Selamun aleykum. Herkese iyi forumlar.

Arkadaşlar şoyle bir konu hakkında bir eksikliğim var. Ve başlık acma gereği duydum. Hepimiz guzel saygı cercevesinde birbirimizi kırmadan tartışalım.

Evinizde oturduğunuz binanın tuğlaları kendi kendine ust uste gelipte, mukemmel bir denge ile evinizi oluşturma ihtimali cok duşuk olduğunu duşunuyorum. O evin plani var, demiri var betonu var cimentosunun oranı var... Varda var... Bende bu evrenin bir kaba tabiri ile mutaiti, muhendisi olması ihtimalini daha yuksek buluyorum. O yuzden bir yaratıcıya inanıyorum.

Şimdi bir yaratıcı var. Beni yaratmış. Dunya dediğimiz mekandayım. Nerden geldim? Nereye gidiyorum? Nicin burdayım? Sorularını sormam gayet doğal. Bu sorulara cevap aradığımda, sorularıma cevap veren kategoriler din ve felsefe. Felsefe, felsefenin otesine gecemiyor sadece bilgiyi tartışıyor mantık ilkelerine gore olcebiliyor ve kesin bilgler sunamıyor. Dinler ise cok guzel cevap verebiliyor.

Şimdi peki hangi din doğru din?

Ben -Elhamdilillah- musluman bir ulkede doğduğum icin İslam'ı tanısam benimsesem herhalde yaratıcım bana kızmazdı. Cunku bu şartlar icinde yetiştim. Fakat gel gelelim ki boyle soyleyince kendi kendime klasikleşmiş bir soru geliyor. Siz anlamışınızdır o soruyu. Bu soruya 1-) numarayı veriyorum.

1-) Başka ulkede doğsaydım ne olacaktı?

1. soruyu acmak istiyorum. Klasik sorunun daha da otesinde duşunuyorum cunku. Şimdi eğer mesela hristiyan olan bir ulkede doğsaydım, hristiyanlığında kendine gore mantıklı olan şeyleri var. Onlara gorede sadece hristiyanlar cennete girecek, Hz.İsa son peygamber. İslam'a gorede oyle. Yahudilere gore de oyle. Eee? Nasıl olacak bu? Bu paragrafa cevap icin 1-) yazıp cevaplayınız.

2-) Dinlerden başka bir konu cevap verebiliyor mu benim sorularıma?

Ben İslam'ı coğu dinden daha doğru olduğuna inanıyorum ve şu anda cok şukur muslumanım. Ama cok kaba tabiri ile sanki kotunun iyisini secmek zorunda kalmışım gibi hissediyorum doğruyu soylemek gerekirse. Şu anda bana en doğru gelen bir din secimi yapmak ve bu dinler arasından da bulunduğum zaman ve mekana gore en uygunu İslam. Bu paragrafa cevap icin 2-) yazıp cevaplayınız.

Herkese iyi forumlar.

Dipnot: Benim kendime gore 1-) soruya cevabım var mantıklı fakat sizinde cevaplarınızı duymak istedim asıl yoğunlaştığım kısım 2-) sorumdur.