Oyle bir soz olmalı ki, muhatapları topyekûn duygulansın ve mefkûreler etrafında kenetlensin. Oyle bir destansı mısralar olmalı ki, butun dizelerinde hem kahramanlık şuuru verilsin hem de sorumluluk ve dunya hayatının sonunda en ulvî makamın varlığı hissettirilsin.
İstiklal Marşını Hz. Muhammed(s.a.v) yazdırdı
Oyle bir soz olmalı ki, muhatapları topyekûn duygulansın ve mefkûreler etrafında kenetlensin. Oyle bir destansı mısralar olmalı ki, butun dizelerinde hem kahramanlık şuuru verilsin hem de sorumluluk ve dunya hayatının sonunda en ulvî makamın varlığı hissettirilsin. Evet, bahse konu milli ve dinî duyguların bir arada dile getirildiği ve dili, ırkı, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, aynı toprak uzerinde yaşayan herkesi kucaklayan ve bir arada yaşama kulturu aşılayan sozler; istiklÂl marşımız, yazarı da, eser karşılığında bir kuruş dahi ucret talep etmeyen cennet mekÂn Mehmed Aktif ERSOY.
Ulkemizin ve Necip milletimizin icerisinde bulunduğu aynı zamanda gunduzlerin dÂhi karanlık geceler misali aydınlık beklediği bir zaman diliminde, Taceddin dergÂhında, kelimenin tam manasıyla ayeti kerimeler ve hadisi şeriflerden feyiz alarak yazılmış ve oyle bir şaheser ortaya cıkmıştır ki, icerisinde butun mukaddes değerlere atıfta bulunulmuş, necip milletimizin evlatlarının kendilerine emanet edilen değerler manzumesine sahip cıkmaları yeğlenmiştir.
İstiklal Marşımızın yazıldığı gunden bu ana dek, aynı manaları ihtiva eden, aynı duyguları muhataplarına yaşatacak başka bir Milli eserin yazılamaması belki de M.Akif'in "Bu milletin bir daha istiklÂl marşı yazmaya ihtiyacı kalmasın" dileklerinin kabul olmasından dolayıdır.
Bugun Ulkemizi bolmek isteyen ic ve dış mihraklı hain guclere inat, vatan, millet, namus, bayrak, sancak ve şahadetlik gibi kutsal saydığımız değerlerimizi neslimize aktarmaya ihtiyac duyduğumuzu cok acık hissetmekteyiz.
İşte bu değerler doğrultusunda İstiklal marşımızı sanki adeta yeni yazılmışcasına dikkatlice okuyarak manasını idrak etmeye, anlamaya, anladığımızı da yaşamaya calışmalıyız. Aksi halde ilhamını ceddinden almayan neslin heba en mensura olması muhakkaktır.
Bu vesile ile, İstiklal marşımızın kabulunun95.yıl donumunu kutluyor, başta milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY olmak uzere tum şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.
NOT:
Copursuz, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Aleyhissalatu Vesselamın bir sozunden esinlenerek yazıldığını ifade etti. Tarihe baktığımızda, Mehmet Akif Ersoy'un arkadaşı Eşref Edip'in Akif'ten dinlediği ilk mısranın yazılış oykusunde şoyle anlatmıştır;
'Boş odaya girdiğimde benim bugunku sıkışıklığımda bir Musluman daha yaşadı mı diye duşundum. Ulkenin her yanı duşmanla boğuşuyor diye duşunurken Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye yanında sadece Hz. Ebubekir ile Hicret'ini hatırladım. Ebu Cehil'in yanında binlerce insan vardı.
Mağaraya sığındıklarında Ebubekir'in endişelendiğini fark edince 'Korkma Ebubekir. Allah bizimledir.' deyişini hatırladığım zaman Peygamberimizin daha buyuk bir zorlukta teslim olmayışı aklıma geldi ve boylece ilk mısrayı yazdım.' diyerek Eşref Edip'in hatırasını nakletti.
Kaynak: diniajans
__________________
İstiklal Marşını Hz. Muhammed(s.a.v) yazdırdı
Dini Bilgiler0 Mesaj
●15 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İstiklal Marşını Hz. Muhammed(s.a.v) yazdırdı