- SPORX -*Fenerbahce'nin Portekizli oyuncusu Raul Meireles, Spor Toto Super Lig'in 16. haftasında Galatasaray'a karşı oynanan karşılaşmada hakeme tukurduğu, hakaret ettiği ve eliyle 'gay' işareti yaptığı gerekcesiyle 11 maclık 'tarihi' bir ceza aldı. Portekizli yıldız Meireles, cezaya dair ilginc yanıtlar verdi. Doğruyu bulmak ve ortaya cıkarmak icin savaşacağını soyleyen Meireles; "Sanık oldum ve yapmadığım bir şeyden oturu cezalandırıldım. Hakem raporuna ona tukurduğumu yazdı,*ona elim ve soylediklerimde homoseksuel işaretleri yapmışım.*Bunların hicbiri doğru değil. Onun yuzune asla tukurmedim. Ben yuze tukurmenin, fiziksel bir şiddetten daha iğrenc bir hareket olduğunu duşunuyorum." dedi. TURKİYE BU RAPORU SPORX'TEN OĞRENDİ! "EŞCİNSEL OLAN BİRİNE BOYLE BİR ŞEY YAPMAM" Goruntulerden hakeme tukurduğunu cıkarmanın imkansız olduğunu soyleyen Meireles; "Cunku, boyle bir şey yapmadım. Ayrıca,*ona 'eşcinselsin' diyen el hareketleri yapmışım. Halbuki, ben ona korktuğunu soyleyen el hareketleri yaptım.*Bunun global bir hareket olduğunu duşundum.*Ben eşcinsel olan birine boyle bir şey yapmam, cunku cok iyi biliyorum ki boyle bir tercih yapmış biri cesur davranıyordur.*Homoseksuel olurken cesur olmanınz gerekir cunku gay arkadaşlarım var." ifadelerini kullandı. "AYRIMCI DAVRANIŞLARDA BULUNMAM" Kendisininde farklı bir tarz belirlediğini ve ayrımcı hareketler yapmasının mantıksız olduğunu soyleyen Meireles; "Benim bir cok dovmem ve farklı bir sac stilim var,*ayrımcı davranışlarda asla bulunmam.*Benim insanlara ayrımcı davranışlarda bulunduğum icin cezalandırılmam cok sacma." diyerek masum olduğunu soyledi. Hakem Halis Ozkahya'nın raporunda yazdığı 'hakaret' icinse;*"Bilmediği bir dilde hakaret etmişim. Bence hakem Portekizce bilmiyorve ben onunla tamamen İngilizce konuştum. Ben ilk sarı kartımı gorduğumde onunla İngilizce konuştum ve İngilizce cavap aldım." şeklinde konuştu. "SUCLAMALARI KABUL ETMİYORUM" Portekizli orta saha oyuncusu, avukatıyla birlikte her turlu yola başvuracağını ve gerceği ortaya cıkaracağını dile getirerek, "Ben insanları yapmadıkları şeylerden oturu suclamam. Mac oldukca şiddetliydi, hatta Turk liginin en sert maclarından biriydi ve oldukca agresif başlamıştı. Ben de uygunsuz davradım demek ki.*Neden cezalandırıldığımla ilgili bir fikrim var ama bu yaptıklarımdan oturu değil. Ben de gosterdikleri suclamaları kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı. "İMAJIMI KARALAMAK İSTİYORLAR" Hakem Halis Ozkahya'nın kendisinin imajını karalamak istediğini ifade eden Meireles, "Hakem benim imajımı karalamak istiyor. Onun raporuna bu yalanları neden yazdığını anlamıyorum.*Gerceğin ortaya cıkması icin son gucume kadar savaşacağım.*Bu yalanlara katlanmayacağım. Hakem bu yazdığı ağır raporla, yalnızca futbolcu olarak değil bir insan olarak da*benim imajımı karalıyor.*Adalet ortaya cıkana kadar savaşacağım." diyerek sozlerine son verdi. * *Kaynak: Sporx.com __________________