Teknik Direktorumuz Christoph Daum, ilk yarıdaki iyi oyunu ikinci yarıya taşıyamadıklarını ve yapılan hatalarla macı kaybettiklerini soyledi. Daum, bu sonucu telafi edeceklerinden emin olduğunu da kaydetti. Mac sonrası acıklamalar yapan Daum, mac değerlendirmesinde,"İlk başta, Beşiktaş'ı aldığı galibiyet nedeniyle tebrik etmek istiyorum. İlk yarıda oynadığımız iyi futbolu ikinci yarıya goturemedik. İkinci yarı, ilk yarı gibi oynamadık. Aslında macı kontrol ettik ama daha sonra bazı istemediğimiz hatalar yaptık. Yaptığımız hatalardan ders alıp, ileriki maclarda duzelmemiz ve daha iyi olmaz gerekiyor" diye konuştu Yenilen ilk gol oncesi, Emre'nin sakatlandığı pozisyonda hata olup olmadığı sorulduğunda ise Daum, "O pozisyonu hata olarak değerlendirmiyorum. Emre 'Sakatım' dedi. Değiştirilmesini istedi. Hemen hazır bir futbolcumuz olmadığı icin Vederson'a 'Hazırlan' dedim. Maalesef esnada golu yedik. Belki bizim icin, Emre'nin yere yatması daha iyi olurdu Yere yatıp sakin bir şekilde oyuncu değiştirseydik daha iyi olurdu" diye konuştu. Daum, Kazım'ın kırmızı kart gorduğu pozisyon sorulduğunda ise, "Ben o pozisyonu değerlendirmek istemiyorum. Cunku kırmızı kartı ben vermedim, hakem verdi. O değerlendirsin" dedi. Bu sonucun telafisi olduğunu belirten Daum, "Bugun buradan en azından 1 puanla donmek istiyorduk. Bunun eminim telafisi vardır. İkinci Beşiktaş macını dort gozle bekleyeceğiz. O ikinci macta, bunun da bir telafisi olacak tabii" diye konuştu. FUTBOLCULARIM DAHA SAKİN KALMALI Daum, mac sonrası duzenlediği basın toplantısında ise, "Biz bugune kadar başarılı olduk. bundan sonra da olacağız. Takım arasında tartışma normal bir şeydir. Her takımda bunlar vardır. Bizim antrenmanları takip eden kişiler bilir, atmosfer cok iyidir. Bence takımın karakteri cok iyi. Bundan eminim, bunu biliyorum. Bazı futbolcularımız tahrik ediliyor, bunu biliyoruz. Oyuncularım bazen sinirleniyor. Daha sakin kalmaları lazım. Kazım'ın ne dediğini bilmiyorum. Bildiğiniz gibi Colin İngiltere'den gelen bir oyuncumuz. Bazı şeyler burada şaka olarak gorulmuyor, İngiltere'de şaka olarak algılanıyor. Bizim hicbir takımla sorunumuz yok. Her takıma saygı duyuyoruz. Futbolcularımdan da bu saygıyı istiyorum. Gorduğunuz gibi Emre sakat sakat koştu. Keşke bunu yapmasaydı da yere yatsaydı. Kaybettiğiniz zaman inanılmaz şeyler doğar. Lugano bana hicbir zaman 'Oynamak istemiyorum' demedi. Her zaman 'Oynamak' istiyorum dedi. Zaten milli mactan donen bir futbolcu her zaman iyi oynar. Eğer Lugano oynamak istemediğini soylerse oynamaz. Ama Lugano bu takımda her zaman oynayacak bir futbolcu" diye konuştu. KAYNAK: FENERBAHCE SPOR KLUBU
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Fenerbahçe
- “Eminim, telafisi olacak”