'nun eski yoneticisi Şadan Kalkavan, sarı lacivertli kulubun başkanlığına adaylığını acıkladı. Ciftehavuzlar'daki Buyuk Kulup'te basın toplantısı duzenleyen Kalkavan, Fenerbahce'nin duştuğu icler acısı durumu ve camiadan gelen yoğun baskılar nedeniyle aday olduğunu ifade ederek, "Benim ne şohrete, ne paraya, ne de kişiliğimi Fenerbahce'de bulmaya ihtiyacım var. Son 11 yılda harcanan parayla sportif acıdan başarısız olduk. Kulubun ne kadar kar elde ettiği değil, kac tane şampiyonluk kazandığı onemlidir. Sonuclar ortada. Aziz Yıldırım'ın antipatik tavrı yuzunden spor basınıyla da aramız acıldı. Aziz Yıldırım'a buradan seslenmek istiyorum. Fenerbahce'de 11 yıldır başkanlık yapıyorsun, ama Fenerbahce'de savaşan ruhu sen oldurdun. Sen bir 10 sene daha gorevde kalsan da bu ruhu geri getiremezsin. 10 yıl icinde dunyanın sayılı yıldızlarını getirdin, gelişleri muhteşem oldu. Ama hepsi kavgalı gitti. Senin icin yuruyuş duzenleyen taraftarların kalbini kırdın. Buyuk Fenerbahce ailesini birleştirmek, barış ortamını hazırlamak gerek. Senin dediğin gibi değişimi tamamlamak gerekiyor, ama senden başlayarak. İnşallah Pazar gunu yonetimi değiştireceğiz" dedi. Fenerbahce Kulubu Başkanı Aziz Yıldırım'ın, 1997'de borcsuz devraldığı kulubu ciddi bir borca soktuğunu vurgulayan Kalkavan, "20 milyon Dolar borcla devraldığı kulubu 160 milyon dolara tırmandırdı. Ekonomik yonden kalkındığımız lafları tamamen yalan. Aziz Yıldırım kulubun hisselerini sattı. Faiz borcu 35 milyon Dolar. Fenerbahce Kulubu kimsenin tapulu malı değildir. Aile kulubu hic değildir. Benim yonetimimde ailemden kimse yok. Tek adamlı yonetime karşıyım. Zaten tek adamlı yonetimi desteklesem, aday olmam. Fenerbahce, bir şirketten ote gonul kulubudur. Yonetim kurulundaki arkadaşlarımın her biri kendi alanlarında başarılı olmuş isimlerdir. Yeni yonetim modelimizde, dunyanın en buyuk kuluplerini baz alarak yoneteceğiz. Fenerbahcemizi işin ehli insanlara emanet edeceğiz. Tek adamlık yonetim bitecek. Yıldız transfer vaadedip, taraftarın gozunu boyamayacağız. Takım oyunu oynayan futbolcu transfer edeceğiz. Yanlış transferler yapıp, har vurup harman savurmayacağız. Guiza ve Arangoes'in durumu ortada. Aziz Yıldırım, futbolcu satışından butceye 15 milyon Euro hayali gelir yazmış. Aziz Yıldırım'a duşen, bu kulubu borcsuz devretmesidir. Aziz Yıldırım'dan 11 yılın hesabını soracağım. Hedefimiz Fenerbahce'ye 3 yıl icinde Avrupa'da kupa kazandırmak" diye konuştu. Bu arada Şadan Kalkavan'ın listesinde yer alan Selim Soydan, Hakan Bilal Kutlualp, Tanıl Kucuk ve Tezcan Yaramancı da basın toplantısına katıldı. 19.05.2009
Kaynak : DHA