Bugun Gazetesi'nde yayınlanacak olan GFB yazı dizisi ve GFB Lideri Sefa ile yapılan roportaj 17 Kasım 2009 Salı gununden itibaren yayınlanmaya başlanacaktır. http://www.gencfb.org/Oku.php?id=2329hb GENC FENERBAHCELİLER'İN '' NUFUS TANIMINI '' LİDERLERİ SEFA YAPTI : Ferrari'li de var akbil kullanan da
Turkiye'nin 3 buyuk kulubunun milyonlarca taraftarına onlar yon veriyor.. Son tribun olaylarıyla birlikte yazılı ve gorsel basında bazı gunler oluyor ki '' acılımdan bile daha fazla '' konuşuluyorlar! Peki kim bu insanlar? O ilginc besteleri nasıl yaparlar ? Kimlerle karşılaşırlar ? Yuzbinleri nasıl peşlerine taktılar? İşte bu yazı dizisinde tum sorular cevap bulacak. KURTLAR VADİSİ'NİN MURO'SU DA GFB'Lİ Kamuoyunda marjinal bir taraftar grubu olarak algılanmasına karşın aslında Genc Fenerbahceliler , belki de en cok unlu ismin uye olduğu taraftar grubu. . Şafak Sezer , Alişan , Doğuş , Emirkan , Cılgın Sedat gibi unlu şarkıcıların yanı sıra Mehmet Ali Erbil ve Mustafa Ustundağ da onlardan. Gecmişte sadece sozlu tezahuratlarla ve sınırlı sayıda besteyle takımlarını destekleyen taraftarlar , bir catı altında cok daha farklı aksiyonlara imza atmaya başladılar. Fenerbahce tribunlerini buyuk bolumunu oluşturan en guclu taraftar grubu GENC FENERBAHCELİLER'i A'dan Z'ye tanıyalım . . . Genc Fenerbahceliller'in kurucusu kim ? Nasıl kurdunuz ? İsmini nasıl vbe nicin koydunuz ? Evet, GFB'nin kurucusu benim.Daha once Fransa , İngiltere , Almanya gibi ulkelere gidip oradaki taraftarların analizini yaptık. 5 gazetecci arkadaş , bir ust duzey yonetici , yardımcım İbrahim ve ben ; bir taraftar grubu kurduk.Bir kac alternatiften birisi olan Genc Fenerbahceliler isminde karar kıldık.90'lı yılların sonunda kamuoyunda '' Tribun teroru'' adı altında oluşturulan gundem sureci icerisinde , yazılı ve gorsel basında tribunlere yapılan acımasız eleştiriler ozellikle Fenerbahce tribunlerini aşırı derecede rahatsız etmiştir.Toplumda maclara giden insanlara '' holigan'' sıfatı yakıştırılmaya başlanmıştı.Bizler de bu imajı yıkmak icin boyle bir grup kurduk. Buyuk Sevda . . . GFB'nin en buyuk duşmanı nedir? Bizim en buyuk duşmanımız Fenerbahce duşmanlarıdır. Unutmadan '' Barış isteniyorsa en buyuk guvencesiyiz; savaş isteniyorsa, en korkulması gerekeniz '' dite sloganlar atıyoruz. Kısaca, bize duşman olanlara duşmanız. Size ait urunler var mı ? Eskiden urunlerimiz internet sitesi uzerinden satıyorduk. Ama bunlarla baş edemedik. Biz de careyi , her alt grubumuzun kendi urunlerini kendi uyelerine satmasında bulduk. Bu daha iyi oldu. Grubunuzda Bayan uyeler var mı ? Tabii ki... Bayan uyelerimizin sayısı oldukca fazla.Zaten bayanlara ait bir alt grubumuz var. GFB Angels'ı kurduk onlar icin.Bayan taraftarların maclara gelmesi statlardaki kufuru azaltır. GFB grubunda , bayan uyeler ile erkek uyeler arasında icraat farkı var mı ? İcraat derken , biz tribunde olan gorsel şovları anlıyoruz.Tribunde gorsel şovlara hepimiz katılıyoruz.Bayan uyeler sadece deplasmanlara coğunlukla katılamıyor.Ancak gittiğimiz deplasmanlardaki GFB temsilciliklerinde uye olan bayan arkadaşlarımız ellerinden geldikce tribundeki yerlerini alıyorlar. Her zaman birlik icinde hareket ediyoruz.Bayan uyelerimizin