Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahce-Beşiktaş derbisi hakkında konuştu. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, Fenerbahce-Beşiktaş derbisinde Fırat Aydınus'un Emmanuel Emenike'ye sarı kart gostermediği yonundeki eleştirilerle ilgişli konuştu. Yayıncı kuruluşta yayınlanan 'Futbol Gundemi' adlı programa katılan Yusuf Namoğlu, "Mac bitti oyuncular forma değiştiriyorlar ama sahayı terketmeden bunu yapıyorlar hakemler kart gostermiyor her forma cıkartma sarı kart değildir bunun kriterleri vardır hakem bunu değerlendirir" dedi. MHK BAŞKANI NAMOĞLU'NUN ACIKLAMALARININ BAŞLIKLARI ŞOYLE: Mmilli mac arası bize nefes aldırdı ve duşunme fırsatı verdi- -onumuzdeki gunlerde tum liglerde onemli maclar var hakem arkadaşlar en iyi şekilde macları yoneterek icinden cıkacaklardır -Profesyonel hakemlikle ilgili 11 yıldır bir calışma yapılmaktadır ,federsasyon başkanı ve yonetim kurulu ile bu konuyu paylaştık olur verdiler. -Bir macın hakemi soyunma odasına girdiği anda tekrar oyuna donemez diye bir şey yok -Koşullar uygunsa hakeme bir şey olmadıysa o ortam varsa hakem macı oynatır. -Tuzla-G.O.Paşa macında saha dışından sahaya yabancı maddeler atıldı. Emniyet gereğini yaptı ve mac oynandı. -Savunma blokları yerleşmişse orada avantaj kuralı uygulanmaz bu turkiye'de yanlış bilinen kurallardan biri -Cuneyt cakır İspanya - Ukrayna macında atak yapan İspanya futbolcusuna yapılan faul sonrasında avantaj kuralını uygulamış avantajın bitmesinden sonra sarı kartı gostermiştir cok doğru bir karardır -FIFA ve UEFA sporcu sağlığını on plana cıkarmaktadır -Oyuncu hakemden izin almadan sahadan cıkar ve sahaya donerse burada yorum hakemindir. -Oyun kurallarında forma cıkartma konusunda herşey hakemin goruşune goredir -Golden sonra oyuncu formayı cıkartırsa tahrikten dolayı sarı kart verilir. Golden sonra tellere tırmanma da sarı karttır -Her forma cıkartma sarı kart değildir -Mac bitti oyuncular forma değiştiriyorlar ama sahayı terketmeden bunu yapıyorlar hakemler kart gostermiyor her forma cıkartma sarı kart değildir bunun kriterleri vardır hakem bunu değerlendirir -Hakem kitapcığının başına -hakemin yorumuna gore- yazar -Kasımpaşa-Trabzonspor macında Cuneyt Cakır sportmenlik dışı hareket yaptığı icin Cardozo'yu uyarıyor bu normal, eğer Cardozo zıplamasa Cuneyt cakır uyarmazdı. Cuneyt Cakır Cardozo'ya zıplama diyor Cardozo eğer zıplamasaydı cuneyt oraya gitmezdi. -Tac atılırken bir oyuncu cizgiden 2 metre uzakta durmak zorundadır -Şota itiraz ettiği icin bu pozisyonu acıkladım -korner atışında bazı oyuncular cizginin dışına topu koyuyorlar top cizginin ustunde veya icinde olacak -Topla beraber ayak tabanın kullanma hareketi moda oldu. Bunu yapanları kartla cezalandıracağımızı futbolcu kardeşlerimize aktaralım -Turkiye'de super lig ve ptt 1. Ligi goturen 41 hakem var. İngiltere'de 20 prof hakem var 20 hakemle premıer lıgı goturmektedır -İngiltere'de 20 tane takım va 10 mac oynanıyor bızde 18 takım var 9 mac oynanıyor İngiltere 10 maca 16 hakemle gidiyor -İngiltere-de 20 hakemden 16'sı kullanıyor -Hakem sezon başında yetiştirilir hazırlık maclarında başlarsınız gorev vere vere yetiştirirsiniz . -İnsanlar İngiltere'deki hakem sistemine baksınlar ondan sonra bizi eleştirsinler -Hakemliği yaşamak gerekir hakeme mac verirseniz yanlış yaparsınız maca hakem verirseniz doğru yaparsınız Turkiye’nin yanlışlarından biri budur. İnsana masa verirsen yanlış, masaya insan verirseniz doğu yaparsınız. -O macı en iyi yonetecek kim varsa ona atarsınız burada hakemin performansı onemlidir. Hakem olarak hata yapabilir ama ben o hakeme guveniyorsam yine gorev veririm -İngiltere'de Martin Atkınson bir macta ust uste hata yaptı ancak bir sonraki mac yine gorev aldı cunku ona guveniyorlar. -Son Kasımpaşa - Galatasaray macına Huseyin Gocek'i atadık tartışıldı. İlk macı da Huseyin yonetti JaapUuilenberg guzel yonetti dedi. -Ofsayttan hata olursa burada hatalı olan orta hakem değildir. -Bulent Yıldırım ilk Trabzonspor - Fenerbahce macını yonetti. Bulent ile konuştuk kendime guveniyorum dedi biz de macı Bulent'e verdik -Cuneyt Cakır ilk Galatasaray - Fenerbahce macını guzel yonetti- -Hakemlerime guveniyorum ve beni mahcup etmediler -Hakeme guvenmezsen başarı yakalayamazsın hakeme guveneceğiz. -Gecen donem geldiğimde iyi niyetle televizyonlara cıkıp acıklamalar yapayım dedim ve pişman oldum o noktada değiliz -FIFA dunya kupasında hic bir hakem maclardan sonra cıkıp acıklama yapmadı -UEFA'da mac sonunda hakemlerin cıkıp acıklamalar yaptığını gordunuz mu? -UEFA VE FIFA'nın uyguladığı kurallar var bunları uygulayacağız tekrar keşfetmeye gerek yok -Her hafta cıkıp konuşmak yararlı olmaz -5. ve 6. Hakem uygulamasını platini dikte etmeye calışıyor hic bir ligde macı yoneten hakemin kalitesine yakın 5. Ve 6. Hakem yok -Macı yoneten hakeme yakın donanıma sahip 5. ve 6. Hakem yok bundan dolayı İngiltere ve ispanya kullanmıyor. -UEFA’daki hakemler ust duzey olduğu icin orada 5. ve 6. Hakem kullanıyorlar -5.6 hakemlerin yetkilerini kısıtladım orta hakem sormadan soylemeyin 100 de 100 eminseniz mudahale edin dedim -Konya-Kasımpaşa macında yaşanan olay herkes tarafından takdir edildi ama Donk'un o hareketi yapmaması lazım -1 puanın cok onemli olduğu bir ortamda hakemlerimizin guzel adaletli bir mac yonetmeleri gerektiği icin hepimize gorevler duşuyor Sporx
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- MHK'den Emenike icin acıklama