[IMG]http://img529.**************/img529/452/vestelmanisayw1.jpg[/IMG] [IMG]http://img529.**************/img529/5576/fenerbahcelogocz6.jpg[/IMG]
Macın analizini yapmak gerekir en başta. Skor gecen haftalarda aldığımız skorun aynısı. Manisasporun taktiği daha once bize karşı oynayanların aynısı. Fenerbahce’nin cıkardığı takım ve oynamak istediği oyun belli. Konuşulması gereken bir ilk 15 dakika vardı. Manisaspor acık bir oyunla saldırmayı duşundu ve bunu uyguladı belki kalelerinde bir gol gorduler ancak golde attılar. Ancak Fenerbahceye oyle her gol atmak istediğinde gol atamıyorsun ve kalende de pozisyonlar gorebiliyorsun. Bunu giray bulak gordu ve golu bulduktan sonra fazla riske girmemeyi tercih etti. Hemen oyunu bir orta saha mucadelesine donuşturdu ve Fenerbahceyi bunaltmaya başladı. Hakemler sn haftalarda belli ki bir karar almışlar. Futbol oynansın! Diye kolay kolay faul calmıyorlar ve sarı kart gosterip oyunu yavaşlatmıyorlar. Bu sadece Fenerbahcenin maclarında oluyor. Kezman mac boyunca izleyenleri fıtık etti. Pas atamıyor, şut cekemiyor, doğru zamanda doğru yerde olamıyor, fizik olarak iyi değil. Ancak bunları bir kenara koyalım. Burada analiz yaparken hep taktikleri konuşmayacağız. Şeytan ayrıntılarda gizlidir. Macın hakemi resmen Kezmana oynadı ve istediğini yaptı. Kezmanı bitirdi. Kezmanın tetikcisi oldu Bunyemin Gezer. Herkes Kezmandan ilerde top tutmasını istiyor ancak Kezman ne zaman hava topuna mucadele etse rakibine dokunmadığı halde faul caldı hakem. Topu ne zaman tutsa rakip ona onun yaptığının 10 katı mudahalelerde bulundu ama hakem es gecti onları. Kezman cok defa ofsayda duştu ama duşmediği oyle 2 pozisyon var ki gol olabilirdi ama yan hakem kesti. Mac icinde her zaman olabilecek bir orta ve kaleci ile futbolcu hamlesi oldu ve o ana kadar cok az sarı kart gosteren ve sertliğe prim tanıyan Bunyemin Gezer Kezmanı oyundan attı. Şimdi soruyorum size, siz buyuk bir kulupte buyuk bir futbolcu olsanız ve kariyerinizin en onemli cağında gollerle ortalığı sarsacakken bir takım sebeplerden oturu stres ve baskı altında olsanız ve artık patlamaya başlamak zorunda kalsanız, hakemin biri cıkıp sizin son şanslarınızdan birini kullanmanıza engel olsa ve sizi tek kurşunda bitirse siz ne yaparsınız. Kezman’ı bitirdiler. Mac icinde Kezman hicbir şey yapmadı ama yapmasına fırsat vermeyen bir hakem uclusu de vardı. Zaten Fenerbahceninde patlamasını istemeyen bir TFF grubu ve MHK grubu da varken Fenerbahcenin 7 senede 4 şampiyonluk alması bile mucize. Zico ya bir konuda kızabiliriz anca o konuda bile ona hak vermeliyiz. Yorgun takımda bazı değişikliklere gidebilirdi ancak yapmadı. Olabilir. Futbolcular diriydi. Onder ozellikle ileri geri cok calıştı. Carlos ve Vederson cok iyiydiler. Defansın gobeği iyiydi. Orta gobek iyiydi. İlk başlarda Giray Bulak, Denize baskı yaptırttı ancak Deniz yem olmadı bu baskıya. Alex ve Aurelio iyiydi. Komik olan şey bu kadar iyi icinde bir Kezmanın kotu olması bizim kac haftadır 2 puan hatta şampiyonluk kaybetmemize neden oluyor. Bu da bana komik geliyor. Tek suclu Kezman değil. Maca bakıyoruz Fenerbahce 10 kişi kalmış, moral olarak cokuntude. Herkes biranda ters yuz olmuş. O muhteşem Giray Bulak Fenerbahceyi yenmek icin acılamıyor. Bu mudur teknik direktorluk. Dağıtsana rakibini, paslaşmalarınla bunaltsana. Yazık Turk futboluna yazık. En cok da Fatih Terime uzuluyorum. İşte Turk futbolu bu. Bir başka garip duzene değinmek istiyorum. Fenerbahce stadında kale arkaları 30 YTL den gidiyor diye isyan cıkıyor. Manisa’da 50 YTL ye bilet gidiyor. Sesini cıkaran yok. İzlemeye gitmeyin macı. Televizyondan izleyin. Aziz Yıldırım’ın stada size sunduğu fırsatlarla Manisasporun size sunduğu fırsatlar arasındaki farkı 20 YTL ediyor demek. Ben bundan şunu cıkarıyorum. Manisasporun stadı Fenerbahcenin stadından iyi. Koca sene boyunca Fenerbahcenin macını bekleyenler 30 YTL ye biraz yol parası koyun gidin macı Kadıkoy’de adam gibi izleyin. Emin olun adam gibi saatler gecirirsiniz. Haksız yere rant sağlamaya calışan bu adamlara da bir ders olur. Aphoenix __________________
Aphoenix'in Yorumu:Bir Puan İcin Teşekkurler Haluk !!!
Fenerbahçe0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Fenerbahçe
- Aphoenix'in Yorumu:Bir Puan İcin Teşekkurler Haluk !!!