tribunlerde bizlerle birlikte yer alması, bize holigan ya da benzeri sıfatları yakıştıranlarada en iyi cevap oluyor. GFB uyelerinin kulturel , ekonomik ve sosyal durumu nasıl ? GFB ilk kurulduğunda , grubun geneli maddi duzeyi cok duşuk arkadaşlardan kuruluydu. Ancak şuanda bir milyarderin oğluda grbumuz icinde , bir milletvekili oğlu da, maddi durumu cok zor olan arkadaşlarımızda. . . Bu insanları isteseniz dışarıda bir araya getiremezsiniz , ancak biz bunu başardık.Tribunde her kesimden uyelerimiz omuz omuza Fenerbahce'yi destekliyor ve dışarıdan da arkadaşlıklarını devam ettiriyor. Uye sayımız hızla artıyor ve milyonu gecmiştir. Takip etmek imkansız oldu. 8 ulke 72 ilde şubemiz var.Bizi destekleyen herkese sonsuz teşekkur ediyorum. Diğer taraftar gruplarıyla sorunlarınız var mı ? GFB , sanılanın aksine diğer taraftar gruplarıyla herhangi bir sorun yaşamıyor.Fenerbahce tribunleri bir butundur , bolunemez '' Tribunler bir olsun cumle alem utansın'' diye tezahurat yapan da Genc Fenerbahceliler'dir.Kill For You , UNİFEB , CK , Tuzla FB Derneği , Esenler FB Derneği , antu.com & Fenerlist gruplarıyla yakın diyalog icindeyiz.Hemen hemen her macta birlikte hareket ediyoruz. Uyeliğin Tek Şartı. . . GFB grubuna uye olmanın bir şartı var mı ? Uye olmak icin herhangi bir şartımız yok. '' Bizim icin her Fenerbahceli, Genc Fenerbahceli'dir. '' diye bir sloganımız var. Takımına iyi gunde kotu gunde destek olan , İstanbul ya da deplasman fark etmeksizin gonul verdiği bu renklerin peşinde koşan , Fenerbahce ile yatıp Fenerbahce ile kalkan , takımı uğruna besteler yapan , en olmadık zamanlarda bile aklında sadece Fenerbahce olan herkes Genc Fenerbahce'li olabilir. Besteler ve Pankartları nasıl hazırlıyorsunuz ? Bu işleri yapan bir taraftar grubumuz var. Onlar bu besteleri ve pankartları hazırlıyor. Biz de son kez bakıyoruz ve onaylıyoruz. Her Yerde Varlar . . . Daha cok hangi branşlara gidiyorsunuz ? Haliyle futbol. Ama amator branşlar dahi Fenerbahce icin mucadele veriyoruz.Elimizden geldiğince Fenerbahce'nin olduğu her yerde varız. Avrupa ve buradaki uyeler arasında iletişim nasıl sağlanıyor? Biliyorsunuz bir internet sitemiz var. Deplasmana nasıl gideceğimz veya organize olduğumuz olayları buradan bildiriyoruz.Yurt dışına cıktığımızda iste bize ordaki arkadaşlar yardımcı oluyorlar.GFB iletişim konusunda oldukca hassas bir bunyeye sahip. Bizim şu anda forumlarımızda farklı dilde yazı yazışabilen bir internet portalımız bulunuyor.Grup uyelerinin iletişimi ve haberleşmesi icin en onemli mecra bu site. Gerek ben gerekse diğer koordinatorler , Fenerbahce'yle ve grupla ilgili tum gelişmeleri anında uyelerimize duyuruyor.Avrupa'da bu sezon itibariyle guzel calışmalar yapılıyor.GFB Europe adı altında bizleri temsil eden bir alt grubumuz var. GFB'nin bir haftası nasıl geciyor ? Uyelerimizin bir kısmı okuyarak bir kısmıda calışarak vakitlerini değerlendiriyor.Yorucu bir haftanın ardından , maca gelip destek vererek butun streslerini tribunde atıyorlar diyebiliriz.Bunun dışında , her uyenin kendine ait sosyal bir yaşantısı var. Şukru Saracoğlu Stadı'nı nasıl değerlendiriyorsunuz ? Saracoğlu Stadı , goruntu itibariyle mukemmel diyebiliriz fakat akustik acısından