Derbiyi izlemek icin Fanatik'in konuğu olarak İstanbul'a gelen dunyaca unlu teknik direktor Mircea Lucescu yazdı:Galatasaray’da Fatih Terim gibi bir karakterin takımın yanında olmaması buyuk bir handikap. Şoyle soyleyelim; bir orkestra duşunun, şefi yok. Şefi olmayan orkestra olmaz. Mircea Lucescu'nun derbi değerlendirmesi şu şekilde: Oncelikle şunu soyleyelim. Ne Galatasaray, ne de Fenerbahce bu macı kazanmayı hak etti. Galatasaray, ev sahibi olmanın verdiği enerji ve hırsla, maca golle cok hızlı girmek istedi. Bu, Terim’in takımı icin bir klasiktir ve gayet normaldir. Ancak karşılarında cok değişik bir Fenerbahce buldular. Onlerinde alanları cok iyi kapatan, orta alan ve defansta hemen aksiyon alan bir misafir vardı. Gustavo ve Emre Belozoğlu’nun ustaca ve tecrubeyle bezenmiş oyunları cok cok etkili oldu. Falcao yalnız kaldı Galatasaray takımı gol atmak icin hiperaktif davranınca doğal olarak cok top kayıpları yaptı. Fenerbahce, golu bulmak icin rakibi kadar istekli değildi. Amacları once alan kontroluydu. Biraz cesaret ne getirirdi bilemem ama boylesi atmosferde sakin oynamak, sinirlerine hakim olmak kolay değildir. Yine Galatasaray’a gelelim. Ben, onlardan ozellikle forvette daha aksiyon ve kombiyonasyonlu oyun bekliyordum. Rakibin katı savunması da etken oldu, isteneni veremediler. Falcao’nun ileride yalnız kaldığını da gozlemledim. Altay’a formayı veririm! Falcao’dan bahsederken Vedat Muric’e de değinmeden gecmek olmaz. Vedat, bence Fenerbahce’ye son donemde gelmiş en iyi santrfor. Guclu, yaratıcı ve en onemlisi aklı hep golde. Gustavo’yu da hayranlıkla izledim. Oyunun her saniyesinde tetikteydi. Fenerbahce’nin bu bolge icin yaptığı en iyi transfer. Dun de macın en iyisiydi. Ve kalecisi Altay Bayındır... Harika bir mac cıkarttı. Şu anda Turkiye Milli Takımı’nın teknik direktoru olsam hemen 11’e koyarım. Yanal, cok iyi hazırlanmış Galatasaray’da Fatih Terim gibi bir karakterin takımın yanında olmaması buyuk bir handikap. Şoyle soyleyelim. Bir orkestra duşunun, şefi yok. Şefi olmayan orkestra olmaz. Terim’in yokluğu, saha icinde mucadele veren oyuncuları fazlazıyla etkiler. Ersun Yanal’ı da tebrik ediyorum. Derbiye takımını cok iyi hazırlamış. Gecilmez bir ekiple sahadaydı. Ozguveni bu kadar yuksek bir Fenerbahce uzun zamandır gormemiştim. Fantastik bir atmosfer Atmosferden bahsetmezsem olmaz. Bukreş’ten buraya sadece ve sadece bunu yaşamak icin geldim. Fantastik bir atmosfer. Galatasaray taraftarı inanılmaz olgun davrandı. Daha once bu maclarda yuz kızartıcı olaylar yaşardık. Cok medeni bir tribun atmosferi vardı. Tabi ki bunda, iki takım futbolcularının saha icindeki ağır başlı davranışlarının payı buyuktu. Turkiye’deki futbol ortamı hicbir yerde yok. Şampiyonluğu etkilemez Ve Cuneyt Cakır... İngiltere Premier Ligi’ndeki gibi surekli akan, durmayan bir mac yonetti. Tecrubesini sahaya yansıttı. Bu macın sonucu şampiyonluk yarışında kimseyi etkilemez. Mucadele, hırs ust duzeydeydi. Benim izlediğim Galataray ve Fenerbahce son haftalara kadar yarışın icinde kalır. DHA