Fenerbahce Spor Kulubu 2-3 Kasım 2013 Secimli Olağanustu Genel Kurulu’nda başkan adaylarından Aziz Yıldırım 6821 oy Mehmet Ali Aydınlar ise 2383 oy aldı. Bu sonucla Aziz Yıldırım, rekor oyla 11. kez Fenerbahce Başkanlığı’na secilmiş oldu. Kongrede toplam 9380 oy kullanıldı, 176 oy gecersiz sayıldı. Ayrıca, Yonetim Kurulları icin toplam 9370 oy kullanıldı. Aziz Yıldırım’ın listesi 6824 oy, Mehmet Ali Aydınlar’ın listesi ise 2362 oy aldı; 184 oyun ise gecersiz kullanıldığı acıklandı. Aziz Yıldırım, Şubat 1998’de, rakibi Vefa Kucuk’u 1 farkla gecip 1469 oyla ilk kez başkan secilmişti Haziran 1998’de tek aday olarak girdiği kongrede 655 oyla ikinci kez başkan secilmişti. Şubat 2000’de Aziz Yıldırım 2 bin 657, Vefa Kucuk 1974 oy almıştı. Aziz Yıldırım tek aday olarak girdiği 2001’de 1067; 2002’de 2175; 2004’te 3555; 2006’da 3676, Haziran 2006’da 2824 oyla tekrar tekrar başkan secilmişti. 2009’daki kongrede Aziz Yıldırım 5053, Şadan Kalkavan 1216 oy almıştı Aziz Yıldırm cezaevindeyken tek aday olarak girdiği 2012 Mayıs ayındaki kongrede, 5269 oyla 10. kez Fenerbahce Başkanlığı’na secilmişti
Aziz Yıldırım: "3 Temmuz’la hesaplaştık"
Yeniden Başkanlığa secilen Aziz Yıldırım, bu kongrenin normal bir secim kongresi değil, kendisinin, arkadaşlarının ve tum Fenerbahce’nin 3 Temmuz’dan beri yaşananlarla bir hesaplaşması olduğunu soyledi. Secim zaferinden sonra kursuden salondakilere bir konuşma yapan Aziz Yıldırım şunları soyledi: "Burada normal secim kongresi yapmadık. Olağanustu kongredeki amac, 3 Temmuz’dan beri yaşadıklarımızın hesaplaşmasıydı. Kulup icerisinde; gunluk yaşayanlarla, gercek Fenerbahcelilerin mucadelesiydi. Fenerbahce’ye ihanet edenlerle, Fenerbahce icin hapse girenlerin, ’Dar ağacında olsak bile son sozumuz Fenerbahce’ diyenlerin mucadelesiydi. 2011’de şampiyon olduğumuz zaman Fenerbahce-Ankaragucu macında Trabzonspor’a calışanların karşı listede olduğu bir mucadele yaşadık bugun. Ve onlar utanmadan buraya geldiler. Onlar gercek Fenerbahceliyse bu listeye girmemeleri ve buralara gelmemeleri lazımdı. Onlar Fenerbahceli değil, gunluk yaşayan insanlardır. Biz Fenerbahce icin varız, Fenerbahce’nin neferleriyiz. Cocuklarımıza, bizden sonra geleceklere bu Fenerbahce’yi, Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda teslim edeceğiz. Bunun dışında kimse bir şey beklemesin. Bu yıl Turkiye’de her branşta şampiyon olacağız. Yarın cıkıp demesinler ki bunlar yine şike yapacaklar diye. Biz sporcularımızla, yoneticilerimizle, kongre uyelerimizle, taraftarlarımızla, basında bizi tutan 3-5 gazeteciyle veya lehimizde yazanlarla beraber bunu tarih olarak yazacağız" Başkan Aziz Yıldırım, konuşmasının sonunda Kongre Divan Kurulu Başkanlığı’nı başarıyla yapan Vefa Kucuk’e de teşekkur etti.
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar
Yoneticilerimiz: "Camiamıza yakışır bir secim oldu"
Fenerbahce Ulker Sports Arena’da gercekleştirilen Fenerbahce Spor Kulubu 2013 Secimli Olağanustu Genel Kurul'da Sayın Aziz Yıldırım 6821 oyla 11. kez başkan secildi. Secim sonrasında yoneticilerimizin FB TV’ye yaptığı acıklamalar; Abdullah Kiğılı: “34 yıldır, Fenerbahce kongre uyesiyim. Cok secim gordum. Hakikaten demokratik bir ortamda gercekleşen secime cok sayıda uye katıldı. Dun divanda konuşuldu. Bugun ciddi anlamda bir kalabalıkla secim yapıldı. Fenerbahceliler sarmaş dolaş oldu. Harika bir gun yaşadık. Uzun yıllardır hasretini cektiğimiz demokratik ortamda guzel bir secim oldu. Genel kuruldaki herkesi tebrik ediyorum. Daha da sıkı calışacağız. Her bir branşta, hedefler şampiyonluklar. Bunu başarabilmek ve gorevimize layık olmaya calışacağız.” Hakan Dincay: “Başkanımız her şeyi soyledi. Gerekli cevabı kongre uyelerimiz verdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkur ederim. 