aynı şeyleri soylemek mumkun değil. Bu sorunda bu saatten sonra ne şekilde bir cozum bulunur bilemiyoruz.Fakat tribunde yapmış olduğumuz tezahuratlar , yetersiz akustik yuzunden pek etkili olmuyor. GFB'ler neye uzuluyorlar? Fenerbahce'nin ligde ve Avrupa arenasında oynadığı maclarda mağlup olduğunda uzuluyoruz.Bu uzuntumuz 1-2 gun icinde geciyor. Ama ezeli rakibimiz Galatasaray'a yenildiğimizde bu uzuntu cok uzun suruyor... Deplasmanlara nasıl gidiyorsunuz ? Grubumuzda maddi durumu iyi olanlar var. Onlar , durumu iyi olmayan arkadaşların yerine gidecek deplasmana gore otobus , yemek vb. ucretlerini oduyor.Ozellikle Fenerbahce'ye gonul vermiş olan iş adamları , derneğin deplasman organizasyonlarına katkılarını esirgemiyorlar. Savcının oğluda GFB'li . . . 6 Kasımda Galatasaray'ı tarihi bir farkla yendiğimiz macın hemen 2gun sonrasında , mactan once cıkan olaylarla hic bir alakamız olmadığı halde bize operasyon yapıldı. Ama şubede kaldığımız 4gun boyunca birbirimize daha cok kenetlendik.Bizler icin şubeye gelip manevi desteğini esirgemeyen bir cok Fenerbahce'li iş adamı olmuştu.Mahkemede savcı onune cıktığımızda , savcı benim avukatımı dışarı cıkardı. '' Oğlum neden boyle holiganlık yapıyorsunuz ?'' diye sorduğunda , bende bizim hicbir sucumuz olmadğını belirttim. O da bana '' Hikaye anlatma '' diyerek esprili bir yaklaşımda bulundu. Kendi oğlunun da GFB uyesi olduğunu soyleyince , o an şaşırdım. Serbest kalıp dışarı cıktığımızda İbrahim arkadaşıma , Genc Fenerbahce'nin cok buyuyeceğini soyleyince cok şaşırdı. O şubede yattığımız 4gun , GFB 'nin buyumesinin en buyuk sebeplerinden biridir. Bu sevginin kaynağı ne ? Bana duyulan sevginin ve saygının sebebini gercekten bilmiyorum.Ama bu sorudan sonra duşuneceğim.Ancak binlerce kişiyi bir hareketimle yonlendirmek gercekten muthiş bir duygu. Ben kibirli bir insan değilim . Taraftar kardeşimle aramda saygı ve sevgi var. Gucten dolayı , kavga ile falan diye soyluyorlar. Fakat milyonlarca uyemiz nereye kadar ; dayakla , gucle alakası yok. Ben herkesin yardımına koşuyorum. Medyadan şikayetciler . . . Eskiden beri olaylar vardı ama sadece basın olarak TRT bulunuyordu.Şimdi bir suru yazılı ve gorsel basın var. Olayı cok buyutuyorlar. Aynı goruntuyu tekrar tekrar gosteriyorlar. 1996 yılından beri Fenerbahce , Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı arasında hic bir olay cıkmamıştı. Cunku biz anlaştık. Eskiden Kadıkoy'de ' x ' takımın taraftarı , uzerinde formayla dolaşamazdı. Olaylar cıkardı. Şimdi Genc Fenerbahceliler bu olayları bitirdi.Herkes ozgurce dolaşabiliyor.Emniyet ile aramızda hic bir sorun yok . . . GENC FENERBAHCELİLER ANAYASASI 1) Hardal ile Ketcap yan yana duramaz! 2)Genc Fenerbahceliler asla kırmızı giymez! 3)Sarı kırmızı tabelalı mekanlara girilmez! 4)Bir Fenerbahceli'ye asla '' Nasılsın aslanım ? '' denmez. 5)Evlerde sarı ile kırmızı yan yana gelemez! 6)En kotu gunde bile takımının yanında olunur! 7)orjinal ve yeni beste yapmak oncelikle gorevidir. 8)Her mactan once takım tribune cağırılarak motive edilir. 9) '' Ya ben ya Fenerbahce '' diyen sevgili hic duşunmeden terk edilir!
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Bugun Gazetesi'nin GFB Yazı Dizisi Başlıyor!