Aykut Kocaman’dan Acıklamalar (FBU)
Fenerbahçe0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aykut Kocaman’dan Acıklamalar (FBU)
-
13-10-2019, 23:04:19Kayıtlı ÜyeTeknik Direktorumuz Aykut Kocaman, 2-2 eşitlikle sonuclanan Genclerbirliği macının ardından acıklamalarda bulundu. Macın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Aykut Kocaman şunları soyledi: “Sezona damga vurdu. Ozellikle ilk yarıda gole kadarki bolumde sağdan solda savunma arkası gecişleri, hemen hemen her şey doğru yapıldı. İki tane direkten donen top, 2 veya 3 tane gol olabilecek girişim… Bizim kullandığımız bir duran topta yerleşim hatasından kaynaklanan karşı atakta sezon klasiği halinde topu kalemizde gorduk. İkinci yarıya golle başladık. Alper cok guzel bir gol attı. Sonra ritim gayet iyiydi. Rakibimizin uzerine gittik, one gecmeyi de başardık. Her şey cok normalken olmayan bir faul… Bu senenin klasiklerinden bir tanesi de hakem hataları… Bu kadar pozisyon, iyi oyun, doğru oyun…Yeteri kadar atamazsan, değerlendiremezsen, one gecmeyi başarmışken koruyamazsan sonucta kacınılmaz son geliyor. Bu sene kacıncı oldu artık. Saya saya, soylene soylene bir hal olduk. Cuvaldızı kendimize batırırken, hakem tarafını da soylemek lazım. Gecen hafta Giresunspor macı sonrası soylemiştim. Mac boyunca 1. dakikadan itibaren sakatlık bahanesi mi diyelim bilmiyorum. Genclerbirliği yapacak tabii ki bunu, Fenerbahce deplasmanına gelmiş. Her turlu enstrumanı kullanacak. Benim soylediğim bu değil. Benim soylediğim oyun tarafında. Karabuk macı benzerdi, bundan evvel oynadığımız mac benzerdi, Goztepe macı benzerdi. Daha 2. dakikada oyuncular yatıyorlar, uzun sure tedavi goruyorlar. Kaleciler uzun uzun hamleler yapıyorlar. Hakemlere kasıtlı yapıldığını, ritmi duşurmek icin yapıldığını soyluyoruz, anlatamıyoruz. Bu işin oyun tarafındaki bolumu. Macın başından itibaren boyleydi. Giresunspor macındaki hakem, bir onceki macın intikamını alıyor demeyelim ama ‘Siz kimsiniz’ dedi bize. Oğuz’a daha 1. dakikada sarı kartı gosterdi. Bugunku hakem de topu attığı icin Oğuz’a sarı kartı gosterdi ama Genclerbirliği oyuncularının 3 tanesi topu surekli oyuna cabuk sokulmasın diye ceşitli yerlere attılar ama o gorulmuyor. Olabilir. Tekrar soyluyorum, bu işi bu tarafa getirmek niyetinde değilim ama goruleni de soylemek zorundayım. Meydan okudu. Net 3 tane penaltı, rakibin olmayan penaltısı ve benzeri şeylerden sonra şimdi Mete Kalkavan geldi. Macın başından itibaren beden dili şunu gosteriyor; Meydan okuma. Harika, tebrik ediyorum. Bu meydan okumayı yapsınlar, kimseyi burada ezdirmesinler, hakem onlar ama aynı davranışları diğer yerlerde de yapsınlar. Soylemek istediğim bu. Bugunku maca da cok net bir şekilde damga vurdu. Macı belli bir yerden belli bir yere doğru cevirebiliyorlar. İkinci gol oncesinde de olmayan bir faulle gelen bir topla beraberliğe duştuk. O topun başlangıcı boyleydi ama sonrasındaki bolum sezonumuzun benzeri gibiydi. Hicbir şey yokken top bir anda kalemizde. Cok değerli 2 puan kaybettik. Cok kolay değil. Ceşitli nedenlerden dolayı kolay değil, gucumuzden dolayı değil. Başakşehir’i de, Beşiktaş’ı da kendi sahalarında yenmeliyiz. Sahada bunu başaracak gucumuz var. Gecen hafta arasında Giresunspor macından sonra ‘Şampiyon olamayız’ı gucsuzluğumuzden dolayı soylemedim. Cok net gozukuyor gucumuzle ilgili durum. Başka nedenlerden dolayı soyledim. Bugun aynı şeyi tekrar soyleyebilirim. Saha ici organizasyonlarımızla, davranışlarımızla Başakşehir’i yenecek gucumuz var. O konuda endişem yok. Sonrasını hep beraber goreceğiz.” İnternet Haber __________________