Profesyonel Futbol Takımımızın Kaptanı Emre Belozoğlu’nun Fenerbahce Gazetesi’nin 116.sayısına verdiği roportajın tamamı şoyle:
"Kutsal Fenerbahce armasının altında terinin son damlasına kadar savaşan kaptan Emre Belozoğlu: "Şampiyonluklar yaşamak icin ruhumuz yeter!.."
Oyle bir futbolcu duşunun ki giydiği formayı terinin son damlasına kadar ıslatan, mucadeleden hicbir zaman kacmayan ve de hem futbolculuk meziyetleri hem de liderlik ozelliğiyle on plana cıkan… İşte o futbolcu Fenerbahcemizin kaptanı Emre Belozoğlu’ndan başkası değil… Onu yeşil zeminin uzerinde izlediğinizde sahada ayak basmamış yer goremezsiniz asla.. Meşin yuvarlağı yercesine savaşır, yenilgiyi asla kabul etmeyen bir yapısı vardır. 2013-2014 futbol sezonunun başlayacağı şu gunlerde Fenerbahce Futbol Takımı kaptanı Emre Belozoğlu ile yeni sezonu, hayallerini ve Fenerbahce’ye dair bircok konuda konuştuk.. İşte o roportaj;
"Tecrube hata ile sabittir!.."
-Dunya’nın en buyuk 3 liginde oynamış tek Turk futbolcu olarak boyle bir kariyerin sana kattığı tecrubeler nelerdir? Turkiye nasıl bir lig?
"Bu yuzden her zaman kendimi şanslı hissediyorum ve bu hayatı bana bahşeden Allah’a surekli şukrediyorum. Edindiğim bu tecrubeleri genc arkadaşlarıma ve oğrenmeye acık insanlara elimden geldiğince aktarmaya calışıyorum cunku tecrube aynı zamanda hata ile sabit bir şey. Ben de kariyerim boyunca ne kadar doğrular yapsam da tabi ki hatalar da yaptım. Bu anlamda kendimi geliştirmeye acık tuttum. Avrupa’da Turkiye Ligi’ne gore cok daha zorlu bir futbol anlayışı var. Yabancı oyuncu kalitesine baktığınızda, bahsettiğimiz 3 ligde Turkiye’ye oranla cok daha kaliteli yabancı oyuncular var. Bu işin gerceği. Turkiye’de de zamanla daha da gelişen, zorlaşan, dunya standartlarını yakalamaya calışan bir lig var. Takımlar artık cok ciddi transferler yapıyorlar, buyuk butceler ayırıyorlar. Pasta cok buyudu, herkesin iştahını kabarttı. Herkes buyuk takımlara karşı kazanmak istiyor.
"Fenerbahceli Emre olarak anılmak istiyorum!.."
-Her futbolcunun hayalleri vardır. İstediği takımda forma giymek, Avrupa’ya gitmek ya da şampiyonluklar yaşamak. Sen bunların hepsini gercekleştirdin. Peki başka bir hayalin var mı ya da icinde kalan bir ukde?
"En buyuk amacım cocukluğumda hayalim olan Fenerbahce formasıyla futbolu bırakmak!.. "Fenerbahceli Emre" olarak anılmak istiyorum!.. Bu camianın evladı olarak futbolu bıraktıktan sonra da yine bu buyuk kulubun başarısı icin gorev almak istiyorum. Sarı lacivert formamızı terletiyorum hakkını vermeye calışarak, o formanın hakkını da vermeliyiz cunku Fenerbahce formasının ruhu vardır, kutsaldır!.. Allah bana hayallerimin otesinde bir futbol hayatı nasip etti. Bundan dolayı da her zaman Allah’a şukrediyorum."
"Yaşadığımız surecteki duruşumuz diğerlerine olan farkımızı bir kez daha ortaya koydu!.."
2012-2013 sezonu acısıyla tatlısıyla geride kaldı. Gectiğimiz sezonun devre arasında o cok sevdiğin formana kısa bir ayrılığın ardından tekrar kavuştun. Fenerbahce’yi diğer takımlardan ayıran şeyler neler sana gore?
