Roberto Carlos:"Chelsea'yi cok kotu yapacağız"
Fenerbahçe0 Mesaj
●22 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor
- Fenerbahçe
- Roberto Carlos:"Chelsea'yi cok kotu yapacağız"
-
13-10-2019, 23:00:11Kayıtlı Üye"Chelsea'yi cok kotu yapacağız" Fenerbahce'nin dunyaca unlu solbeki Roberto Carlos, France Football dergisine konuştu. Derginin 2,5 sayfa ayırdığı mulakatta Carlos, Fenerbahce'de oynuyor olmaktan duyduğu memnuniyeti uzun uzun anlatırken, "Bu takımın buyukelcisi ve teknik direktoru olmak istiyorum" dedi. Fenerbahce'nin Şampiyonlar Ligi'nde ceyrek finale kalmasını beklemediğini ifade eden Brezilyalı oyuncu, "Ama artık bunun bir surpriz olduğunu beklemiyordum. Cok iyi bir takımımız var. Bulunduğumuz yeri hakediyoruz" dedi. Carlos, "Haliyle bu seruven Chelsea karşısında bitecektir değil mi?" sorusunuysa şoyle yanıtladı. "Mantık olarak İngilizler favori. Bunu herkes soyluyor. Ama bu, kazanacağımıza inanmamı da engellemiyor. Mesela kendi evimizde 2-0 kazanırsak eminim ki gececeğiz. Taraftarımızın onunde cok gucluyuz. Bizi coşturuyorlar, onlara inanıyoruz. Avrupa maclarımızın tamamını kazanarak bunu kanıtladık. Onların uzerinde cok buyuk bir baskı olacak. Cok tecrubeli oyuncuları olduğunu biliyorum, ama onları cok kotu yapacağız." Roberto Carlos, şimdilik ceyrek finali aşmaya odaklandıklarını, bir kez daha finalde oynamanınsa en buyuk hayali olduğunu ifade ederek, "Her zaman kendime (Hicbir şey imkansız değildir) diyorum" şeklinde konuştu. "CENNETTEYİM" Fenerbahce'de kariyerine son şeklini vereceğini ve ondan sonra da futbolu bırakacağını anlatan Roberto Carlos, "Buraya başarılar elde etmeye geldim; dinlenmeye ya da emeklilik hayatı yaşamaya değil. Biliyorsunuz, buraya geldim, cunku bir yıl once Asbaşkan'a sozvermiştim. Zaten cok istiyordum ve anlattıklarıyla beni cok etkilemişlerdi. Real sozleşmemi uzatmazsa, oncelik Turk kulubunde olur, demiştim. İtalya, İngiltere, Almanya gibi cok sayıda ulkeden teklif vardı. Ama soz vermiştim ve ben her zaman sozlerimi tutarım" diye konuştu. Carlos, "8 ayın sonunda cıkardınız bilanco nedir?" sorusunaysa, "Burada her şey harika. Cennetteyim! Gercekten cok mutluyum. Stadımızın uğurlu olduğuna inanıyorum. Taraftarlar icin elimden geleni yapıyorum" ifadeleriyle cevapladı. "GECENLERDE RONALDO'YA SMS ATTIM..." Fenerbahce'yi secmesinde, bu takımda cok sayıda Brezilyalının da forma giyiyor olmasının etkili olduğunu doğrulayan Carlos, "Ustelik bunlar Brezilya'da tanınan buyuk oyuncular. Kimileri zaten milli takımda da oynamış. Bu benim icin garanti niteliğindeydi. Tabii Zico'yu hoca olarak hic anlatmayayım. Artık onu tanıtmaya gerek yok. Moracy Sant'Anna gibi onu da tanıyordum ve en ufak bir korkum yoktu. Varlıklarının, bize son derece ciddi ve etkili bir calışma ortamı sağlayacağından emindim. Karşılıklı guven cercevesi icinde calışıyoruz. Bu da cok guzel birşey" dedi. Roberto Carlos, gecirdiği ciddi sakatlıkla dunya futbol gundemine oturan Milanlı Ronaldo konusundaysa, "Gecenlerde ona bir SMS attım. Henuz