Fenerbahce formasıyla defalarca Galatasaray derbilerinin heyecanını yaşayan teknik direktor İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahce'nin Galatasaray'a karşı en onemli avantajının orta sahada olduğunu soyledi. Radyospor'da Ozgur Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Yağcıoğlu, "Mac orta sahada cozulur. Mehmet Topal, Cristian, Meriles Kuyt'un performansı Fenerbahce icin belirleyici olacak. Melo ve Selcuk gecen sezonki form durumunda değiller. Bu Fenerbahce'nin bir avantajıdır" dedi. SEZER Mİ BARONİ Mİ? FENERBAHCE İLK 20 DAKİKAYA ATLATMALI Deneyimli futbol adamı "Sezer, oynayacak tempoda değil. Belki goller atıyor; ama mac temposu acısından hazır değil. Ozellikle de bir derbi icin. Aykut Kocaman bana gore bir değişiklik yapmaz. Stratejisi oncelikli takım savunması uzerine kurulu olmalı. Burak ve Umut'a alan bırakmamalı. İlk 20 dakika cok onemli. İlk yirmi dakikayı gecerse, daha rahat oynacaktır" diye konuştu. DERBİ BAYRAM GUNU GİBİ OLMALI Fair play icin de onemli bir mesaj veren Yağcıoğlu, "Derbi gunleri bayramdır bizim icin. Temennimiz kavganın, catışmanın olmaması. Bayram gibi bir gun olsun" dedi. 4-0'LIK GALİBİYETİ UNUTAMIYORUM Derbilerle ilgili iki onemli anısının olduğunu dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Cok sevindiğim derbiler var. Fatih hocanın ilk senesinde Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı 4-0 yenmiştik. uzulduğum mac ise Ali Sami Yen'de kupa finalinde 1-0 kaybettik. Kadikoy'de ikinci macta 1-0 ondeydik. Sunders'in attığı golle mac 1-1 bitti, kupayı kaybettik. Cok uzulmuştum. Bu macta unutulmazlar arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.
Ajansspor.