Arkadaşlar bu başlıkla aynı isimde bir konu var lutfen bir inceleyiniz..
Şimdi bankadan kredi cekmek gunah diye ilk duyumum eski bir arkadaşımdandır..
Ki kendisi Kuranı okumadan bilenlerden sanıyorum hıristiyanmıs bana ole demişti ama allahada inandıgını da acıkcası pek duşunmuyorum..Herneyse..
Şimdi arkadaşlar biraz duşundum bu kredi ve caiz olup olmama kısmını..
Kendi duşuncelerimi sizinle paylaşayım..
Evet sonucta bu bir borc gibi bişey ve orası bir işyeri yani manav sattıgı domatesin fiyatını nasıl aşşağı cekip yukarı cekebiliyorsa bununda cekilmesi gerekir cunku bankanında karı odur.
Ama...Şole bi kısımda mevcut manavcı domatesi sattı.Elinde sadece yatırım yapacak parası kaldı..Ama o sadece bir domates..hmm..
Ve doğru olmak gerekirse para coğu insanı satın alabilir bunu kabullenmek gerekir..
Tabiki onlarda paranın gucunu bildiklerini icin bunu cok zekice ve alcakca kullanıyor olabilir..
Ama şolede bir gercek var ki kredi sayesinde daha fazlasını kazanmanızda mumkundur..Bence bu durumda genellemeyi goz onunde bulundurmak gerekir..Standart bir kişinin bir iş planını başarıya ulaştırmasının sizce oranı nedir ? Şunu biraz daha arttırayım sizce herhangi birinin başarıya ulaşma oranı % kactır ? Bunun icinde kişisel sorunlarda olacaktır ki geniş bir kavramdır..Yaşayacagınız kaygıyı stressi bir tahmin etmeye calışın..Başarmak istediğiniz şey hemen yapılabilecek birşey olmaya bilir ki benim değil..Sizinde değilse..Cok iyi plan yapmış olmalısınız ama aklınızda ki ya sorusunu engelleye bilir misiniz ?
neyse..
Kendi fikrimce kredi cekmek gunah..(Bu devirdede eşin dostun borc verir mi ? Borc alabileceğin kimse yoksa ne yapacaksın) ?
Kanıtlaya bilecek varsa gunahtır yazsın lutfen..
Lutfen oz fikirlerinizi net bir şekilde ifade ediniz dostlar..Teşşekurler..
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Bankadan Kredi Cekmek Gunah Mı? lutfen bi bakınız