Aytore: "Karar Turk futbolunda kara bir lekedir" Portekizli oyuncuya verilen bu cezayı "Turk futbolunda kara bir leke" olarak nitelendiren Fenerbahce Yonetim Kurulu uyesi Tolga Deniz Aytore, kararda hukuki yanlışlıklar olduğunu iddia etti. Spor Toto Super Lig'in 16. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahce derbisinde, oyundan kırmızı kartla ihrac edildikten sonra macın hakemi Halis Ozkahya'ya yaptığı hareketler neticesinde PFDK tarafından 12 mac men cezası verilen Raul Meireles ile ilgili, sarı-lacivertli yonetim harekete gecti. Portekizli oyuncuya verilen bu cezayı "Turk futbolunda kara bir leke" olarak nitelendiren Fenerbahce Yonetim Kurulu uyesi Tolga Deniz Aytore, kararda hukuki yanlışlıklar olduğunu iddia etti. İşte Aytore'nni acıklamaları: Biz bugun Disiplin Kurulu'na başvuruda bulunduk. Hakem raporunda oyuncunun kendisini anlayamadığı bir şekilde hakaretlerde bulunduğunu ve tukurduğunu beyan etmiştir. Ancak oyuncumuz kendi ifade ettiği gibi goruntulerden de belli olduğu gibi butun diyalogu İngilizce yapmıştır. Disiplin yargılamalarında hakem rapor aksi ispat edilmedikce esasdır. Ancak bu goruntulerle hakem rapor aksi ispat edilmiştir. Ortada sadece dayanılacak, delil sayılacak bir rapor olmadığı icin diğer beyanlar ve goruntulerin değerlendirilerek bir karara verilmesi gerekirken alınan bu karar Turk futbolu icin kotu bir kara sayfadır. Bu 12 maclık cezada bazı hukuki yanlışlıklar var. Biz Fenerbahce Spor Kulubu olarak bu hatalar ile ilk kez karşılaşmıyoruz. İsyanımız bu. Kulupten yapılan acıklamada bu surece onem verdiğimizi dile getirdik. Her turlu delil, başkan Aziz Yıldırım, tanık futbolcular duruşmada olacak. Sayın hakemimizi de bu duruşmaya tekrar ifade vermesi icin cağıracağız. Disiplin Kurulu'na da goruntulu savunma talep ettik ama bu talep reddedildi. Tum goruntuler dosyada mevcuttu. Hukuken de bu goruntuler olmak zorunda. Kurullar yayıncı kuruluş goruntulerini resmi delil olarak kabul etmek zorundadır. Bu goruntuleri yolladık ki kaldı ki yollamamız gerekmiyor. Hukuki mucadelemizi topyekun olarak gostereceğiz. Artık ceza almamak ve cezamızı kaldırmakla yetinmeyeceğiz. Bunu tum kamuoyu ozenle ve dikkatle dinlemeli, dikkate almalıdır. sporx __________________