Abdullah Kiğılı, Galatasaraylı taraftarları Kadıkoy'e davet etti.. Fenerbahce Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, futbolun seyircisiz tadının olmadığını belirterek, Galatasaraylı taraftarları Kadıkoy'e davet etti.. CNNTURK ekranlarında Cem Yılmaz'ın sunduğu ve Doğan Haber Ajansı'ndan Kadir Cetincalı ile Uğur Demirkırdı'nın konuk olarak katıldığı Spor Masası programında, pazar gunu Turk Telekom Arena'da oynanacak Galatasaray-Fenerbahce derbisi masaya yatırıldı. Yapılan analizlerin yanı sıra programa telefon ile bağlanan Fenerbahce Kulubu Başkanı Abdullah Kiğılı ve Galatasaray Kulubu İkinci Başkanı Ali Durust onemli acıklamalarda bulundular. DEPLASMAN YASAĞI Abdullah Kiğılı, futbolun temaşa bir spor olduğunu hatırlatıp, seyircisiz tadı olmadığını dile getirirken, Galatasaraylıları şimdiden ligin ikinci yarısında Kadıkoy'de oynanacak rovanşa davet etti. Kiğılı'nın acıklamaları şoyle: "Bize Galatasaray macında tahsil edilen bilet 2200 kişiydi. 2200 Fenerbahce taraftarının her şeyi ile butun mesuliyetini ustumuze aldık. Bunu valiye de ilettik hatta kulupler birliğine de bu yazıyı yazdık. Onun da desteğini aldık. Biz bu surece karşıyız yani artık futbol bir temaşa sporu. Boyle derbilerde 2200 kişi bir arada gelip de biz bu işi muhafaza edemiyorsak, bu işin ne onemi kalır? Allah aşkına soruyorum size, yasalar cıktı ortada 6222 gibi bir yasa var. Yasalar gerektiği şekilde işletilmiyor. O zaman bu futbol maclarının ne değeri kaldı? Ortada taraftar olmadıktan sonra tek taraflı bir şekilde spor boyle yapılmaz ki! Biz buna karşıyız. 2. devre Galatasaray seyircisi bizim stadımıza buyursun. Şimdiden ben size deklare ediyorum. 2200 kişi mi 2500 kişi mi, mesuliyeti kendilerine ait olmak uzere buyursunlar yeri ayırtalım. Gelsinler Fenerbahce – Galatasaray macını seyretsinler." Ali Durust ise; "Sezon başında alınmış olan bir karar var. Bu kararı aldığımızdan bugune kadar baktığımız surecte, bu kararı olumlu olarak revize edeceğimiz olumlu bir olay gormediğimizi soyledik. Dolayısıyla 2 tane derbi macı bu kurala gore oynandı. Şimdi bugun tam galatasaray macı arifesinde boyle bir şey yapıyor olmak, tansiyonu tekrar yukseltir. Kaldı ki ben Abdullah Bey'e katılıyorum. Tabi ki bu bir temaşa sporu, seyircili olması lazım ancak bir takım 6222'den uygulaması ile ilgili bir takım sorunlar var. Dun guvenlik toplantısında bu da ele alındı. Bazen goz altına alınanların hemen serbest bırakılması gibi bir sıkıntı var. Guvenlik gucleri de bundan bize serzenişte bulundular. Dolayısıyla onumuzdeki gunlerde daha kapsamlı bir toplantı yapıp, 6222'yi yonetmeliklerde nasıl uygularız bunu konuşmalıyız. Dolayısıyla bunlar cozuldukten sonra bu konularda karar vermek daha doğru olur diye ben de goruş bildirdim. Gecen hafta Galatasaray-Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol macında olan olumsuzluklarda maalesef buna kotu ornek teşkil etti. Gecen seneden gelen bir travma vardı Turk futbolunda, belki bu donemi bu şekilde atlatıp, onumuzdeki sene hem kanunlarımızla hem uygulamalarla daha iyi bir yere geliriz diye duşunuyoruz" diye konuştu.
Spor3.