!!!İki forvet şart!!!
Fenerbahçe0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Fenerbahçe
- !!!İki forvet şart!!!
-
13-10-2019, 21:01:26Kayıtlı ÜyeTEKNİK DİREKTOR ZİCO, YABANCI KONTENJANINI ORTA SAHA İCİN KULLANMAMALI İki forvet şart Lugano'nun alındığını varsayarsak, Anelka'da da giderse transfer tercihi santrfordan yana yapılmalı. Cunku Alex, Appiah ve Aurelio'nun yanında oynayacak cok isim var. Ayrıca yeni sistemde Fenerbahce seyircisi heyecan dolu futbol izler 4 SİLAHŞORA USTACA BAKIŞ / Rıdvan Dilmen Turk Futbolu'na bir 100. yıl modası yerleşti. Demek ki her 100. yılını kutlayanın şampiyon olma garantisi var. 100. yılda şampiyonluk beklentisi uc buyukler icin onemli bir motivasyondur. Uzerlerinde baskı olacağı icin aşırı stres, kaliteli ve tecrubeli oyunculara olumlu yansır. Ancak caylaklar bu baskıyı kaldıramazlar. Yıldızlarla dolu takımlar, sırtlarındaki 100. yıl beklentisi ile - ki Fenerbahce'de konsantrasyon sıkıntısı gecen yıl yaşandı ve şampiyonluk gitti - baskıyı pozitif yonde kullanabilirler. Fenerbahce'de gecen yıl kaybedilen dramatik şampiyonluktan sonra teknik adam değişikliğine gidildi. Uc yıl boyunca 5-6 mac haric aynı sistemle oynayan Fenerbahce şimdi farklı bir sistemde oynayacak. Acıkcası bir geciş donemi var. Bu geciş doneminde ilk haftalarda sıkıntı yaşanabilir. Sezonun genelini değerlendirirsek, 103 gol rekorunu kırabileceklerini, ancak sistemden dolayı gecen yıllara gore daha fazla gol yiyeceklerini duşunuyorum. Fizik guc onemli Beşiktaş ile Galatasaray'ın oynadığı 4-3-1-2 sistemini bu kez Fenerbahce uygulayacak. Hucum anlayışında bu sistem bol pozisyon yaratır. Eğer presi yarı rakip alanda başlatmazsanız, ciddi kontralar yersiniz. Ozellikle forvet ve orta saha oyuncuları top rakibi gectiği andan itibaren topun olduğu bolgeye pres yapmaları lazım. Yani hep rakip yarı alanda oynamaları gerekiyor. Bunun icin oncelikli birinci şart fizik guc, yani pres. Alex kendi kapasitesini bu yıl artırabilir. Cunku onunde iki forvet var. Gectiğimiz yıllara gore saha icinde alternatifleri coğaldı, pas ve dripling şansı fazlalaştı. Orta uclunun de gol sayıları ve şut şanslarının artacağını duşunuyorum. Savunma zorlanacak Bunlar pozitif olanlar. Negatiflere gelince; ozellikle savunmanın iki kenarında oynayan oyuncular, rakiplerin kanat bindirmelerinde eğer orta saha oyuncuları yardımcı olmazsa - ki bu sistemde zor - cok ikiye bir kalacaklardır. Dolayısıyla orneğin Umit Ozat'ın hucumlarında azalma olacaktır. Once savunmayı duşunmek zorundadır. Savunma oyuncularının en az iki tanesinin suratli olması da lazım. Transfer edildiği soylenen Lugano da eğer Luciano tipinde ise yani hamleli değilse ciddi sıkıntı yaşanır. Tabii bunlar hep Zico'nun yapması gerekenler. Tuncay forvet oynar Tuncay, Sakarya'dan forvet arkası oynayan bir oyuncu olarak geldi. Daum sistem gereği Umit'in onunde sol kulvarda oynattı. Aslında beklediğimizden de iyi performans ortaya koydu. Ama bu sistemde mutlak surette forvet oynamalı. Cunku Nobre'den sonra hucum presi yapacak tek oyuncu. Fenerbahce'nin, Lugano'nun geldiğini varsayarsak, Anelka giderse iki yabancı oyuncu transferine hakkı var. Acık ve net soyluyorum, ikisi de forvet alınmalı. Cunku Fenerbahce orta sahasında Marco, Appiah ve Alex'in dışında oynayabilecek, Umit gibi, Selcuk gibi, Serkan gibi, Deniz gibi oyuncular mevcut. O bolgeye yabancı kontenjanı kullanılmamalı. Fenerbahce, ekonomik olarak da rahatlamak icin 7 tane stoperinden 2-3 tanesi ile vedalaşabilir. Luciano, Lugano, Deniz, Onder, Servet, Can ve Umit; bunların hepsi kadroya giremeyeceği icin bazıları gidebilir. ŞAMPİYONLUKLAR 1959 1960-61 1963-64 1964-65 1967-68 1969-70 1973-74 1974-75 1977-78 1982-83 1984-85 1988-89 1995-96 2000-01 2003-04 2004-05 Gelenler: Tumer Metin, Uğur Boral Gidenler: Marcio Nobre *** Luciano ve Alex yanlış davrandı Fenerbahce'de anlam veremediğim bir sezon başı yaşadık. Orneğin Luciano ve Alex arkadaşlarından 10 gun sonra calışmalara başladı. Neden? Aynı gun sezonu