Bir grup Fenerbahce taraftarı, savcılık kararıyla ustu siyah bezle ortulen Lefter Kucukandonyadis'in heykeline Fenerbahce forması giydirdi. Fenerbahce'nin efsane futbolcularından Lefter Kucukandonyadis'in Buyukada'da bulunan heykelinin uzerine savcılık kararıyla siyah bez ortulduğu haberi buyuk yankı yarattı. Turkiye'nin Hurriyet'te okuduğu bu haberin ardından onemli gelişmeler yaşandı. Lefter'in mirascıları olan eşi İstavrini Kucukandonyadis ve kızı Aliki Balkan Sayın'ın avukatlığını ustlenen İlyas Bulcay, heykelin uzerini kapattırarak, ona yapılan saygısızlığı onlediklerini ifade etti. Lefter'e buyuk saygısızlık "Heykel hak ettiği yere taşınacak" Bulcay, heykelin hak ettiği yere taşınıncaya kadar muhurlenmek suretiyle uzerinin kapatıldığını, boylece kişisel rant konusu olmaktan da cıkarıldığını kaydetti. Aynı zamanda Fenerbahceliler Derneği Başkanlığı da yapan Bulcay, Lefter ile hicbir bağı olmayan Galatasaraylı bir işletmecinin, heykeli kendi mekanının onune koydurduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Millet heykelin yanında yiyip iciyor" "Adada vakıf gibi bir oluşum var, Lefter'i sevdikleri icin heykelini yaptırıyorlar. Ancak heykeltıraş parasının tamamını odeyemiyorlar, yarısını odeyebiliyorlar. Heykel ortada kalıyor. Orada meyhanesi olan Galatasaraylı bir arkadaş, kalanını oduyor, belediyeye de heykeli diktiriyor. Guya kamu arazisi olan bir yer ama ozellikle yazın etrafını masalarla ceviriyorlar. Millet orada yiyip iciyor, ondan dolayı oraya gelen insanlar var. Gelmişken burada oturalım diyorlar. Ticari bir şeyde kullanıyor bunu. İcince kontrolunu kaybeden insanlar, heykelin ağzına sigara takıyorlar, eline kadeh veriyorlar, hoş olmayan şeyler yaşanıyor. Aile de bundan rahatsız olup girişimlerde bulunuyor. Belediye konuya kulak asmayınca avukatlara gidiyorlar, olay bana kadar geldi ve girişimlerde bulunup heykelin uzerini kapattırdık." "Lefter ve Metin Oktay bu ulkenin değerleri" İlyas Bulcay, Lefter ve Metin Oktay gibi futbol efsanelerinin ulkenin onemli değerleri olduğunu vurgulayarak, "Bunlar bizim vefa gostermemiz gereken insanlardır" dedi. Adalar Belediyesi ile goruşmelere başladıklarını bildiren Bulcay, "Ben bedelsiz bir şekilde konuyla ilgileniyorum. Savcılığa şikayet edildi. Dun itibarıyla da heykel ortuldu. Belediye ile goruşmelere başladım. Yakın zamanda tekrar konuşacağız. Heykelin Buyukada'da ona daha uygun olan bir meydana yada guzel bir yere konulmasını, naklini sağlayacağız" diye konuştu. "Kadıkoy'deki Metin Oktay heykeline gereken saygı gosteriliyor" Heykeli işletmesinin onune koyduran kişinin doğru bir hareket icerisinde olmadığını savunan Bulcay, "Metin Oktay, Lefter bunlar ulkenin değerleri. Kadıkoy'de de Metin Oktay'ın heykeli var. Herkes saygı gosteriyor ona. Gostermek de zorunda. Kişisel cıkarlara da alet edilemez. Ne benim, ne Fenerbahce'nin ne Galatasaray'ın bunlar. Bunlar hepimizin. Bu işin tarafları var. Menfaat penceresinden değil de adalet penceresinden bakmak lazım" ifadelerini kullandı. Bu arada Lefter Kucukandonyadis'in heykelinin siyah beyazlı kapatılmasına tepki gosteren bir grup Fenerbahce taraftarı, heykelin uzerine Fenerbahce forması gecirdi. Ote yandan Lefter Kucukandonyadis'in torunu Ozlem Katmer, dedesinin heykelinin anneannesinden izin alınmadan ve istenilmeyen bir yere dikildiğini ve bulunduğu yerden kaldırmak icin cok caba sarfettiğklerini fakat başaramadıklarını dile gitirdi. Katmer, mahkeme surecinin bitiminin ardından heykelin tekrar acılacağını soyledi. Gunluk Gazeteler