3 Temmuz’un cevabı verildi. Başta Başkanımız ve yonetimi olmak uzere hepsine başarılar diliyorum. Yapacağımız cok işler var. Başarılar bizi bekliyor.” Ahmet Tahir Perek: “Aslında secim değil, guven tazeleme olayıydı. Bizim kuşkumuz olmadı. Butun uyelerimize teşekkur ediyoruz. Umarım Allah bizi mahcup etmez.” Turhan Şahin: “Her şeyden evvel cok mutluyum. Olgun bir kongre, camiamıza yakıştı. Turkiye'nin 4 bir tarafından bizi desteklemek icin gelen uyelerimiz,e minnettarımıza sunuyorum. Fenerbahcemize yakışır, bir yoğun katımla gercekleşti. Turk sporuna ve Fenerbahcemize hayrılara vesile olsun. Yeni secilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizi destekleyen desteklemeyen kongre uyelerimize boyle guzelbir kongre yaşattıkları icin teşekkur ediyorum.” Mithat Yenigun: “Camiamıza hayırlı olsun. Aziz Yıldırım ve M. Ali Aydınların secimi değil, “şike var mı yok mu?” secimi oldu. Coğunluk, uye sağduyulu davrandı. Herkesin hatası olur, sevabı olur. Buyuk sorumluluk almış oluyoruz. Bu gorev anlayışıyla Fenerbahce’ye daha layık olmaya calışacağız. İnşallah başarılı olacağız. Derneklerde, Avrupa’nın her yerinden, Amerika’daki dernek temsilcimizde geldi oy kullandı. Bundan sonra da ustune bir şeyler koyarak; calışmalar yapacağız. Daha başarılı oluruz, inşallah” Mustafa Serdar Erkan: “Buyuk Fenerbahce’ye yakışır bir kongre oldu. Yuksek oranla katılım, demokratik bir secim oldu. Buyuk katılımlı, bir secim gercekleştirdik. Buyuk bir olgunluk icinde secim gercekleşti. Fenerbahce’ye yakışan da budur.” Mahmut Uslu: “Fenerbahce bugun secim yapmadı, liderini onayladı. Fenerbahce’den 3 sene ayrı kaldım. Fenerbahce en zor gunlerinde dimdik ayakta durdular. Dunya’nın hic bir yerinde boyle bir şeyi başka bir kulup yaşasaydı, ayakta kalamazdı.Dun akşam kabul ettim, daha once yoneitmde olacağım belli değildi. Elimden geldiği kadara da yardımcı olacağım. Fenerbahceliyiz. İşimizden gucumuzden zaman ayırarak kongre uyeleri, divan uyeleri icin, evini satıp kombine alanlar, asgari ucretle calışıp bilet alanlar var. Fenerbahce’yi alttan cektiler. Fenerbahce dimdik ayakta durdu. Buraya buyuk emek verildi. Biz stadı paramızla yaptık. Bu tesis icinde Ulker Grubu’na teşekkur ederiz.” Mehmet Selim Kosif: “Fenerbahcemize hayırlı olsun. Boyle guzel bir sonuc hepimizi mutlu etti. Aziz bey istedi, biz de yonetimde olduk. Secim, Fenerbahce kongre uyeleri icin cok guzel gecti. Medeni ortamda oldu. Fenerbahce'ye hayırlı uğurlu olsun” Nihat Ozbağı: “Tarihi bir gundu. Fenerbahce tarihinde en buyuk, bugundu. 9380 uye gelip, oy verdi. Bu cok buyuk bir rakam. Bu bir guven oylamasıydı. Bu donemde herkesin Fenerbahce’ye sahip cıkması lazımdı. Fenerbahce kongre uyeleri sahip cıktı. Boyle para harcamakla kongre uyeleri etki altında kalmaz. Fenerbahce’yi cok guzel gunler bekliyor. Hic bir kongrede bu kadar duygulandığımı hatırlamıyorum. Yaptığımız calışmaları, butun Fenerbahceliler goruyor. Bunları hic soylemedik; reklam yapmadık. Biz sadece yaptık. Yaptıklarımızla gosterdik. Netice itibariyle goruluyor; yaptığımız emekler Fenerbahcelilere helal olsun." Eski yoneticilerimizden ve Kongre Divan Başkanı Vefa Kucuk ise, “Cok mutluyum. Bundan daha demokratik bir kongre, daha iyisi olamazdı. Bu kongre; başkan adaylarının tutumları ve uyelerin tutumları ile bu şekilde gercekleşmiştir. Kazanan Fenerbahce ve uyeler olmuştur. 1998 yılında 1 oyla başkanlığı kaybetmiştim. Aziz Yıldırım’la kursuye cıkıp, elini kaldırmıştım. Secimin sonucu onemli değil, Fenerbahcelilerin kucaklaşması” dedi.
Başkanımız ve Yoneticilerimiz Mazbatalarını Aldı
Fenerbahce Spor Kulubu'nun Secimli Olağanustu Genel Kurulu'nda 6821 oy alarak 11.kez Başkan secilen Aziz Yıldırım ve 6824 oy alan Yonetim Kurulu Uyeleri kulup binasında duzenlenen torenle mazbatalarını aldı. Başkanımız Aziz yıldırım, Yuksek Divan Kurulu Başkanımız Yuksel Gunay, Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Kucuk ile eski ve yeni yonetim kurulu uyelerinin hazır bulunduğu mazbata toreni keyifli bir ortamda gercekleştirildi. Torenin acılış konuşmasını Yuksek Divan Kurulu Başkanımız Yuksel Gunay yaptı. Yuksel Gunay’ın ardından soz alan Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Kucuk, Başkanımız Aziz Yıldırım ve yonetim kurulu uyelerimize başarı diledi. Başkanımız Aziz Yıldırım ise, yonetim olarak başarılı işler yapacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Kongre Divan Kurulu Başkanı Vefa Kucuk, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Yonetim Kurulu Uyelerimize tek tek mazbatalarını verdi.
Haber ile ilgili diğer fotoğraflar