bitirmediler mi? Bu iki oyuncu Brezilya Milli Takımı'nda da yoktu. Diğer arkadaşları, hatta vatandaşları Marco zamanında geldi, ama onlar gelmedi. Bu da iyi bir hazırlık donemi gecirmelerini engelledi. Sezon icinde bunun sıkıntısı yaşanabilir. Zaten Luciano da hazırlıksız şekilde hazırlık macına cıktığı icin sakatlık gecirdi. Şampiyonlar Ligi on elemesinde oynayamadı, belki ligde de forma giyemeyecek. Bu oyuncular zaten kaliteleriyle ekonomik olarak daha rahatlar, Allah daha cok versin paralarını diğerlerine gore daha fazla kazanıyorlar. Ama arkadaşlarından farklı başlamaları doğru değil. Zico'nun kariyeri yeter Zico kim ne derse desin, onemli bir futbol adamı. Kariyeri de iyi. Pozitif futbol oynatacağına inanıyorum. Fenerbahce seyircisinin iştahı cok yuksek. B36 Torshavn macına bile beklenmedik seyirci geldi. Yani arzuları ust duzeyde. İnşallah bu arzuları agresifliğe donmez. Ofansif oyun anlayışı ve Fenerbahce takımını teşvik eden seyirci ile birlikte gectiğimiz uc yılda gormediğimiz tempolu, goze hoş futbol ortaya cıkarabilir. Ama kontrollu oynanması gereken maclar kafamda soru işareti. Fener'e kotu haber Sarı - lacivertlilerin transfer listesinde yer alan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Roberto Carlos, İspanyol basınına surpriz bir acıklama yaptı, hocası Capello ile goruştuğunu ve takımdan ayrılmayacağını soyledi Fenerbahce'nin renklerine katmak istediği Real Madrid'in unlu Brezilyalı savunma oyuncusu Roberto Carlos, takımında kalmak istediğini bildirdi. Kulubuyle bir yıllık daha sozleşmesi bulunan tecrubeli futbolcu, İspanyol AS gazetesine yaptığı acıklamada, "Real Madrid'de kalmak istiyorum. Bunu boyle ve guclu bir şekilde ifade ediyorum" dedi. 'Beni ikna ettiler' Real'in yeni teknik direktoru İtalyan Fabio Capello ile "samimi" bir diyalog icine girdiğini soyleyen Carlos, "Gitmiyorum, cunku Capello'yla konuştum, kendisi bana guvendiğini, takımda kalmamı ve benden cok şeyler beklediğini soyledi" diye konuştu. Fenerbahce'nin kendisini transfer etmeyi cok istediğini de belirten Carlos, Real Madrid'de, başkan, sportif direktor ve teknik direktor gibi son zamanlarda yaşanan değişimin, kendisini burada kalmaya ikna ettiğini belirtti ve bu gelişmelerin geleceğe yonelik goruşunu değiştirdiğini kaydetti. Malzemeler kayboldu YUSUF KOBAL Fenerbahce dun geldiği Faroe Adaları'nda malzemelerinin kaybolması nedeniyle antrenman yapamadı. Bir gun once Kopenhag'da kalan sarı-lacivertliler akşam saatlerinde Torshavn'a indi. Sosyal tesis tipi konaklama yerinde turistlerle birlikte kampa giren Fenerbahce, Kopenhag- Vagar yolculuğu sırasında forma, krampon ve antreman malzemelerinin bulunduğu 9 adet kasanın kaybolması nedeniyle antrenman yapamadı, mac formaları da ucaktan cıkmadı. Uzun arayışlardan sonra nerede oldukları tespit edilen malzemelerin bugun sabah Torshavn'a ulaştırılacağı oğrenildi. Rakip kaleci eskort Faroe Adaları'nda yaşayan bir grup Brezilyalı ve Japon kampı ziyaret edip, sambacılarla goruştu. Bu arada Fenerbahce'ye havalimanından konaklama tesislerine kadar eskortluk yapan motosikletli polislerden birisinin B36'nın ikinci kalecisi olduğu ortaya cıktı. 'Anelka'nın problemi yonetimle' Fenerbahce Teknik Direktor Zico dun Alex'le basın toplantısı duzenleyip soruları yanıtladı. Brezilyalı teknik adam hedeflerinin avantajlı skora rağmen ciddiyetlerini koruyup ilk mactakine benzer bir skorla galip gelmek olduğunu soyledi. Antrenman yapamamalarının kendilerini etkilemeyeceğini belirten Zico, "Bir gunluk calışmamanın futbolcuları etkileyeceğini hic sanmıyorum. Buraya mac gunu gelseydik belki etkilenirdik ama şimdi etkileneceğimizi sanmıyorum. Antrenman programımız daha cok sahayı gormeye donuk olacaktı" diye konuştu. Brezilyalı hoca futbolcuların gelmesi ve gitmesiyle ilgili soruların tamamen yonetimle alakalı olduğunu vurgulayarak "Anelka'nın problemi yonetimle ve başkanla. Şu anda ben burada olmayan kişi ile ilgili konuşmanın gereği olduğunu zannetmiyorum" dedi. __________________