"Son 2 senedir yaşanan surece baktığımızda aslında cok fazla duşunmeye gerek yok. Fenerbahce merkezli bir surec yaşandı. Bu camianın ne kadar buyuk bir birliktelik oluşturduğunu ve bu taraftarın nasıl gayret gosterdiğini duşunursek Fenerbahce’nin diğer takımlara olan farkı ortaya cıkar. Fenerbahce’nin yaşamış olduğu bu sureci başka bir takım yaşasaydı şu an ayağa kalkamazdı. Biz her zaman dik durduk!.. Her an yarışın icinde olduk ve en onde olmaya calıştık. Yaşadığımız surecteki duruşumuz diğerlerine olan farkımızı bir kez daha ortaya koydu."
"Boyle bir tecrubeyi ilk defa Fenerbahce’de yaşıyorum!.."
Uzun bir sure Topuk Yaylası’nda kamptaydınız. Yeni hoca, yeni takım arkadaşları, farklı antrenman metotları vardı. Kamp nasıl gecti, oradaki hava nasıldı?
"Oncelikle Topuk Yaylası’ndan başlamak lazım, Dunya’da hicbir kulubun boyle bir tesisi ve imkÂnları yok. Ben de ne kadar tecrubeli olursam olayım boyle bir tecrubeyi ilk defa Fenerbahce’de yaşıyorum. Bu da Fenerbahce’nin kalitesini ortaya cıkarıyor!.. Buyuk konuşmayayım ancak herhalde dunya uzerinde boyle bir ortamı olan, boyle iyi hava şartları olan bir tesis yoktur. Takımımız ağır bir tempoya girdi. Bu ağır temponun faydalarını sezon boyunca goreceğimizden kuşkum yok. Tabi ki her hocanın kendine gore farklı stilleri var. Aykut Kocaman ile de cok iyi calışmalarımız olmuştu şimdiki hocamız Ersun Yanal ile de gayet iyi şekilde calışmalarımız Boylesine guzel bir tesiste kamp yapıp da takımın havasının iyi olmaması duşunulemez. Arkadaşlığımız cok iyi, bu arkadaşlık uyum icinde calışmamızı sağlıyor. Takımdaki her isim karakter olarak mukemmel. Ruhumuzu ortaya koyarsak mucadele edeceğimiz tum kulvarlarda şampiyon olacağımıza inanıyorum."
"Turk oyuncuların kendilerini tartmaları ve nerede olduklarını gormeleri adına cok onemli bir sistem!.."
-Yabancı kontenjanı hakkındaki goruşlerin nelerdir?
"Hicbir zaman sınırlamadan yana olmadım ama ligimizin kalitesinin artması adına yabancı oyuncularla ilgili belli kriterlerin gelmesi gerektiğini duşunuyorum. Belki sadece Fenerbahce, Galatasaray, Beşiktaş adına değil de diğer takımlara da kaliteli yabancı oyuncu cekecek bir sistem getirilebilir. Onun dışında Turk futbolcular bu 6+0+4 kontenjanını iyi değerlendirmeliler. İşin gerceği Turkiye’de bircok takımın yoneticisi Turk oyuncularına cok fazla guvenmiyorlarmış ki, bu sisteme tepkilerini ortaya koydular. Bu durumun diğer yuzune bakacak olursak eğer, Turk futbolcuların da şapkalarını onune koyup neden yabancı oyuncuların tercih edildiğini duşunmeleri lazım. Ulkemizde son donemde iyi Turk oyuncular yetişmiyor. Bundan dolayı da Turk oyuncuların kendilerini tartmaları, nerede olduklarını gormeleri adına cok onemli bir sistem. Onlar adına avantaj olan bu sistemi en iyi şekilde değerlendirip kendi camialarına cok iyi hizmet etmeleri gerekiyor."
"Asıl olan Fenerbahce’dir, Fenerbahce’ye hizmettir!.."
Takımımızda Alper Potuk, Salih Ucan gibi Turk futbolunun gelecek vadeden iki yıldızı var. Oynadıkları mevki itibariyle "Yeni Emre" olabilecek bu genc oyuncular hakkındaki duşuncelerin nelerdir?
"Salih bizim cok genc yaşlarda transfer ettiğimiz ve gecen senede bir genc oyuncuya gore gercekten beklenenin ustunde bir performans ortaya koyan ve o ozguvenini devam ettiren bir kardeşimiz. İnşallah bu forma altında cok buyuk başarılara imza atacaktır. Ona takım olarak cok guveniyoruz. Alper de benim son donem de Turkiye Ligi’nde izlediğim ve en cok etkilendiğim oyuncu. Hem de karakter olarak cok naif ve de cok duzgun bir kardeşimiz. O da bu formanın değerini ve onemini daha ilk gunden itibaren kavradı. Taraftarımızın ici rahat olsun Fenerbahce’mizin geleceği bu anlamda emin ellerdedir. Biz de burada ağabeyleri olarak oynadığımızda yanlarında, oynamadığımızda ise dışardan elimizden geldiğince destekleyerek her zaman yanlarında olacağız. Bu bir hizmet yarışıdır, asıl olan Fenerbahce’dir, Fenerbahce’ye hizmettir. Yarın bir gun biz buradan ayrıldığımızda kendi mevkilerinde bu ulkenin en iyi Turk oyuncuları olarak bu takımın icinde olacaklarından dolayı ben cok mutluyum, umutluyum."
