Haberturk gazetesinin usta kalemlerinden Serdar Ali Celikler, Fenerbahce - Caykur Rizespor macını değerlendirdi: "Genel olarak teknik adamların başlangıc 11’lerini cok eleştirmem. Hafta ici calışılır, rakibe gore strateji yapılır ve 11 belirlenir. Teknik adam becerisi, rakip ile ilgili geliştirilen stratejinin yanı sıra oyun icindeki hamle yeterliliğinde saklıdır. Şimdi, dunku Fenerbahce-Rize macı ozelinden genele gidelim. Rize cok kapasitesiz bir takım. Top yapamıyorlar. Bıraktım one doğruyu, yana bile 2 doğru pas atamıyorlar. Holosko dışında dripling bilen de yok. Hucumda hic top tutamıyorlar. Rakibiniz buysa aktif, hucum ağırlıklı bir planla başlarsınız. İsmail Kartal da boyle başlattı takımını. Takım dağınık oynasa da o nakıs sacma sapan yan pas oyunu yerine sonuc odaklı dikey oyuna meyletmişti. Net pozisyon bulamasalar da Serkan Kırıntılı devrenin yıldızıydı. Penaltı kacırdılar ama duran topta arka direk uzmanı Kadlec ile skoru da buldular. Ama soyunma odasında 1-1 ile gitmişlerdi. Cunku Rize, ceza sahasında oyuncu bulundurmadan Kadlec’in ters vuruşu ve Volkan’ın bakışıyla golu atmıştı. İsmail Kartal 2. yarıya Sow hamlesiyle başladı. Emenike’yi sol one, Alper ile Diego’yu da 3 forvetinin arkasına attı. Driplingcileri artırdı. Yine pozisyonlar geldi, rakip de eksildi. Zaten 11 kişiyle gelemeyen Rize’nin 10 kişiyle hic gelemeyeceğini duşunen Kartal, Webo’yu da dahil etti ‘hucum fırtınası’na. 65’te durum şuydu: F.Bahce, Bekir ile tek stoper oynuyor. Topal-Alper-Diego’lu bir uclu merkez. Kanatlarda Hasan Ali ile Gonul; ileri de de 4 forvet. Sonrasında F.Bahce ile Serkan Kırıntılı’nın mucadelesini izledik. Serkan da bir yere kadar dayandı. Bu mactaki 3 puan şampiyonluk mucadelesi acısından onemlidir. Ama bana gore İsmail Kartal’ın; bu sezon ilk kez ‘korkularından arınmış’, ‘kontrol futbolu’ mantığını terk etmiş, Aykut Kocaman etkisinden sıyrılmış, gecen yılki Fener’den ışıklar sacan bir antrenorluk sergilemiş olması daha onemlidir. Dun Kocaman etkisindeki Kartal, Webo’yu sokarken Diego’yu cıkarırdı misal. Kanat beklerini de sayarsak, dun neredeyse 1-2-7 oynattı takımını. Bana gore Karabukspor macından sonra ilk kez dun akşam İsmail Kartal’ın tum hamleleri doğruydu. Dikey oyun mantalitesiyle devam etmesini umit edelim. ALPER VE DİEGO UYUMU Haftalardır yazıyorum; yana pascı oyuncu devri bitti, devir Alper gibi top taşıyan oyuncu devri diye. Diego ile Potuk’un işbirliği bilhassa ilk yarıda carpıcıydı. Cunku Diego da yuzunu kaleye donduğu anda ya driplingi ya da ileriye pası duşunuyor. Bu ikilinin uyumu artırılırsa faydaları da artar. YABANCI HAKEM Dun sahada yabancı hakem olsa Rizeli Kıvanc ilk sarı kartını gormez; F.Bahce 2 penaltı kazanırdı. Cunku yabancı hakem denge gozetmez, eyyama kacmazdı."
superfb