Turizm sektoru dijitalleşiyor.İşte detaylar..
Turkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ile Turkiye Bilişim Vakfı (TBV) ortaklığında projelendirilen ve EY Turkiye Danışmanlık Hizmetleri tarafından rapor aşaması tamamlanan “Turizm Sektoru Dijitalleşme Yol Haritası Raporu”, İstanbul Lutfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda duzenlenen lansmanla tanıtıldı.

TBV Genel Sekreteri Cağdaş Ergin’in acılış konuşmasıyla başlayan lansmanda, kursuye ilk olarak TURSAB Yonetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya davet edildi. Turizm sektoru icin cok değerli bir calışmaya imza attıklarını belirten Bağlıkaya; “Artık tuketicilerin yaklaşımlarını belirlemede dijital surec cok belirgin bir rol ustleniyor. Biz de bu projeyle dijital dunyaya ayak uydurmak istedik.

Kısa, orta ve uzun vadede sektorumuzun dijitalleşme yol haritasını iceren bu proje, inanıyorum ki bir referans kaynağı olacak ve dijitalde atılım yapmamızı sağlayacaktır” sozleriyle TURSAB olarak seyahat acentalarının dijital donuşume uyum sağlamaları icin her turlu desteği vereceklerini dile getirdi.

TURSAB Başkanı Bağlıkaya’dan sonra soz alan TBV Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yonetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, TURSAB ile boyle onemli bir projeye imza attıkları icin duyduğu memuniyeti dile getirdi. “Analog kuşak artık değişmeye başlıyor.

Turizm de bu gelişmelerden payını alacak. Ulkemizin en onemli sektorlerinden biri olan turizm sektorune katkı sağlamaktan oturu son derece minnettarız” şeklinde konuşan Eczacıbaşı, projenin onemine değindi.

Daha sonra kursuye cıkan EY Turkiye Danışmanlık Hizmetleri İş Geliştirme Direktoru Mehmet Gulez, yol haritasının ayrıntılarını iceren bir sunum gercekleştirdi.

Amac ve Yaklaşım, Yeni Nesil Turizm Stratejileri, Turizmde Dijitalin Onemi, Akıllı Turizm, Turizm X.0 ve Turizm Sektoru Dijitalleşme Yol Haritası başlıklarıyla katılımcılara aktarılan sunumun ardında kursuye gelen Microsoft Turkiye Genel Muduru Murat Kansu, projenin dijital dunyada sağlayacağı avantajlardan bahsetti.

KAYNAK: https://www.haberturizm.com/turizm-s...etaylar/23944