Tum olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar!
Fenerbahçe0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Tum olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar!
-
13-10-2019, 20:21:36Kayıtlı ÜyeTum olasılıkların bittiği yerde ALEX başlar! Dun gece İnonu Stadı'nda klasik bir destanın ayak izleri vardı. Sarı-lacivertli futbolcuların birbirine tutundukları halay gosterisi... Ve Fenerbahce'nin attığı 2 golun yanı sıra, kacırdığı net 6 pozisyon vardı. Bir solukta soylenince, sıradan bir rakam gibi gorunebilir ama... "1-2-3-4-5-6" diye sayarsanız. Meselenin ozu anlaşılır * Bence dun gecenin en caresiz resmi, Alex'in koşe atışlarında sol ayağına kelepce vurulmuş, futbol dışı sahnedir. Polislerin, Alex'in koşe atışını zorlaştıracak kadar yakın durmasına mı bakalım? Polisler olmasa, Alex'in de her turlu saldırıya yakın durmasına mı? Boylesine zarif bir adama saldırı icgudusuyle yaklaşanlar utansın! * Macın başında Maldonado ve Kazım gibi ozellikleri gizli iki adamla, Beşiktaş'ın şaşkınlık yaşadığını gordum. Fenerbahce'nin oyunu istediği gibi kontrol etme gucunu... Beşiktaş'a baktım, 3 stoperle oynuyordu. Buyuk bir olasılıkla beraberliğe oynuyordu. * Fenerbahce'in ilk yarıda iki kanadı da tıkır tıkır işledi ama sağ kanat bir harikaydı. İbrahim Uzulmez'i yerle bir eden Kazım cıktı sahneye. İlk yarıdaki Kazım'ın bir yanı carşamba gecesi icin Anelka'ya selam yolluyordu. Ote yanı Beşiktaş'ın sol kanadını felc ediyordu. Ve macın başında Fenerbahce'nin golu geldi. Beşiktaş'ın 3 stoperli defansının arasından kafayı uzatan Alex, "Ben Souza" dedi... "Alex de Souza..." Alex'in vuruşundaki ustalık, Beşiktaş defansındaki birbirine paralel yanlışları da ortaya cıkaran bir ustalıktı. * Beşiktaş'ın hucum zenginliğine burunduğu dakikalarda bile, iki takım arasındaki kalite ve kaleci farkını gorduk. Ruştu'nun kaledeki duruşuyla Volkan'ın duruşu arasındaki fark, Fenerbahce'nin calınan yıllarının da belgesi gibi duruyordu. Orta alanın kara elmas diyarı olmasının ilk sebebi Mehmet Aurelio'ydu... Maldonado'yu bu kadar yalın ama bu kadar yararlı olmanın başucu kitabı yapalım. Gokhan Gonul'u da alkış yağmuruna tutalım. * Dun gece Fenerbahce'nin istediği zaman, futbolun guzelliklerini nasıl yansıttığını gorduk. Nasıl klas olduğunu. Ama aşırı guvenden kaynaklanan anlık hataların neler getirdiğini de gorduk. * Buna karşılık dun gece ici doldurulmuş gibiydi Kartal'ın... Dışı kandırılmış. Onlar inanmadıkları bir davanın koşuşturması icindeydiler. İbrahim Uzulmez'in yerine Ali Tandoğan'ı sahaya surmek, Uğur Boral'ın cıkmasıyla, Fenerbahce'yi sol kanadından yaralamak, Beşiktaş'ın dun geceki tek doğru yanıydı. Attığı gol de boyle geldi. Ama golun başlangıcıyla bitişi arasındaki huner, Fenerbahce'nin kendine gec kalan hatasıyla kardeşti. * Beraberlik golunden sonraki zaman diliminde, Beşiktaş'ın kabaran bir iştahı vardı ama... Butun olasılıkların bittiği yerde Alex başlar. Dun gece Beşiktaş'ı bitiren Alex'ti... Hem attığı gollerle, hem zarafetiyle... İnonu Stadı'ndaki karanlık tunelde, Alex'in ışığını gormeyen kaldı mı acaba? Kaldıysa cok yazık! __________________