Milli Takımlar erkek bakımı sponsoru Arko vesilesiyle Fenerbahceli Emre Belozoğlu ve Volkan Demirel’le biraraya geldik. Yedi senedir arkadaş olan ikiliye luks meraklarını ve kendilerine nasıl baktıklarını sorduk
PEMBE ERKEK RENGİ DEĞİL Bakımlı erkekler misiniz? EMRE: Kendime bakıyorum tabii. Sporcular son zamanlarda daha bakımlı oldu. Ozellikle İtalya’da oynadığım donemde futbolculara cok dikkat ediyordum, kendilerine cok bakıyorlar. Ama bizim son donemde yetişen oyuncularımız da cok bakımlı. Yakışıklı arkadaşlarımız başta Volkan olmak uzere mactan once 2-3 dakika aynanın karşısında duruyor. Yıllarca yan yana oynadığım Okan Buruk cok bakımlı. Yabancı oyunculardan da Cannavaro cok bakımlıydı. VOLKAN: Metroseksuellik derecesinde değiliz ama olması gerektiği kadar. Mesela ne yapıyorsunuz bakım olarak? VOLKAN: Yuzume nemlendirici ve saclarıma jole... Gerekenleri suruyoruz işte (guluyor). EMRE: Gunde 2-3 kere duş alıyorum. Sonra da ayaklarımdan başlayarak vucudumun her yerine krem surerim. Ozellikle bacaklarıma cunku kuruma oluyor. Ayaklarım onemli. Manikur pedikur yaptırıp sac boyatır mısınız? VOLKAN: Ben yaptırmam. Sac sakal tıraşı o kadar. EMRE: Manikur pedikur yaptırıyorum. Cunku kramponlarımız sert. Zaten eskiden berbere gider sacınızı kestirirdiniz. Şimdi iceriye giriyorsunuz, bir kız elinizi, bir kız ayağınızı tutuyor. Artık kadınlardan bir farkımız kalmadı. Ama sacımı hic boyatmadım. Futbolcuları hep magazinde İstinye Park’ta alışveriş yaparken goruyoruz. Sizin modayla, alışverişle aranız nasıl? VOLKAN: Futbolcuların bir alışveriş tutkusu var. Ama şu an İstinye Park on planda, bu yuzden oralarda gorunce hakkımızda, “Futbolcular alışveriş yapıyor, kendilerine bakıyor” haberleri cıkıyor. Bazı futbolcu arkadaşlarınız gibi pembe otomobile biner misiniz? VOLKAN: Binmem. Tabii o, arkadaşımızın tarzı. EMRE: Bence pembe erkek rengi değil. Benim tercihim koyu renkler. Arda Turan’ın kırmızı pantolonu konuşuldu. Siz kırmızı giyer misiniz? VOLKAN: Giymem (Guluyor). EMRE: Giyiyorum. Erkek icin pembeye gore daha kullanılacak bir renk. AİLELERİMİZ ONCELİKLİ Futbolcu olmasaydınız ne olurdunuz? VOLKAN: Baba mesleği olan turizmle uğraşırdım. EMRE: Hic duşunmedim. Ama okumak isterdim. Futboldan sonra hayatınızda en oncelikli şey? EMRE: Ailem. VOLKAN: Benim icin de. Sonrasına futbolu bırakınca bakacağız artık. Sizin yıllar once “Dunyadaki en iyi 10 kaleciden biriyim” acıklamanız olmuş. Kendinizi şimdi nerede goruyorsunuz? VOLKAN: HÂl ilk 10 icinde olabilirim. Sıralamayı sen yap. EMRE: Benim cok hedeflerim yok. Sanırım kariyer olarak ortalarda bir yerlerdeyim. Kariyerinizdeki en talihsiz şey ne? VOLKAN: 2008 Avrupa Şampiyonası’nda bir munakaşam oldu. Kırmızı kart yedim. Keşke yapmasam dediğim bir şeydi. EMRE: İngiltere’de bir futbolcuyla girdiğim diyalog yuzunden uc ay boyunca ırkcılıkla suclandım. Sonucta davadan aklanarak cıktım ama olay beni cok yordu. Bu yuzden Turkiye’ye geri dondum. EVLİLİĞİN YAŞI OLMAZ Birbirinizi nasıl anlatırsınız? EMRE: Karı koca muhabbeti gibi oldu ya bu (guluyor). VOLKAN: Emre’yi anlatmak kelimelere sığmaz. EMRE: Kardeşim benim! Volkan durust, başarılı ve her şeyden once iyi bir aile adamı. Sizce ‘Popcular gec, topcular erken evlenir’ inanışının sebebi ne? VOLKAN: Valla bence evliliğin yaşı yok. Hayatı paylaşacağına inandığınız kişiyi bulduğunuz zaman yaşınız kac olursa olsun bu kararı veriyorsunuz. İkinizi de sahalarda hep sert tavırlı goruyoruz. Peki ozel hayatınızda, aşkta nasıl adamlarsınız? EMRE: Sahada rekabete dayalı bir oyun var. Orada kazanmak icin her şeyi deniyoruz ama o bizim karakterimizi yansıtmıyor. Aslına bakarsanız futbolcular genelde duygusal oluyor. En beğendiğiniz kadın sporcular kim? EMRE: Evli adamlara bu sorulur mu? Valla bu roportajdan sonrası bizim icin tehlikeli olur (guluyor). YARDIM YAPIYORUZ AMA BURADA SOYLENMEZ Gelirinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? EMRE: Bizim icin en durust yatırım gayrimenkul. VOLKAN: Değirmenin suyu hazır akarken gelecekte sıkıntı cekmemek icin paralarımızı değerlendirmemiz gerek... Luksu sever misiniz? EMRE: 17-18 yaşındakine yuklu bir para verirseniz ya cok iyi bir araba ya cok pahalı bir saat ya da cok luks kıyafetler alır. Ama artık yaşımız ilerlediği icin luksun sınırı olması gerektiğine inanıyoruz. En luks harcamanız ne oldu şimdiye kadar? VOLKAN: Luks olarak sadece teknem var. EMRE: Tekne ve araba dışında, saatlerim. Peki kazandığınız parayı paylaşır mısınız? Orneğin sosyal sorumluluk projelerine katılıyor musunuz? VOLKAN: Gerektiği kadar. Ama bunu burada soylemek doğru olmaz. EMRE: Futbolcular genelde orta halli bile diyemeyeceğimiz ailelerde yetişiyor. Geldikleri yeri cok iyi bildiklerini ve ihtiyac sahiplerine yardımda bulunduklarını duşunuyorum. Kaynak: Hurriyet Gazetesi __________________