Macın gidişatını kesinlikle Daum'un doğru tercihleri değiştirmiştir. Sizin genc yeteneklerinizi yok eden(!) Daum, nasıl da genc Olcan'ı en kritik anda sahaya surdu? Tabii diyeceksiniz ki Anelka'nın attığı goldur macın donuş anı. Gol kesinlikle fauldur. Verilmemesi gerekir. Peki sonra atılan uc golun nesi var? Efendim Konyalılar'ın morali bozulmuş. Yok ya. Bu halı saha macı mı? İlk verilen yanlış karar mı Turkiye Ligleri'nde? Neymiş efendim moralleri bozulmuş. O zaman gecen yıl Rize'deki macta olmayan penaltıyı Kuddusi Muftuoğlu verip de Fenerbahce geriye duştuğunde cekilseydi sahadan. Sahanın dışına cıkan top oyunda sayılıp da Fenerbahce'nin kalesine gol olarak girdiğinde Daum istifa etseydi. Yıllar evvel Fenerbahce UEFA kupasına katılmak icin Bursa'ya gittiğinde hakem rezaletleri ile yenildiğinde Aziz Yıldırım olmaz boyle şey deyip alıp başını gitseydi. Bunların her biri yaşanırken neredeydiniz ey spor ulemaları? Ne sanıyorsunuz? Bir hatalı gol Fenerbahce lehine verildi diye, Fenerbahce'yi parcalayabileceğinizi veya butun başarısını camura bulayabileceğinizi mi sanıyorsunuz? O biraz zor. Taraftar size yedirmez. Ne Daum'u ne de Fenerbahceli futbolcuları. Hakemin butun mac boyunca iki hatası var. Bir tanesi Anelka'nın golunu vermesi. Diğeri ise Anelka'ya yapılan penaltıyı gormezden gelmesi. En cok da Aykut'a şaşırdım. İstanbulspor'un yaşadıklarını ne cabuk unuttun Aykut. Asıl belki de o zaman bir cok hakem hatası gordun ama niye sesini cıkarmadın? Fenerbahce lehine verilen haksız bir gol mu sana futbolu bırakma kararı aldırdı? Yoksa biz yıllarca karton bir figure mi methiyeler duzduk? Tek kelimeyle ayıp. Ne demek istiyorsunuz yani. Bir hakemin hatası Fenerbahce kotu bir takımmış da onun foyasını mı ortaya cıkardı? Ne demek istiyorsunuz? Galatasaray dort yıl ust uste şampiyon olurken, Ulusoy donemindeki hakem rezaletlerini hep beraber yaşarken neredeydi bu durustluk timsali ahlak savunucuları? Neredeydiniz? Herhangi biriniz cıkıp da benim soylediğim gibi bu gol verilmemeliydi deme cesaretini gosterebildiniz mi? Tabii ki hayır. Fenerbahce ust uste cok zor maclar oynadı. Artık onu acıldı. Milan deplasman, Beşiktaş deplasman, Kayseri macı, PSV macı ardından Konya deplasman. Boylesi zor bir zincirleme sınavdan aldığı tek zayıf not Anelka'nın sayılmaması gereken goluydu. Siz bununla mı Fenerbahce'yi boğacaksınız? Biraz ayıp, biraz da komik oluyor. Bir kişiyi tebrik etmem gerekiyor. Konyalı Umit Bozkurt mac sonunda yaptığı acıklamalar ile gercekten tebriği hak etmiştir. 'Suclu biziz' demiştir. Haklıdır. Cunku Konya'nın Anelka'nın golunde hakkı yenmiştir. Ama bu macı kaybetmeleri icin bir sebep olamaz. Bu gol ne beraberlik goludur, ne de geriye duşmuştur Konya. Sadece iki farklı ondeyken fark bire duşmuştur. Bu kadardır. Bu garip baskılar yuzunden Fenerbahceli futbolcuların eleştirilmesi gereken yerlerini bile soylemek istemiyor insan. Butun futbolcuları, Anelka'nın sayılmaması gereken golunden sonraki oyuna asılışları ve inancları yuzunden alınlarından opuyorum. Ve hepsine helal osun diyorum. serdar akbıyık-star gazetesi __________________