16 Kasım 2009 Pazartesi Oyuncumuz Kazım Kazım, Fenerbahce Televizyonu'na yeni sezon, takım icindeki atmosfer, Beşiktaş macı gibi bircok konuda değerlendirmelerde bulundu. Takımın performansının iyi olduğunu soyleyen Kazım, "İyi oynuyoruz ve her zaman kendimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Neticeler de iyi ama kadromuzdaki oyuncuların kalitesine bakarsak daha iyisini yapabiliriz" dedi. Resmi mac yapmadan gecen 15 gunun takım icin bir avantaj olduğunu soyleyen genc futbolcu Beşiktaş macında galibiyet hedeflediklerini vurguladı. Beşiktaş'ın onemli bir rakip olduğuna değinen Kazım, "Sezonu değerlendirirsek Beşiktaş'ın bizden cekinmesi lazım. Biz daha rahat bir konumdayız. Maca 3 puan icin cıkacağız ve iyi oynayıp kazanacağımızı duşunuyorum. Bu macta 3 puandan başka bir hedefimiz olamaz" şeklinde konuştu. Her mevkide oynayabildiğini dile getiren golcu futbolcu, "Kanatta oynamak ile forvette oynamak arasında fark var. Forvette mumkun olduğu kadar topu tutmaya, iyi değerlendirmeye calışmak gerekiyor. Kanatta ise adam eksiltip arkadaşlarınızı oyuna sokmanız gerekiyor ama benim nerede oynadığım onemli değil. Her yerde oynama kapasitem var. Beni sevindiren teknik direktorumuzun veya takım arkadaşlarımın bana guvenmesi" ifadelerini kullandı. Guclu bir fiziği sahip olduğunu belirten Kazım, "Genellikle defans oyuncuları beni durdurmaya calışıyor ve bana doğru hamle yapıyorlar. Ancak guclu bir fiziğim var ve hakemler ikili mucadelelerde benim faul yaptığımı duşunuyorlar. Ben her zaman topa hamle yapmaya gayret gosteriyorum ve defans oyuncusuna bakmıyorum. Kayserispor macında hakeme bunu anlatmaya calıştım ama sarı kart gordum. Defans oyuncuları beni fizikleriyle durdurmaya calışıyor ama bu işe yaramıyor. Bence başka bir yol bulmayı denemeliler" dedi. Fenerbahce Spor Kulubu Can Bartu Tesisleri'nde antrenmanların cok neşeli gectiğini soyleyen genc futbolcu,"Birbirimize şakalar yapıyoruz ama antrenmanlarda her zaman en ust seviyede calışıyoruz. Takımda kazanma ruhu var. Herkes başarılı olmak istiyor. Takımdaki arkadaşlık cok iyi. Bazı oyuncular 3 yıldan beri birlikte. Birbirimizi cok iyi tanıyoruz. Takım icindeki atmosfer cok iyi" şeklinde konuştu. Avrupa'nın en buyuk kuluplerinden birisinde forma giymenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kazım,"Futbol oynamak benim icin buyuk bir zevk. 9 yaşımdan beri futbol oynuyorum. Annem ve babam benim icin cok buyuk fedekarlıklar yaptılar. Londra'da futbol oynayan bir gencin, gunun birinde Fenerbahce gibi Avrupa'nın buyuk bir takımında Roberto Carlos, Alex, Deivid, Emre, Volkan gibi oyuncularla oynaması buyuk bir onur. En onemlisi ise hayattan buyuk bir keyif alıyorum. Bence hayatımın en guzel gunlerini yaşıyorum" dedi. Resmi Site. __________________