Olaylı Fenerbahce - Galatasaray derbisi sonrası cıkan olaylar nedeniyle tutuklu bulunan iki sanık Hasan Cem Cicek ve Bilal Yakışan tahliye edildi. Davada tutuklu sanık kalmadı. Şukru Saracoğlu Stadyumu'nda gecen Mayıs ayında oynanan Fenerbahce-Galatasaray karşılaşması sonrasında cıkan olaylarla ilgili acılan davanın ilk duruşmasında tutuklu 2 sanık tahliye edildi. Kadıkoy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuklu sanıklar Bilal Yakışan ve Hasan Cem Cicek ile tutuksuz 5 sanık ve avukatları katıldı. Muşteki 18 polisin de hazır bulunduğu duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Bilal Yakışan, olay gunu Kadıkoy'de bulunduğunu ama stada gitmediğini ifade ederek, yeğeni ile birlikte macı barlar sokağında izlediğini soyledi. Macın ardından olayların cıktığını bu esnada Kadıkoy Rıhtım bolgesinde olduğunu, yeğenini 5 polisin darp ettiğini one suren Yakışan, "Ben Fenerbahce taraftarı değilim. Polislere yeğenime vurmamaları icin yalvardım. Beni de kelepceleyip İskele Polis Karakolu'na goturduler. Yeğenim polislere taş atmadı. Olayların gectiği benzin istasyonunun yerini bilmiyorum. oradaki olaylara karışmadım" dedi. Yakışan, Beşiktaşlı olduğunu soyledi. "FENERBAHCE TARAFTARI DEĞİLİM" Tutuklu sanık Hasan Cem Cicek de, "Ben mac gunu stada girmedim. Dışarıda macı izledim. Mac bitiminden sonra cıkan olaylarda sıkılan gazdan etkilenerek ben de benzin istasyonunun yanındaki camiye kactım. Cami avlusunda olayların yatışmasını bekledim. Polisler cami avlusunda bir kişiyi dovuyordu. Ben de yapmayın dedim, beni de gozaltına aldılar. Benzincide yaşanan olayları gormedim" ifadesini kullandı. Cicek Galatasaray taraftarı olmadığını belirtti. "OLAYLARA KARIŞMADIM" Tutuksuz sanık Deniz Celik ise Umraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Asistan doktor olarak calıştığını belirterek, "Ben Fenerbahce taraftarı değilim. Babam Fenerbahce taraftarı. Babamla birlikte Caddebostan'daki barlar sokağına gittik. Arabamızı Acıbadem'a park ettik. Macın ardından olayların yatışmasını bir sure restoranda bekledik. Daha sonra aracımıza gitmek icin yaya olarak yola cıktık. Benzin istasyonuna geldiğimizde polis aracının devrilmiş vaziyette gorduk. Orada polislerin oluşturduğu guvenlik koridorundan gecerken Beni birşey sormadan gozaltına aldılar. Babam da benim biraz onumdeydi. Olaylara karışmadım" ifadesini kullandı. Tutuksuz sanıklardan Atakan Tan da evinin stada yakın olduğunu olaylardan 2 saat sonra arkadaşıyla merak ettiği icin dışarı cıktığını ve boynunda puşi olduğunu soyledi. Benzin istasyonuna doğru gittiklerinde gozaltına alındığını ancak kendisinin hicbir olaya karışmadığını savundu. "DOKTOR TOMA'YA KAFA ATTI" Muşteki polislerden Başkomiser Engin Keskin, mac gunu Kızıtoprak'da konuşlandırılan 50 kişilik ekipten sorumlu olduğunu ifade ederek, Kızıltoprak'ta yapılan gozaltıların kendisinin gozetiminde yapıldığını soyledi. Keskin, "Macın bitiminin ardından Kızıltoprak yonune doğru toğun bir kalabalık gelmeye başladı. Ben de koyu bir Fenerbahce taraftarıyım. Stad icinde gazdan etkilenen kişileri benzin istasyonuna alarak yuzlerini yıkamalarını sağladım. Bir sure sonra taraftarın bize karşı sitemeri başladı. 'Niye gaz kullanıyorsunuz, biz size ne yaptık' dediler. Bizim bulunduğumuz yerde cevik kuvvet yoktu. Bulunduğumuz yerde bir de TOMA aracı bulunuyordu. Daha sonra taraftarla polis karşı karşıya gelmesin diye personeli benzin istasyonunu ic tarafına aldım. Once gruptan bize şişe atıldı. Daha sonra orada 5-6 bin kişilik grup oluştu. Bize şişe, taş, sopa ve meşaleler atıldı" dedi. Bunun uzerine TOMA aracına su sıkması emrini verdiğini belirterek, "Saldırılar daha da arttı. Coğunluğu muhtemelen alkolluydu. Polis araclarına fiziki temas ettiler. Atılan meşaleler benzin istasyonunun yehdit etmeye başladı. İstasyonun muduru Selcuk Narin'e cıkabilecek yangını engellemek icin istasyonun şalterini indirttim. Olay daha da buyuyunce cevik kuvvetten destek istedik. Bu sırada istasyonun tuvaletinde mahsur kalan bir başkomiser ve bazı polis memurlarını kurtarmak icin havaya ateş actık. O sırada ifadesinde doktor olduğunu soyleyen şahsın. Bize ve TOMA aracına doğru taş attığını gordum. Şahıs TOMA aracına tekme attı ve yere duştu. Ayağa kalkarak anlaşılmaz bir şekilde TOMA aracına kafa atarak tekrara yere duştu. Aracı kullanan arkadışın o şahsı gorme şansı yoktu. Ben koşarak aracın surucusune dur diye emir verdim. Benim amacım şahsı gozaltına almak değil onu kurtarmaktı. Bizzat onu aracın onunden ben aldım" ifadelerini kullandı. Keskin, ayrıca puşili bir şahıs gorduğunu ancak o şahsın az evvel ifade veren kişi olup olmadığını soyleyemem. Olaylar sırasında sırtıma buyuk bir kaya parcası geldi. Rapor aldım. Kulağımın dibinde şişe patladı. Bir sure duyma zorluğu cektim. Şikayetciyim" ifadesini kullandı. Duruşma muşteki polislerin ifadesinin alınmasıyla devam ediyor. TEŞHİS EDECEK KİMSE KALMADI Olayların yaşandığı yerde sanıkları teşhis eden benzin istasyonunun muduru Selcuk Narin, gecen bu 2 aylık surece zarfında hayatını kaybetmiş. O nedenle de başka gordu tanığı kalmadı. MYNET Alıntı:
Asıl yargılanması gerekenler polise onları yaptıranlardır..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Mahkeme, FB-GS derbisi ile ilgili kararını verdi