32 yaşındaki Pierre Webo, kendisine 'yaşlı' diyenler yuzunden patlama noktasına geldi. 30'una gelen veya gecen oyuncular icin yaşlı diyorlar. Ben takımıma maksimum verim vermek icin mucadele ediyorum. Mucadelem ne zaman duşerse o zaman bu sozleri soyleyenler haklıdır. Didier Drogba, Galatasaray’a gelir gelmez eleştiriler de başlamıştı ama G.Saray’a onemli katkılar yaptı." Fenerbahce'nin 32 yaşındaki Kamerunlu golcusu Pierre Webo, yaşı konusunda bu gunlerde cok hassas... İSTANBUL Belediye’den sarı-lacivertli takıma geldiği gunden bu yana attığı kritik gollerle takımını sırtlayan ve gol attığı maclarda takımın galibiyet yuzdesini bir hayli yukselten Kamerunlu'nun şu aralar ise canı son derece sıkkın... Cunku ozellikle son zamanlarda medyada golcu oyuncunun yaşı ile ilgili ifadeler oldukca artıyor... İŞTE bu konuşmaların ardından Webo da patladı... Yaşı ile ilgili konuşmalara unlu isimlerden ornekler veren deneyimli oyuncu, "Benim yaşım konusunda cok fazla polemik oluyor. Bu duruma takılmıyorum ama genel anlayış cok farklı. ‘COK KATKI YAPTIM’ 30’UNA gelen veya gecen oyuncular icin yaşlı diyorlar. Ben takımıma maksimum verim vermek icin mucadele ediyorum. Ve elimden gelenin de en iyisini yapmaya calışıyorum. Şu ana kadar F.Bahce’ye katkı sağladığımı duşunuyorum. Kendimi her zaman hazır tutuyorum ve sahaya cıktığım zaman koşmadık yer bırakmıyorum. OTURDUĞU yerden yaşıma bakarak konuşanlara da bir sozum var. Bende bir eksiklik yok. Kendimi futbol oynayacak seviyede goruyorum. Onemli olan yaşım değil takıma verdiğim artılardır. Mucadelem ne zaman duşerse o zaman bu sozleri soyleyenler haklıdır derim. 'TOTTI VAZGECMEDİ' DROGBA, G.Saray’a gelir gelmez eleştiriler başlamıştı, ama G.Saray’a onemli katkılar yaptı. Madem o kadar yaşlı neden tekrar Chelsea’ye dondu peki? Demek ki hÂl oynadığı takıma verebileceği şeyler var. Aynı şeklide Roma’da oynayan Totti de kulubun vazgecilmezi oldu. Yeri geldiğinde genc oyunculara yardımcı oluyor yeri geldiğinde de sahada bir genc futbolcu kadar koşabiliyor. Bu ornekler coğaltılabilir, aklıma gelenler ararsında Ryan Giggs de var. Manchester United’ın bircok başarısında onun imzası var. Ama kimse yaşın 30’u gecti, yaşlandın, takımdan ayıralım demedi. Aksine Manchester’a verebileceği kadar cok şeyler verdi” ifadelerini kullandı. 3.5 MİLYON EURO WEBO 32 yaşında olmasına rağmen attığı goller ve performansı sayesinde Transfemarkt’a gore piyasa değeri 3.5 milyon Euro. Ali Can
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Pierre Webo: "Yaşlı değilim ben"