Şahin, Ulusoy'un istifasanı istedi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Turkcell Super Ligi ile ilgili şike iddialarının uzerine ozerk olan Futbol Federasyonu'nun gitmesi gerektiğini soyledi. Atakoy Olimpiyatevi'nde yapılan İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Duzenleme Kurulu (İOOHDK) toplantısının ardından basın mensuplarının ligdeki şike iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, "Bunlar ortaya cıktığı an, ilgili Federasyon'un uzerine ciddiyetle gitmesi ve bu konuyla ilgili komisyonlar oluşturarak, bu iddiaların doğru olup olmadığını şimdiye kadar tespit edip, bir sonuca varması gerekiyordu. Bu yapıldı da bizim haberimiz mi yok? O konuda şu anda bilgi sahibi değilim" dedi. Butun bu iddialar kamu vicdanını liglerin başlamasına birkac gun kala son derece rahatsız ettiğini vurgulayan Şahin, şoyle konuştu: "Boyle bir havada, boyle bir atmosferde yeni sezona başlarken bir huzursuzluk duyuyorum. Ama butun bu iddiaların uzerine gitmesi gereken ozerk Federasyon'dur. Ben de Spordan Sorumlu Bakan olarak butun bu iddiaların soruşturulması, araştırılması icin bir dosyayı bir ust yazıyla kendilerine intikal ettirdim. Ayrıca ben butun bu calışmalarda yardımcı olur duşuncesiyle Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun da bir soruşturma yapmasını Başbakanlık'tan istedim. Sayın Başbakanımız uygun gorduğu takirde belki Pazartesi gunu Başbakanlık Teftiş Kurulu da bu iddiaları araştırmak uzere gorevlendirilecek." Şike iddialarıyla ilgili kendisine hicbir yerden belge veya bilgi gelmediğini kaydeden Şahin, "Herhangi bir kişi, herhangi bir kurum bana 'Şoyle bir şikeye tanık oldum Sayın Bakanım, bunun uzerine gidin' diye muracaat etmiş değil. Hatta bu konuda basında demeci yayınlanmış kişilerden 'Eğer cekiniyorsanız acıklama yapmaktan, gelin bana, her turlu devlet guvencesini vereceğim' diye haber gonderdiğim kişiler de olmuştur, kimse gelmemiştir" diye konuştu. Şike konusunda her turlu bilgiyi belgeyi almaya hazır olduğunu anlatan Mehmet Ali Şahin, "Eğer bu tur arkadaşlarımız temiz futbol adına Turk sporuna hizmet etmek istiyorlarsa, bana kadar ulaşabilirler. Ben devletin ilgili birimleriyle goruşurek, kendilerinin her turlu guvencesini sağlarız. Her turlu bilgiyi, belgeyi almaya kendilerini dinlemeye hazırım. Ali İpek'e lig bittikten sonra 'Gelsin, anlatsın' demiştim. Gelmedi, zorla getirecek halim yok" dedi. Şahin, kulup başkanlarına lig başlamadan bir araya gelmeleri ve bu konular uzerinde kararlılık icinde olmaları icin cağrıda bulunarak, şunları soyledi: "Tum kulup başkanları yeni sezon başlarken, bunları yeniden hatırlatmayacak, yenileriyle gundeme getirmeyecek bir kararlık icinde olmalılar. Tum kulup başkanlarımız bir araya gelerek, bu kararlığını kamuoyuna vermeliler. Onlardan 'Bundan sonra kufur de duymayacaksınız, hakeret iceren sporu kirleten sloganları gostermeyeceğiz, taraftarlarımıza sahip cıkacağız, her turlu şaibeden uzak bir ligin gercekleşmesi icin elimizden geleni yapacağız' demelerini bekliyorum." Kaynak : İnternethaber __________________