Fenerbahce'nin sistemi ( Tartışalım )
Fenerbahçe0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Fenerbahce'nin sistemi ( Tartışalım )
-
13-10-2019, 20:11:41Kayıtlı ÜyeMerhaba, Oncelikle Aykutcu veya Anti Aykutcu'ların turediği bir donemde boyle bir konu acmayı uygun gordum. Buyrun başlayalım isterseniz. Sene başında yapılan transferlerle birlikte, benim de kalite olmazsa olmaz diye duşunduğum bolgelere transferler yapıldı. Bariz belli olan, kale, merkez defans ikilisi, orta alan ikilisinin eksta kaliteli olması modern futbolda şart olarak gorunmekte. -Kale bolgesiyle ilgili sıkıntımız olmadığı aşikar zaten. -Merkez defans ikilisinden birinin defans hattını yonetmesi, her ikisinin gelen topları stoplayıp cok iyi dağıtması gerekmekte. Ayrıca duran top organizasyonlarında gizli golcu ozelliklerine sahip olmaları gerekmekte ki gecmişte doğru duzgun bir forvetimiz olmadığında Lugano, Luciano gibi orneklerin gollerimize doğrudan katkı yaptığını gorduk. Fakat malesef bu ozelliği taşıyan defansımız yok. -Orta sahadaki ikilimiz Topal ve Meireless(diğerlerini orta sahadan saymıyorum, Sezer hala istenilen duzeyde değil, eski takımlarında izlediğim uzere bencil bir karakter, ki takımımızda -tam anlamıyla- izleyemediğim icin değerlendirmeye almıyorum, Baroni'yi futbolcudan saymıyorum) cok iyi kesiciler fakat box to box diye tabir ettiğimiz stop edilen topu oyuna sokmada başarılı değiller. Modern futbolda istenilen tip box to box(bundan sonra b2b olarak kullanacağım) orta saha tipidir. Nadir de olsa ciddi takımlarda sadece kesici orta sahalar bulunmakta. Şimdi bakıyorsunuz takıma, bu takımın presinde, defansında gelişme var, defans yonunde ivme kaydediliyor fakat ataklarımız hep bilincsiz. Şişiriyoruz, kanatlara veriyoruz alıyoruz, uzaktan şut cekmeye calışıyoruz. Şu şartlarda kimse cıkıp da rakibi bunaltıyoruz, alan bırakmıyoruz, tıkır tıkır işliyoruz diyemez zaten. Bizim şu an tam da ihtiyacımız olan adam b2b ozelliklerine sahip, araya top atabilen - kaldı ki Sow gibi bir forvetimiz var - , takımı maestro gibi yonetebilen, liderlik vasıflarına sahip bir orta saha, ayrıca gobeğe iki adet yukarda belirtilen ozelliklerde defans ( şu şartlarda 1 de olabilir ) ve Sow'un yanına bir forvet. Israrla oynatılan Baroni'den vazgecilmeli, onun yerine bir santrafor alınıp 4-4-2 duzenine gecilmelidir. Şu da bir gercektir ki, başkanın soylemiş olduğu 3 transfer yapacağız ve bu transferler hic gundemde olmayan isimler sozu bize medyanın surekli olarak transfer haberi verip bu isimlerin de surpriz olarak nitelendirilecek olmasıdır. __________________