Fenerbahce Beko’nun başında 6. kez Final-Four’a kalmak icin taktiklerini konuşturacak efsane antrenor Zeljko Obradovic bugun deplasmanda oynayacakları Real Madrid oncesi takımın son durumu hakkında bilgi verdi. Gecen sezon sakatlıklar nedeniyle kadro anlamında zorlandıklarını belirten Sırp calıştırıcı, Dunya Kupası nedeniyle de tam kadro idman yapamalarına rağmen zamanla form yakaladıkları takdirde Euroleague’nin iyi ve favori takımları arasına gideceklerini ifade etti. ‘Hayalim tam takım idman yapmak’ “Hazırlık donemi cok kotu gecti. Dunya Kupası’nda bir cok oyuncumuz vardı ve hepsine birer hafta icin verdim. Ahmet, Melih, Datome, Sloukas takıma İtalya kampında katıldılar ve bir idman bile yapmadan maca cıktılar. De Colo daha gec katıldı. Hic tam takım olarak antrenman yapma fırsatımız olmadı. Şu an en buyuk arzum tam takım olarak bir antrenman yapabilmek. Sezon başlıyor ve biz hazır olmalı, işimizi yapmalıyız. Bunlar oyunun bir parcası. Ne durumda olduğumuzu iyi anlamalı ve ona gore hareket etmeliyiz.” ‘Cok mac az idman’ “Euroleague’de takım sayısı, doğal olarak da mac sayısı arttı. Bu da demek oluyor ki, daha cok mac, daha cok seyahat, daha az antrenman. Tabii ki zor bir Euroleague sezonu bizi bekliyor. Cok iyi takımlar var. Bir coğu kadrosunu guclendirdi. Coach değişiklikleri yaptılar. Her zamanki gibi butun takımlara saygı duyuyoruz.” ‘Bonservisler sayesinde...’ "De Colo ve Derrick Williams gibi iki ust duzey oyuncu transferi yaptık. Evet, daha onceki yıllara gore bu transferler farklı olarak nitelendirilebilir. Ama buraya nasıl geldiğimize bakmamız gerekli. Sezon başında Guduric ve Melli, NBA’e gitti. Onlar icin bonservis ucreti aldık. Ve bu parayla da De Colo ve Williams transferlerini gercekleştirebildik. Yoksa bu transferler olmayabilirdi. De Colo ve Williams da buraya gelmeyi cok istediler. Ve cok mutlular. Derrick Williams hazırlık doneminde takıma herşeyini veriyor. Şimdi De Colo da aynısını yapacak. Zamana ve birbirimizi iyi anlamaya ihtiyacımız var.” ‘Sakatlıklar bizi oldurdu’ “Gecen yıl Play-Off doneminde ‘Kariyerimde hic bu kadar sıkıntı yaşamadım’ demiştim. Tabii ki sakatlıklardan bahsediyordum. Turkiye Kupası’na kadar herşey cok iyi gidiyordu. Taa ki Lauvergne sakatlanana kadar. Ardından Vesely sakatlandı. Ameliyat oldu, geri geldi ama sonra ağrılar hissetmeye başladı ve hala sakat. Bu iki oyuncunun pozisyonunda Kalinic ve Datome’yi kullanıyordum. Ama o ikisi de sakatlandı. Kalinic dondu ama Datome’den Play-Off’ta katkı alamadık. Kesinlikle cok zordu. Hicbir zaman boyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştım. Şimdi yeni bir sezon başlıyor. Vesely hala yok. Yuzde yuz hazır olarak donmesi icin adım adım ilerliyoruz. Butun yaz iyi calıştı. Hatta tatile bile gitmedi. Lauvergne de takımla olmaya başlamıştı ama sonra ağrıları oldu. Onun kısa surede doneceğini umut ediyorum. Aslında harika basketbol oynuyorduk ama sakatlıklar bizi oldurdu.” ‘Mac mac gideceğiz’ “Euroleague’de sezon sonunu konuşmak icin cok erken. Dediğim gibi daha tam kadro bir idman bile yapamadık. Ama şunu biliyorum ki herkes sağlıklı ve formda olursa, iyi ve guclu bir takımız. Tabii ki 6. Final-Four icin cok fazla şansımız var. Fakat mac mac gideceğiz. Euroleague ve Turkiye’deki her takıma saygı duyuyoruz. Turkiye’deki kuralları biliyorsunuz. Her mac 5 oyuncu secmek zorundayım. Buna ve tum zorluklara karşı hazır olmalıyız.” ‘Melih burada da lider olmalı’ “Dunya Kupası’nı izledim. İspanya şampiyon olmayı hak etti. Cok fazla lider oyuncuları ve iyi bir coachları var. Melih iyi bir şampiyona gecirdi ve onun adına mutluyum. Şurası cok acık ki coach Ufuk Sarıca ona guvendi ve sorumluluk verdi. Şimdi Melih, aynı performansı burada da surdurmeli. Bizim takımda da lider gibi oynamalı. Ki gecmişte bunu yaptığı maclar oldu ve yapabileceğini gosterdi.” gunluk gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Obradovic: Sağlıklı olursak favoriyiz