Turk turizmi yeni bir meydan okumayla karşı karşıya. Suriye’ye mudahale her gecen gun daha somut bir hale gelirken bunun turizme etkileri de konuşulmaya başlandı.

Turizmciler Suriye’ye gercekleşecek mudahalenin etkisinin sınırlı olacağını duşunuyor.

OSMAN AYIK: MUDAHALENİN OLMASINI ARZU ETMEM

TUROFED Başkanı Osman Ayık mudahalenin boyutunun onemli olduğunu belirterek "Turizmle barış kol kola gider. Mısır’da da goruyoruz orneklerini. Bizim arzumuz oradaki olayların mudahaleye gerek kalmadan yatışması ve cozulmesi. Mudahalenin olmasını ben şahsen arzu etmem.” diye konuştu.

BULBULOĞLU: LUBNANLI TUİST ETKİLENİR

Guney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler (GETOB) Başkanı Bulent Bulbuloğlu Guney Ege’ye gelen yabancı turistlerin bolgeyi cok iyi bilen turistler olduğunu belirtti. Bolgeye ağırlıklı İngiliz, Hollandalı ve Belcikalı turistlerin geldiğini belirten Bulbuloğlu “Bu turistler bolgemizi cok iyi biliyorlar. Az da olsa bolgemizde Lubnan’dan ziyaretcilerimiz var. Lubnanlı turistler Suriye’ye mudahaleden etkilenebilir. Ancak coğunluğu oluşturan İngiliz turistlerin mudahaleden etkilenip rezervasyonları iptal edeceğini sanmıyorum” dedi.

GUL: İNSANLAR SAVAŞA, TERORE ALIŞTI!

Kemer Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gul ise Suriye’ye mudahalenin yaz sezonu sonunda gundeme geldiğini belirterek “Yine de 2014 senesini etkileyeceğini duşunmuyorum. Dunyada turizm buyuyor. İnsanlar teror, savaş haberleriyle yaşamaya alıştı. Suriye’ye mudahalenin buyuk etkisi olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

Kaynak