Sporx.com yazarlarından Altan Tanrıkulu, Fenerbahce'nin Caykur Rizespor karşılaşmasındaki futbolundan ovgu dolu sozlerle bahsetti. İşte değerlendirmeleri... Cok zor bir macı kazandı Fenerbahce.. 30’a yakın gol girişimi yaptığı bir mactan uc puan almak icin gecen haftaki derbiden cok daha fazla koştu, efor sarf etti, macı istedi.. Kendi kalesine bir gol attı, bir penaltı kacırdı.. Yine de baskısını hic azaltmadı.. Real Madrid’in, Barcelona’nın, Bayern’in, Chelsea’nin coğu macta yaptığını yaptı.. “Buyuk Takım” gibi oynadı.. Kenardan “Buyuk Takım” gibi yonetildi.. Saha icinde “Buyuk Takım” ruhuyla mucadele etti ve onemli bir haftayı daha lider olarak tamamladı.. İsmail Kartal’ı cok eleştirdim.. taktik bilgisinin zayıflığından bahsettim.. Prandelli’nin en buyuk şansının İsmail Kartal, İsmail Kartal’ın en buyuk şansının da Prandelli olduğunu ifade ettim.. Ama bu karşılaşmayı izledikten sonra İsmail Kartal’dan ozur diliyorum.. Camianın cocuğu İsmail’den değil, İsmail Hoca’dan değil, İsmail Kartal’dan ozur diliyorum.. Yaptığı işteki yanlışlarını gosterirken mesleki bilgisini ve tecrubelerini bir kenara atmışız demek ki.. Rizespor macı bunu her yonuyle gozler onune serdi.. XXX Sadece bir macla.. Eksikleri olan, ligde cok da iyi gitmeyen Rizespor’u, ustelik kendi evinde tek farkla yendiği icin mi bu cumleleri kuruyorum.. Hayır.. Fenerbahce benim duşunduğum Fenerbahce gibi oynadı cok uzun sure sonra.. Benfica macındaki ruhu gordum takımda.. Yanal’ın ekibinde bile olmadığı kadar savunmada başarılı, orta saha presinde etkiliydi.. Hucumda muthişti.. Yuzde duşuktu ama girişim rekor sayıya ulaştı.. Ustelik takımın hucum damarlarının en onemli iki ismi Caner ve Emre yoktu.. Ustelik hucumda en bitirici iki isim Sow ve Webo yedekti.. Ustelik tartışılan ama her yonuyle “Superstar” sınıfına layık Diego ilk onbirdeydi.. Fenerbahce başka bir takımdı maca başlarken.. Bir de Kadlec’in golu gelince sinirler gerildi.. Penaltıda rahatlama olur derken Kuyt’un vuruşunu tartışmasız sahanın en iyisi olan Serkan cıkarttı.. Takımını ayakta tutan, savunma direncini duşurmeyen isim oldu.. Kuyt’ın Emre yokken penaltıyı kullanması normal.. Ama 4 lig macında 3. kez penaltıyı kacırdığı duşunulecek olursa penaltılar konusunda artık Diego ve Meireles’in devreye girmesi cok daha doğru bir karar olur.. XXX İsmail Kartal’ı kutluyorum.. Alper’i takımın değişmezi yaptı ve Milli Takım’a gonderdi.. Aynı şekilde Bekir’den iyi verim aldı.. Gokhan’ın savunmadaki zaaflarını azaltmaya başladı.. Hasan Ali’yi tekrar kazandı.. On taraftaki oyuncuların rotasyonunda bize gore hatalar yapsa da, “cocuk ruhlu” Emenike’yi takımın en buyuk hucum gucu haline getirdi.. Rakibi yıkan, deviren, penaltıya zorlayan bir isim Emenike.. Ama cocuk ruhlu.. Pas vereceği yerden şut cekiyor.. Bazen garip yerlerde top kaybediyor.. Bazen de tum takım yorulmuşken topu alıyor tek başına tum savunmayı peşine takıyor.. Emenike’yle birlikte Sow ve Webo diğer hicbir takımda olmayan muthiş hucum gucu oluşturdular Fenerbahce adına.. Son uc sezonda resmi maclarda 83 gol atmış bu uc Afrikalı.. Bir Nijeryalı, bir Senegalli, bir Kamerunlu Fenerbahce adına yıllar boyu unutulmayacak kale onu etkinliği sergiliyorlar.. XXX İsmail Kartal’ın en buyuk artısı ikinci yarıya başlarken golu atıp toparlanan ama sarı kartı olan Kadlec’i oyundan alıp Sow’u sahaya surmesiydi.. 50’yi, 60’ı beklemedi bu değişiklik icin.. İkinci onemli hamlesi Webo’yu tam zamanında oyuna alırken Meireles’i cıkartmasıydı.. Kuyt’u tuttu, Diego’yu tuttu, Emenike ve Sow’la rakibe şu mesajı verdi İsmail Kartal: “Ben bu macı hucum oynayarak alacağım.. Tum kozlarımızla karşınızdayız.. Benim duşunduğum, benim beklediğim İsmail Kartal’ın cok otesine gecti.. Cok cok buyuk adım attı Fenerbahce’deki geleceği adına.. Tebrik etmiyorum hocam seni.. Senden ozur diliyorum.. Hata yaptığın zaman seni yine cok sert eleştireceğim.. Ama mesleki bilgin ya da tecrubelerini hicbir zaman unutmayacağım.. XXX Mehmet Ozdilek bu ligin en başarılı isimlerinden biri.. Antalyaspor’da cok başarılıydı.. Rizespor’da istediği takımı tam olarak kurduğunu duşunmuyorum.. Yine de 89.dakikaya kadar hic şut atmamış bir takımı vardı sahada.. sanırım bu mac onun da hem oyun hem istatistik olarak kariyerinin en kotu anlarından biriydi.. XXX İlker Meral’ın kararları tartışılacak.. Ben sadece MHK’ye şu oneriyi getirmek istiyorum.. Dunya futbolunun gittiği yeri iyi takip etmek gerek.. FIFA ve UEFA artık atlet hakemlere oncelik tanıyor.. Her pozisyona yakın olmalarını istiyor.. Bizse hala kilolu veya kafası karışık hakemleri cok cok onemli maclarda izliyoruz.. Oyle olunca da bicilen Emenike’ye penaltı verilmiyor.. İtiraz icin sahaya giren Kartal’a tribune gonderilmiyor.. Bir kaleci vuruşunda rakibin sırtına carpan topa, kalecinin onune doğru koşu yapılmadığı halde faul veriliyor.. Zekeriye Alp’e bir cağrım var.. Hocam, hicbir zaman derbiye vermeyeceğin hakemi bu tip maclara da verme.. Gelecekte derbi yonettirmeyi duşunduğun genclerinse onunu ac.. Goreceksin kazanan Turk futbolu olacak..
superfb