BAL'IN TADI KAVANOZUN DIŞINDAN ANLAŞILMAZ
MANEVİ YARDIM NEDİR?
Bir murşidin elini tutup tovbe ettik. Bize nasıl bir yardım gelecek de biz o "3" manevi duşmanımızla başedebileceğiz.
Murşidin elinde hakiki olarak tovbe edip pişman olduktan sonra: (tovbe eden derhal dunya muhhabbetinin kesildiğini, eski tamah, buğuz kin), duşmanlık hallerinin kalmadığını eski iş ve hareketlerinin (kendisinin hic bir gayret ve cabası olmadan) terk edilmiş olduğunu gorur, anlar. Butun arkadaşlarının değiştiğini farkeder Tovbe edenin huyu da değişir. Yumuşak huylu olur, Sabırlı olur. Kendisinde hakiki ALLAH muhabbeti gorulmeye başlar. Allah'a kulluk tatlı, zevkli olmaya başlar.
işte butun bu değişmeler ancak manevi kuvvetle olabilir. Zahiri kuvvetler (Dini vaaz, nasihat) la bu değişmeler mumkun olmuyor. Cok guzel vaaz ve nasihattar edip sohbette bulunan cok kimseler vardır ki, topluluklara hitap ederler. Herkes onları dinler Fakat hic bir tesir yapamazlar. Cemaat dağıldıktan sonra hic o vaaz ve nasihat dinlememişler gibi cemaatte değişme olmaz. Eğer zahiri kuvvetle irşad (doğru yolu secip uyandırmak işi olsaydı, cemaatin cok değişmesi icap ederdi), işte bunlar gosteriyorki, Allah'ın askerleri olan Murşitlerin gozle gorulmeyen manevi tasarruf denilen tedavi ve uyandırmaya yarayan ayrı ve ozel kuvvetler var. Nasıl devleti koruyan askerlerinde kendilerine gore silahı varsa, Allah'ın Askerlerininde bazı silahlarının olması mecburi bir haldir. Tabiiki manevi askerlerin silahlarıda manevi (gorunmez, fakat tesirleri İle hissedilir ve anlaşılır) olur.
BİR HATIRA
Orta Anadolu'da bir il merkezinde imamlık yapan bir Hocamız şoyle anlattı: Ben onbeş senelik Vaiz ve imamım Camimize sabah namazlarında onbeş kişi kadar cemaat gelirdi. Son bir aydır her sabah namazında camimiz cemaatla dolmaya başladı. Bu hususu merak ettim. Şimdiye kadar hic camide gormediğim bu cemaati buraya gonderen sebebi aradım.
cemaatten bazılarına sordum ve oğrendim ki bunlar zamanımızın cok buyuk bir murşidinin yanına bazı kotu alışkanlıklarından (icki, kumar, fuhuş, uyuşturucu maddeler) kurtulmak icin o buyuk Zatın yanına gidip geldikten sonra kendilerinde ibadet ve cemaat sevgisinin başladığını ve o eski kotu alışkanlıklardan da daha muhteremin yanından ayrılmadan kurtulduklarını soylediler. Bu iş benim cok garibime gitti. Şimdiye kadar hic boyle acayip bir şey gormemiştim. Cunku kendim onbeş senelik vazife hayatımda hic bir icki iceni veya başka bir ha­rama alışmış kimseyi yolundan cevirip camiye sokamadığım icin garibime gitti. Hemen o Muhterem zatın adresini alıp yanına gittim. Gordumki Turkiye'nin her tarafından her turlu manevi hastalar akın akın geliyorlar. Orada tovbe ve talimatını yapıp gidiyorlar. Bizim camilerimizde yapılanlar gibi bir vaiz ve nasihatte yapılmadığı halde herkes tamamen değişmiş olarak gidiyor. Tabii bende derhal tovbe ettim. O zaman ibadetimin tadı ve manası guzelleşmeğe ve icimde bir din Allah sevgisi ve gayreti zuhur etti. Anladım ki Allah Askerlerinin işi bambaşkadır, akılla bunu bilemeyiz. Ancak buyuklukleri hakkında bir fikir sahibi olabiliriz.İşte Murşidlerin manevi yardımları boyle olur.
Murşit yanında tovbeden sonra kazanılanları bilen ve istifadenin tadını alanlar şimdiye kadar biz neden boyle yerlere gelmemişiz diye pişmanlık duyarlar.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Manevi yardım nedir ?