cevap gelmedi. Sakatlığından once bize gelip imza atmasını onermiştim. Buraya cok iyi giderdi. Artık daha sonra duşuneceğiz bunu. Futbola geri doneceğinden eminim" şeklinde konuştu. İspanyol futboluyla Turk futbolunu da karşılaştıran Carlos, "Benim icin fark, sahada oynanan futbol. Cok buyuk bir yoğunluk var. İngiltere'deymişiz gibi hissediyorum. Cok fazla şok var. Ayrıca bize karşı herkes yılın macını cıkarmaya calışıyor. Rakipler ozel olarak motive oluyorlar. Ama bundan rahatsız değilim" ifadelerini kullandı. "BANA 'BABA' DİYORLAR" Brezilyalı solbek, Fenerbahce'nin futbolunu cok beğendiğini anlatırken, takımda "serbest oyuncu" gibi bir rol ustlendiğini ve Alex'le ikisinin, sorun cozmek icin sahada olduklarını ifade etti. Real Madrid'in Roma'ya eleneceğini ongorduğunu doğrulayan Carlos, son sakatlığı dışında bu yaşında tum macların yuzde 80'inde forma giymiş olmayı beklemediğini, bunun icin kendisinin surpriz olduğunu soyleyerek, sozlerini şoyle surdurdu: "37 ya da 38 yaşında bitirmeyi umuyorum. Ama ozellikle de burada bitirmek istiyorum. Bu konuyu Başkan Aziz Yıldırım'la konuştum. Kulubum buyukelcisi gibi bir rol ustlenebilirim. Ama en cok istediğim şey, teknik direktor olmak ve kariyerime Fenerbahce'de başlamak. Bu takımda sozumun dinlendiğini goruyorum. Konuştuğum zaman herkes, takıma, Alex'e ve hocaya birşeyler kattığımı biliyor. Cok basit ve acık konuşurum. Bana soyunma odasında nasıl hitap ediyorlar biliyor musunuz? 'Baba!' Onlar icin bir baba gibiyim." "HAYATIM COK SAKİN" Futbola tutku ve aşkla devam ettiğine değinen Carlos, Fenerbahce'de ekonomik olarak da cok tatmin olduğu ifade ederek, "Burada Real'den aldığımdan daha fazla alıyorum (Yılda net 3.8 milyon Euro). Cok sayıda reklam kontratım var. Ozel mac katılım primlerim var. 40 macı aşınca mesela" dedi. Boşanmış ve 7 cocuğu olan birisi olarak bu paraya ihtiyacı olduğuna dikkat ceken Brezilyalı futbolcu, "Madrid'de boşandıktan sonra, bekar hayatından biraz yararlanmak istedim. Geceleri cok gec yatıyordum. Artık zaman mevhumunu yitirmiştim. Evimde surekli parti veriyordum ve cok kalabalık oluyordu. Artık bu cok fazla gelmeye başlamıştı. İstanbul'da Brezilyalı nişanlım Mariana'yla birlikte yaşıyorum. Kızlarımdan biri ve bir de teyzemiz burada. Cok sakin bir hayat surduruyoruz. Artık sakinleştim. Varlığıma bir ceki duzen getirdim. Benim icin, ust seviyede oynamaya devam etmek acısından butun bunlar zorunluluktu" diye konuştu. Herşeyi kazandığını; ancak bir tek Altın Top odulune layık gorulmediğini belirten Carlos, "2002'de olabilirdi. Cunku o yıl herşeyi kazanmıştım. Ama boyle işte. Bir savunma oyuncusuyum. Malesef" dedi. Kendisini, dunya futbol tarihinin en iyi solbeki olarak nitelendirilip nitelendirilemeyeceğini bilemediğini soyleyen Fenerbahceli futbolcu, "Hic boyle birşey duşunmedim ve soylemedim de. Bence en iyisi zaten Maldini. O da Altın Top'u alamamıştı değil mi? Kişisel olarak bugune dek yaptıklarımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. DHA __________________