"Etik Kurulu benim tepkimi yargılayacağına, Hırvatca kufurleri yargılasın. Kamuoyu baskısı ile suclu ilan edildim" Beşiktaş'ın başvurusu uzerine Teknik Direktor Slaven Bilic ile derbi macta soyunma odasında yaşadığı tartışma nedeniyle TFF tarafından Etik Kurulu'na sevkine karar verilen F.Bahceli Emre Belozoğlu isyan etti. Oluşturulan algı operasyonu ile sevkine tepki gosteren Emre, "Sucum Hırvatca edilen kufuru anlamak mı! Ben orada her Turk'un yapacağı gibi aileme ve manevi değerlerime edilen hakarete tepki gosterdim. Karşı tarafın ailesine ve manevi değerlerine kufur etmedim. Etik Kurulu benim tepkimi yargılayacağına, Hırvatca edilen kufurleri yargılasın. Algı operasyonu ve kamuoyu baskısıyla yine suclu oldum. Kufurlere tepki gosteriyorum ama kufure kufurle karşılık vermiyorum" dedi. Emre neden sevk edildi? Emre Belozoğlu, Beşiktaş Teknik Direktoru Slaven Bilic'e 22 Mart'ta Saracoğlu Stadı'nda oynanan derbi macın devre arasında soyunma odası koridorlarında yaşanan olaylara ilişkin olarak BJK TV'de yayınlanan goruntulerdeki Etik Talimatı'nın 10 ve 11. maddelerine aykırı hareketleri nedeniyle Etik Kurulu'na sevk edildi. 10 ve 11 ne diyor? Madde 10: Futbol camiasındaki tum gercek ve tuzel kişiler TFF tarafından konulan durustluk ve sportmenlik prensiplerine bağlı kalmak ve buna gore davranmak, futbolun marka değerini korumak zorundadır. Madde 11: Tum gercek ve tuzel kişiler birbirleriyle ve medya, taraftar gibi futbolun paydaşlarıyla nezaket ve saygı anlayışı icinde olmalıdır. Şimdi ne olacak? Kurul inceleme ve araştırmasını başvuru tarihinden itibaren en gec bir ay icinde sonuclandırmak zorunda. Kurul, Slaven Bilic'i de cağırıp dinleyebilir. Kurul, Emre'ye uyarma ya da kınama cezası verebilir. Taraflar 7 gun icinde Tahkim Kurulu nezdinde karara itiraz edebilirler. Gunluk Gazeteler