"Fenerbahce’nin futbolcusuysanız hedefiniz her zaman yarıştığınız tum kulvarlardaki kupaları almaktır. Başka bir hedefiniz olamaz!.."
-Kamp suresince aslına bakarsan akıllarda "Acaba Avrupa’ya gidebilecek miyiz?" sorusu vardı ve nitekim bu duruma dair bir basın toplantısı duzenlediniz. Başkanımız Aziz Yıldırım’ın acıklamasından sonra oradaki hava nasıldı ve sen o an neler hissettin?
"Cok sevindik tabi ki cunku her futbolcu sezon başında kendine gore bir hedef koyar. Fenerbahce’nin futbolcusuysanız hedefiniz her zaman yarıştığınız tum kulvarlardaki kupaları almaktır. Başka bir hedefiniz olamaz!.. Buna Avrupa Kupası da dahil, hatta gecen sene bunu başarmaya cok yaklaşmıştık. Bu oyunun bir prestiji, dunya literaturunde bir dili var. Bunlar da Avrupa arenasında oynanan maclardan geciyor. Futbolcular hem taşıdığı formanın hem de kendi değerini artması adına buralarda kendini gostermek ister. Avrupa Kupaları’nda oynayamamak icimizde bir yaraydı ama inşallah şimdi boyle bir surec yaşanmayacak. Başkanımızın yaptığı basın acıklaması, CAS’ın verdiği yurutmeyi durdurma kararı bizi cok mutlu etti, yeni umitlere vesile oldu. İnşallah Şampiyonlar Ligi’ne katılıp gecen sene Avrupa Ligi’nde yaşamış olduğumuz başarıyı tekrarlamak istiyoruz. Bunun icin cok guzel bir şans yakaladık."

-Avrupa’ya gitmemizle birlikte yapılan kura cekiminde Avusturya’nın FC Red Bull Salzburg takımıyla eşleştik. Tur hakkındaki duşuncelerin nelerdir?
"Cok iyi bir takımla eşleştik. Her zaman sezon oncesindeki eleme macları cok sıkıntılıdır, bunun tecrubesini hep beraber yaşadık. Onların ligi daha once başladığı icin fizik olarak daha hazır durumda olacaklar. Ne olursa olsun bu turda Fenerbahce favoridir. Favoriler her zaman kazanamaz ancak ne zamanki diğer takım kadar mucadele ederse işte o zaman farklı bir tablo ortaya cıkar."
"Herkes bu camiaya kendini ait hissediyor!.."
-Fenerbahce taraftarının ortak soylemi: "Fenerbahce hayat bicimi, hayatımızı Fenerbahce’ye gore şekillendiriyoruz." CefakÂr taraftarımız icin neler soylemek istersin?
"Bizleri birbirimizden ayırmaya calışan her turlu guce karşı son 2-3 senedir cok ciddi bir duruş gosterdik. Bu camianın arkasında bu taraftar durmasaydı futbolcular olarak cok sıkıntı yaşardık. 12 numaramız bizim ayakta durmamıza vesile oldu. Rahmetli İslam Ağabey’in soylediği gibi: "Fenerbahce buyukluğu ne şampiyonluk buyukluğu, ne kupa buyukluğudur. Onun buyukluğu başka bir buyukluktur işte, adı konamaz." Taraftarlarımız zor surecte bu cumlenin icini fazlasıyla doldurdular. Hangi macı kazanırsak kazanalım biliyorum ki taraftarımız yine sokaklara cıkıp kutluyor. Herkes bu camiaya kendini ait hissediyor. Bilsinler ki biz futbolcular da oyle hissediyoruz. Bu camia, bu taraftar her şeyin en guzeline layık. İnşallah gerek kupada, gerek ligde, gerek Avrupa’da şampiyonluklar yaşayarak onları mutlu edeceğiz!.."
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar Fenerbahce.org