Bursa’da 23-24 Haziran tarihlerinde duzenlenen Buyukler Super Lig 2. Kademe Yarışları’nda, 3000 metre engellide birinci olarak 2012 Londra Olimpiyatları’na katılma hakkını elde eden milli sporcumuz Gulcan Mıngır’ın esas hedefi, Olimpiyatlarda final koşmak. Atletizm Şubemizin sporcusu Mıngır yaptığı acıklamada, olimpiyatlardan once iki onemli uluslararası yarışa daha katılacağını belirterek, hazırlıklarını Kutahya ve Eskişehir’de surdurduğunu soyledi. Buyukler Super Lig 2. Kademe Yarışları 3000 metre engelli koşusunda 9.39.83’luk dereceyle Olimpiyat A Barajını gecmesinden buyuk mutluluk duyduğunu belirten Mıngır, son 3 yıldır antrenoru İhsan Alptekin ile calıştığını dile getirerek, şoyle konuştu: ’’2009 yılında 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda 5’inciliğim, 2008’de Dunya Gencler Şampiyonası’nda 12’nciliğim, Turkiye derecelerim, genclerde Turkiye rekorlarım var. Onumuzde 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası var. İlk hedefim orada ulkemize madalya kazandırmak. Ondan sonra Dunya Şampiyonası ve Olimpiyatlar var. Bursa’da olimpiyat barajı icin yarışa cıkmıştım ve istediğim dereceyi aldım. Olimpiyatlarda da 3000 metre engellide ulkemizi temsil edeceğim. Nerede ve ne zaman hazırlanacağıma antrenorumle birlikte karar vereceğiz. Olimpiyatlara ilk kez katılacağım icin heyecanlıyım. Her sporcunun istediği gibi final koşmayı hedefliyorum.’’ Mıngır, Fenerbahcemizin kendisine gereken desteği verdiğini bildirerek, yoneticilerimize ve antrenoru İhsan Alptekin’e teşekkur etti. "Asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları" Antrenor Alptekin ise Olimpiyat A Barajını aşmanın kolay olmadığına işaret ederek, Mıngır’ın oncelikli hedefinin, 9-10 Temmuz’da Cek Cumhuriyeti’nde yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazanmak olduğunu ve Bursa’daki 9.39.83’luk dereceyle burada altın madalya şansının yuksek olduğunu belirtti. Alptekin, ondan sonraki ilk uluslararası yarışma olan Dunya Şampiyonası’nda da final koşmayı hedeflediklerini ifade ederek, ’’Asıl hedefimiz 2012 Londra Olimpiyatları. Olimpiyatlara hazırlanmak icin onumuzde epey zaman var. Calışmalarımızı yurt ici ve yurt dışında en guzel şekilde surdureceğiz’’ dedi. (GSGM) Resmi Site